Glad Påsk


Här kommer en liten hälsning från Skåne, en hälsning från södra Skåne. Här har vi som tradition att bege oss ut hit och dit under påskdagarna för att titta på konst. I årets konstrunda hade vi med oss två gäststudenter från Thailand och det öppnade upp våra ögon ännu mer för vår egen kultur. Man fick tänka till, vad är det man ser, vad är det för hus vi går in i, kungshögarna som ligger ute på åkrar när kom dessa till…..och där hamnade vi i förkristligt tid.

……..att sitta ute i den skånska isande kalla våren blev ett exotiskt inslag för våra gäster de insöp allt att ta med hem till värmen. När intresse visas då finns det mycket att förmedla, vi har så mycket att vara stolta över. Sträck på dig!

Detta bildspel kräver JavaScript.

 


17 responses to “Glad Påsk

 • Stefan SH

  Britt-Marie och Britt-Marie…

  Skulle vi vara förvånade om det visade sig att ”hen- nen” är egentligen en förtäckt Säpo-agent (eller en XXL-Left-Femen) som gör försök till provocering, kanske i forskningssyfte?

  GLAD PÅSK! Nu skall jag gå och hissa Flaggan.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Kul att se bilderna på träskorna, Eva-Marie.

  Träskor var ju högsta mode på 70-talet och några år in på 80.

  Nästan alla gick ta mig tusan i träskor då.

  Helst skulle man slita bort gummisulan och nöta ner träet. När man drog runt med moppe så hängde träskorna i asfalten och fick sin styling. Även i arbetet hade man träskor.

  Fast de blev ju förbjudna, då de alldeles för ofta slog rot, för alla kommunalanställda.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Tack för påskhälsningen, vill önskar alla på Petterssons en glad påsk och tror på en bättre framtid. det verkar som åsiktskorridoren håller på att rämna då vanliga människor mer och mer vågar säga sin åsikt.

  Gilla

 • Pica pica

  Glad Påsk Eva-Marie! Och alla andra här på Petterssons! Ja, konst kan förena över nationalitetsgränserna. Konst är också ett bra sätt att öppna konversationen och att hela ett oroligt sinne…

  Gilla

 • Petter (SD senast 2018)

  Jag blev tvärt om skitförbannad i dag när jag och sambon skulle storhandla på ett av köpcentrumen här i stan. Entréerna var i vanlig ordning tillhåll för diverse tiggare, jag såg en liten tjej typ 10 års åldern, hon råkade tappa två choklad tior som rullade fram till en av tiggarna. Han tog dom och la dom i sin mugg. Vilken fräckhet! I ren ilska gick jag dit och sparkade undan muggjävlen och sa till tjejen att ta tillbaka sina två choklad tior, vilket hon gjorde. Men resten var ju tiggarens ”egna”. Hur kan 87:an Dumbom tillåta de här tiggar horderna trakassera skötsamma svenskar allt mer? Var rör sig bakom pannbenet på PK-avfallet?

  Gilla

  • Petter (SD senast 2018)

   Gör du bara så din lilla Ökenråtta, det tar jag med ro. Det fanns en del vittnen till händelsen. Dels min sambo, dels tjejens föräldrar, som vi bytte kontakt uppgifter med. En polisanmälan kan du aldrig göra anonymt, så du lär isf krypa ur din anonymitet, jag får ett namn och ett ansikte på dig. Så visst, bara anmäl du, ”Mannen”! Allahu Akbajs

   Gilla

 • Ted Cruz

  Ge fan i min fru Heidi!

  Gilla

 • ÅMÅL

  TUSEN TACK FÖR DESSA VACKRA BILDER!

  Gilla

 • Britt-Marie

  Jag tycker det är löjligt att vi ens firar påsk fortfarande. Sverige är ett av de mest sekulariserade länderna i världen och att vi ens håller fast vid dessa konsumtionsfesterna baserade på en flera tusen år gammal saga är rent löjeväckande.
  Jag säger Trevlig helg!

  Britt-Marie, Filipstad

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: