Sverige? Negativ bild? Vad menar ni?

En månads islam och mångkultur i Sverige: Februari 2016 av Ingrid Carlqvist  •  26 mars, 2016

  • Två ” ensamkommande flyktingbarn” som i januari häktades misstänkta för grov våldtäkt av en yngre pojke vid ett flyktingboende i Alvesta, har avslöjats som betydligt äldre än 15 år. En av dem, en afghan, skriver själv på sin Facebook-sida att han är 44 år.

  • Under Melodifestivalen sjöng Gina Dirawi och en barnkör en omskriven version av Sveriges nationalsång. I stället för ”Jag vill leva, jag vill dö i Norden” sjöngs ”Jag vill leva, jag vill dö på jorden”. Producenten förklarade att ”Melodifestivalen inte är till för dem som blir upprörda över att nationalsången förändras. Fokus ska ligga på dem i landet som har ’olika rötter’.”
  • Även vuxna med uppehållstillstånd ska nu kunna gå före svenskarna i bostadskön. Den stora bostadsbristen i landet har lett till att unga svenskar tvingas bo hemma hos föräldrarna ända upp i 30-årsåldern.

Polisbuss

Var de asylsökande som får permanent uppehållstillstånd i Sverige ska bo, verkar ingen i ansvarig ställning ha tänkt på. Det råder redan stor bostadsbrist i landet, vilket fått till följd att unga svenskar tvingas bo hemma hos föräldrarna ända upp i 30-årsåldern. 2014 visade en rapport från Hyresgästföreningen att nästan 300 000 unga mellan 20 och 27 år saknar bostad. Migrationsverket har sedan tidigare rätt att skicka de ”ensamkommande flyktingbarnen” till kommunerna – och det blir sedan kommunernas huvudvärk att hitta bostäder åt dem. Nu har det avslöjats att även vuxna med uppehållstillstånd ska gå före svenskarna i bostadskön. I Skellefteå planerar kommunen att inventera tomma hus på landsbygden för att kunna inhysa alla migranter.

Läs vidare

14 thoughts on “Sverige? Negativ bild? Vad menar ni?

  1. Läste någonstans där en jurist uttalade sig om att det finns ingen kommunlag som säger att främlingar( lyxmigranter) har företräde till bostäder och gratis allting.Dags att svenska ungdomar läser på lagen och ställer krav på sina hemkommuner att de behöver bostad när de försörjer sig själva,inga arbetande unga skall tvingas bo hemma tills de är över 30-40 år.Gå samman och demonstrera utanför kommunhus etc.

  2. Undrar når det ska gå upp för Svenne Kålrot att dom är grundlurade av dom skvatt galna politikerna. Sorglig framtid för dom allt mera undanträgnda svenskarna.

  3. Är det någon som tänkt som jag? Att en vacker dag kommer dessa batikhäxor också att bli gamla och behöva vård.

    Undra hur dom då reagerar när de får reda på att ”tyvärr det går inte. Resurserna måste ges till
    ensamkommande barn”

  4. Ha ha ha vilket tokland. Men jobba på så de som har nåt att vinna på invällningen kan tjäna ännu mer pengar av våra surt förvärvade skattepengar.

  5. Endast i ett dårhus kan en 44-åring fejka sig till att bli ett ”barn”.
    Vad i helvete går detta ut på? Antagligen sitter det korrupta skithögar i varenda jävla myndighet, eller har någon en bättre förklaring?

KommenteraAvbryt svar