Dags för muslimer att välja sida

Det skriver Mona Walter, konvertit från Somalia, på sin blogg.

Efter attentaten i Bryssel har belgarna mangrant gå ut på gatorna och tillsammans visat sin sorg och sin vrede för offren och mot förövarna. Kristna, judar, ateister, muslimer och andra religiösa tillhörigheter, men Walter ställer frågan om de närvarande muslimerna verkligen förstår Islams betydelse för dessa vidriga attentat?

Det hon menar är att muslimer som står upp mot extremister och för demokrati kan räknas in i två grupper, de som inget vet om Islam eller de som ljuger. Walter som konverterat från Islam och säkerligen tvingats läsa Koranen vid fler än ett tillfälle, belyser delar av boken där Islam predikar sin överhöghet.

  • Koranen 58:22, Du kan inte finna ( sådana) människor som tror på Allah och den yttersta dagen och som (samtidigt) söker vänskap med dem som trotsar Allah och hans sändebud (profeten Muhammed)…
  • Koranen 5:51, O ni som tror! Ta inte judar och kristna till vänner (awliyaa). De är varandras vänner. De av er som tar dem till vänner är en av dem…
  • Koranen 3:28, De troende skall inte ta förnekare av sanningen (islam) snarare än sina trosbröder till bundsförvanter. Den som gör så skär av banden till Allah…
  • I hadithen Sahih Muslim, sid 7, volym 5 sade profeten Muhammed följande. ”Om du möter en jude eller kristen skall du inte hälsa på dem och om du möter dem på en smal väg ska du tvinga denne person åt sidan”…

Jag har aldrig läst Koranen, tänker aldrig läsa Koranen och kan därför inte bevisa att dessa ord verkligen står, men förstår å andra sidan inte varför Mona Walter skulle hitta på dem. Det sista av de fyra exemplen är nog något de flesta av oss kan skriva under på. Har ni gått på trottoaren och mött muslimer, har ni också märkt att de gärna tar upp hela trottoaren och vägrar kliva åt sidan. En parentes, men muslimer verkar tro att var i världen de än befinner sig ska alla andra ställa in sig i ledet och vika åt sidan för Islams påfund.

De sista orden i Mona Walters text är värda att belysa i detta västerländska samhälle vi lever i och som många muslimer valt till sitt nya hemland.

”Att vara muslim är inte en fråga om grupptillhörighet, etnicitet eller kulturell bakgrund. Det är en religiös tillhörighet som kräver förpliktelser av dig som muslim. Välj sida enligt din moral och etik även om det innebär att du måste sluta kalla dig för muslim.”

Mona Walters blogg

10 thoughts on “Dags för muslimer att välja sida

  1. ja ja väljar Islams sidan, hela Europe ska gå til Islam väntar ni får se
    din mamma dit fru dit dåtter alla europeska kvinor som ska ha burqa over sina horiga huvud

  2. Muslimer anser ju att alla andra ska respektera dem och följa sharialagarna. Man ser i Malmö när någon terrorist har varit i farten att det är nästan folktomt på muslimer för att de är rädda att de får smaka samma medicin. De är rädda för smaka samma medicin för att de sympatiserar med terrorister. Det finns ingen annan förklaring. Muslimer hör inte hemma i ett tolerant samhälle.

  3. ÅMÅL,
    Förutom plågan och smärtan som de utsätter sina barn för, så genom detta vidriga som de utsätter sina barn för……………….varför litar de inte på att deras ”gud” har skapat det bästa i en människa, varför manipulera i ”guds” skapelses verk ?

    • Det är ologiskt och hemskt alltsammans!

      Vilka kroppsliga och själsliga skador blir följden av deras skärande i barnens könsorgan? (Även hos flickorna bland muslimer)

    • Ja du Lena detta brukar jag fråga när jag diskuterar med muslimer. Jag säger helt enkelt att vår Gud skapade människan till sin avbild och fann resultatet gott. Sämre gick det för Allah. Han har dessutom haft 1400 år på sig och inte lyckats än.

      Jag brukar också fråga vem som bestämmer Allah eller deras profet Muhammed. Om Mohammed inte var nöjde med vissa lagar gick han upp i grottan och fick en uppenbarelse som gav honom lov.

  4. Folk som går mitt på vägen ser jag hela tiden, även om de går ensamma. Jag frågar alltid på vilken sida de vill att jag ska cykla förbi. Kaxattityden är inbyggd sedan barnsben.

KommenteraAvbryt svar