Tiden är förbi när poliserna på fältet rullade ut för att ta fast kriminella


INRIKES. En polisbil i Hässleholm/ Östra Göinge, två i Kristianstad, en i vardera Ljungby, Karlshamn och Eslöv.  – Tiden är förbi när poliserna på fältet rullade ut för att ta fast kriminella, säger Christian Löwegren, fackordförande för sydvästra Götalands polisområde.

Norra skåne poliser

– Den lägsta nivå vi befinner oss på i dag är långt ifrån det som allmänheten förväntar av oss, fortsätter Christian Löwegren och välkomnar granskningen som genomförts och visar att det finns ett utbrett missnöje kring polisens nya organisation.

I rapporten beskrivs bland annat att lokalpolisområdena är underbemannade. Något som Löwegren också är starkt kritisk till.

– Det är Västra Götaland som saknar mest resurser. För att få en optimal verksamhet fattas det 50 procent. Förr rullade starka utsättningar ut för att gripa tjuvar. Så är det inte längre.
– Folk lever i tro att vi jagar tjuvar på nätterna. Våra politiker vill uppenbarligen inte att vi ska hålla på med sådant med hänvisning till de beslut som fattas.

Situationen skapar frustration, både för poliserna själva och för allmänheten, menar Löwegren.
– Dåliga politiska beslut och dåligt ledarskap har fått den effekten vi förväntade och befarade.
Christian Löwegren arbetar som narkotikapolis när han inte jobbar fackligt och säger att det finns ett polisiärt smörgåsbord ute på vägarna som inte polisen tillåts att arbeta med.
– De egenupptäckta brotten, de brott polisen själva upptäcker, minskar radikalt och har gjort under de senaste åren.
– Det finns inte en möjlighet för poliser på fältet att kontrollera det som borde göras. Nu åker vi på anrop. Enligt Löwegren skulle det finnas fyra bilar i Hässleholm med omnejd för att på ett förtjänstfullt sätt göra ett fungerande polisarbete.

Han ger exempel på en situation som kan uppstå i den nuvarande organisationen:
När polisen kommer till en brottsplats där de misstänker att gärningsmän finns kvar kallas på hundpatrull. Poliser på plats ska bilda en så kallad säck runt platsen i vilken polis med hund ska spåra.
– Hur ska vi bilda säck på två man? Då ska vi kalla på förstärkning, heter det. Varifrån då? Gränsande polisområden är lika åderlåtna.

När det gäller de egenupptäckta brotten, har de minskat med närmare tio procent under de senaste tre åren, konstaterar chefsåklagare Pär Andersson, Kristianstad. Detta gör att brott som till exempel rattfylleri och ringa narkotikabrott inte längre blir föremål för utredningar då de aldrig upptäcks. Även han är kritisk till den låga polisbemanningen som också slår hårt på utredningssidan, vilket i sin tur innebär att frihetsberövande kan tvingas sitta länge inlåsta.

Läs på Norra Skåne

-Pettersson tror att det största problemet ligger i toppen på polisorganisationen, därefter hos regering och riksdag.

Idag sa rikspolischefen Dan Eliasson att personalbristen är akut och har beslutat att 700 personer ska anställas utan att det finns pengar för det enligt Sveriges Radio.  Jag tror Eliasson far med osanning, under det senast året hr c:a 700 poliser slutat, många för att de inte trivs och till dessa 700 borde det finnas pengar.

Det är nog bäst att inse att Statsministern, inrikesminister och polischefen är inte en del av lösningen utan en del av problemet. Det hjälper inte med fler poliser, fast det behövs, om inte verksamheten organiseras så den fungerar…

Polisen anställer

 


28 responses to “Tiden är förbi när poliserna på fältet rullade ut för att ta fast kriminella

 • ÅMÅL

  MASKERINGSFÖRBUD?!?!?

  Gilla

 • dagens poliser

  Pettersson har raderat, vi ska inte skjuta några snutar eller någon annan på den här bloggen.
  Läs reglerna eller kommentera någon annanstans.

  Gilla

 • Kämpa Sverige

  Pettersson har raderat en som har olika alias i nästan varenda inlägg och som bör fundera på att kommentera någon annanstans eller läsa reglerna.

  Gilla

 • Rosé

  Feminist mesar Hjärn tvättade mesar, så länge ni tror på PK eller ens lyssnar till en polis chef som Daniel Eliasson är ni inte värda titeln polis.
  OM NI INTE VET ATT DET ÄR OSS NI SKA REPPRECENTERA SKYDDA FRÅN OHYRAN, HAR NI PERSONLIGEN FATTAT ERA BESLUT FEL.

  VAKNA !!

  Annars kommer ni och era familjer bli måltavlor så fort ni visar er.

  Gilla

 • Lofas

  En sak är säker. politikerna bakom detta vill inte Sveriges och svenskarnas väl!

  Gilla

 • Franklin

  ” Tony 26 03 2016 at 13:31 för att skydda medborgaren. Får jag till exempel inbrott när jag är hemma och i vaket tillstånd, så varnar jag
  först för vad som kommer att hända, och sen blåser jag
  ————-ur dem!”

  Jag kommer att använda SLÄGGA( för rivnings- och byggnadsarbeten) och skulle aldrig varna!

  Gilla

 • rannug

  Största problemet är svenska folket som uppenbarligen inte vet sitt eget bästa.

  Gilla

 • ladulaas

  Polisernas frustration är självklar och också vad som eftersträvas av ‘våra’ politiker. Tillsättandet av satanisten Eliasson talar sitt tydliga språk. Alla poliser, som har en ambition att värna det svenska samhället och skydda svenskarna, mot gangsters och avskum, skall mobbas ut från poliskåren. Kvar skall endast bli psykopatiska zombies, som gör vad som helst för att tillfredsställa sina dunkla drifter.

  Till det ändamålet rekryterar man invandrare, helst våldsbenägna och med ett genuint svenskhat.

  Modellen är direktimporterad från USA, där man framgångsrikt fyller poliskårerna med dömda våldsbrottslingar. En skrämmande våg av dödsskjutningar av obeväpnade amerikaner, utförda av poliser, har skett senaste året. Den senaste av ranchägaren LaVoy Finicum, som helt kallt sköts ihjäl av FBI, trots att han hade båda händerna i luften (finns att se på Youtube).

  Det är alltså ingen slump, att poliskåren konsekvent hindras – av sin ledning! – från att rensa upp invandrargettona och i stället beordras angripa svenskar, som försöker göra det jobb, som polisen försummar. Det är heller ingen slump, att invandrare döms till extremt milda straff, även för mycket svåra brott mot svenskar – om de över huvud taget döms. I förstörelsen av Sverige är allt detta centrala moment.

  Alla politiker i Sverige är överens om detta. ALLA.

  Alla ‘journalister’ är överens om detta. ALLA.

  Alla hatar de Sverige och svenskarna. Alla är de fanatiska globalister. Alla är de satanister, som får orgasm vid tanke på den kommande slakten.

  Gilla

 • Janne

  Det är synd och skam, men Sveriges poliskår leds numera av en komplett odugling, tillika pajas och svenskhatande landsförrädare!
  Och tyvärr så går detta syndrom igen inom de flesta av Sveriges alla myndigheter, det är idioterna och landsförrädarna som styr landet, vanstyr landet rättare sagt!
  När ska detta helvete ta slut?
  Janne

  Gilla

 • Tony

  Det sägs att det är olagligt att skapa Medborgargarde,
  det skiter vi högaktningsfullt i, ger samhället fan i att
  skydda medborgarna, så ger vi fan i dom idiotiska
  lagar som tydligen är till att hjälpa brottslingarna, inte
  för att skydda medborgaren. Får jag till exempel inbrott
  när jag är hemma och i vaket tillstånd, så varnar jag
  först för vad som kommer att hända, och sen blåser jag
  ————-ur dem!

  Gilla

 • ulf

  Men det krävs sex poliser i Åre för att gripa i pinkare. Kan antalet poliser i Åre ha med skidföret eller after-ski att göra,

  Gilla

 • ÅMÅL

  OLEDNINGEN krossar det svenska folket.

  Gilla

 • Petter (SD senast 2018)

  Dialoger & pepparspray är dagens polisiära kärnverksamhet. Men först på med blåljusen för att komma först i kön till gatuköket.

  Gilla

 • Janne

  Tiden är förbi….hade egentligen räckt som rubrik, det täcker in hela Sverige inom i stort sett alla områden!
  Janne

  Gilla

  • Olli Rein

   Det finns ju inte heller några nya poliser att rekrytera. Så vad ska Dan Eliasson ta på krita? De poliser som slutat, blir det svårt att få tillbaka, då de inte har svårt att få bättre jobb inom privata företag, och med mycket bättre förmåner.
   Dan Eliasson är ju för bövelen den största orsaken till det som polisen nu har att gå igenom.

   Gilla

   • Tony

    Han kommer väl att rekrytera dem i första hand från
    Rinkeby eller andra No Go Zoner, på så vis hjälper
    han ju till så att det går fortare att avsvenska landet.
    Det finns uträkning med att sätta en Folkföraktare
    till Rikspolischef?

    Gilla

 • Anusviken

  Ja, man har förstört landet helt enkelt.
  Vi har importerat en slum som vi aldrig kommer bli av med, och det kommer inte gå att lösa, precis som man inte lyckas i andra länder heller. Man förstod aldrig vad man hade i Sverige, och tog tryggheten för given. Det är det som smärtar mest egentligen, att ett beslut som är så irreversibelt som att byta ut en befolkning, togs så lättvindigt.
  Det går inte att göra ogjort, och nu sitter vi där.

  Hade man istället haft en ansvarsfull (mycket liten) invandring, och varit extremt noga med att assimilera, ställa krav och sprida ut de som kom, så hade det sett annorlunda ut idag.
  Då hade de som kom hit, faktiskt kunnat skapa sig en framtid i landet.

  Gilla

 • Pepe's Bodega

  Vad spelar det för roll att skapa 10.000 jobb om året inom sektorn för kulturellt handikappade, religiöst handikappade och obildbara analfabeter om det kommer 100.000 – 150.000 nya varje år?

  Ska alla sälja Faktum eller?

  Gilla

 • jan

  Går vi mot anarki och naktväktarstat?

  Gilla

  • Stenbock

   Vi är sedan länge redan där !!! Tvekar även om det är någon som vill taga jobbet som nattväktare.Vem vill frivilligt vistas ut bland det drägg, (läs araber,niggrar och zigenare) som driver runt på nätterna ?

   Gilla

  • Fjodor

   Nej. I en nattväktarstat finansieras i stort sett endast rättsväsende och militär av gemensamma medel medans all välfärd får bekostas av den enskilde. Vi är snarare på väg mot motsatsen.

   Gilla

 • drägg som drägg

  Dan Eliasson -Han verkar utbränd.

  Gilla

 • drägg som drägg

  Är i princip omöjligt för polisen att lösa ett brott om ingen vittnar och gärningsmannen gör sig av med pistolen efter dådet.
  Men roligt det där med att ingen vill vittna, ”varför ska jag riskera mitt liv för en okänd” sa någon ???? det är en av många negativa effekter av mångkulturen, man känner ingen samhörighet med någon, går bara att lita på sin egen klan.

  Man måste få till en lagändring där invandrare blir utvisade om de begår vapenbrott alt. grova våldsbrott.

  ”Menaiter/Muslimer skall inte importeras till länder som vill kalla sig civiliserade och jämlika!
  De har ingenting att tillföra(mer än jävelskap och kvinnoförtryck)!
  Alltså…glöm integration.

  De skall ha PUT!? D.v.s….Permanent UT.

  Gilla

 • politiker försöker slingra sig som ormar

  På vilket sätt hjälper det om man massimporterar honor som föder fram nya våldtäktsmän, rånare och mördare?

  Och mer skattepengar ska ösas över utanförskapsområdena .

  Citat:
  I budgeten för 2013 satsas 100 miljoner kronor för att stärka, stimulera och utveckla utanförskapsområden.

  Gilla

 • Trynbald

  Åklagarna lägger ner nästa allt. Utom om någon i affekt kallat en mörkhyad för ”neger” då djävlar blir det åtal och fällande dom.

  Gilla

 • Man tar sig för pannan

  Självklart så skiter polisen att ta tag i hårdhandskarna för dom skiter i vem som blir ihjälskjuten i förorterna så länge det inte är dom.
  Skulle en polis bli svårt skjuten då skulle det garanterat tas fram hårda metoder, varenda minsta misstänkt skulle bli ordentligt genomsökt och hans lägenhet, bil, konstant bevakning på langarna osv.
  Men tills en polis inte blir allvarligt skjuten skiter dom i morden som sker i förorten.
  Politikerna som styr är det samma sak med, dom bryr sig inte så länge dom inte drabbas.

  Gilla

 • Gullan

  Hittade en artikel om en kvinna som jobbade hos polisen fick ett mail som erbjöd henne jobb hos Migrationsverket. Mitt under pågående personalkris hos polisen. Inte så noga med polisen? Migrationsverket är viktigare?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: