Oroligt i Hovsjö, stenar och smällare kastas mot polis

BROTTSLIGHET. Det var en orolig torsdagskväll i det invandrartäta Hovsjö, Södertälje. Både stenar och smällare kastades i området och flera bilar samt bildäck sattes i brand. Första larmet nådde polisen vid 19.45 på torsdagskvällen.

3-4 bilar eldades upp, det kastades sten och smällare mot polisen, en civil polisbil fick rutan krossad när poliserna var ute och patrullerade. Situationen hade lugnat ner sig vid 22-tiden. En person frihetsberövades enligt polislag paragraf 13, för att ha stört den allmänna ordningen, och släpptes igen före midnatt. Polis fanns då kvar för att hålla bevakning i området. En förundersökning gällande grov skadegörelse kommer att inledas.

– Vi kommer att ha extra tillsyn idag fredag och vara väldigt synliga, säger stationsbefäl Lindberg till LT på fredagsmorgonen.

11 thoughts on “Oroligt i Hovsjö, stenar och smällare kastas mot polis

  1. Lägg ner denna inkompetenta poliskår, kalla in folk som kan jobbet.
    Garanterat ej inkvoterat patrask.

  2. Stackars invandrare!

    Det är väl klart att de måste få visa sin frustration!
    Några uppbrända bilar varje kväll, några våldtäkter, ibland grupp – nej förlåt, det finns ju inte längre för de våldtar ju i tur och ordning.
    Några handgranater på balkonger, några knivskurna eller skjutna, några misshandlade brandmän m.m får vi acceptera.
    Det är ju så synd om dem. => De har ju flytt för sina liv (eller kanske deserterat), eller sökt sig till gratisparadiset, Sverige!

    I Södertälje sedan tidigt -40 tal har jag kunnat följa den ”aktiva” utvecklingen.
    Jag har följt den inbicilla kommunalledningen, som accepterat utvecklingen! T.ex. en centralfigur har lyckats få en framträdande position i ett fastighetsbolag. Och ingen har straffats eller anklagats för destruktionen av en hel stad!

    Facit talar sitt tydliga språk och vi, ”lägre stående” har insett och förutspått detta i många år.
    ”Money talks”, brukar man säga som förklaring!

  3. Varför släpps de nästan innan de gripits? För övrigt måste polisen få utbildning och träning i stenkastning för att möta den typen av våld. Men det ksanske skulle göra dessa s.k. flyktingar kränkta.

  4. Trött och irriterad på bilbränder. Ändra lagen till två års fängelse. Jämför ex med mordbrand och allmänfarlig skadegörelse. Det skall vara jävligt otrevligt att åka dit för bilbrand.

    • Två år på hotell Hall eller hotell Kumla, det är väl inget straff.
      Nej. Ridande naken och baklänges på en gris genom stan vore förnedrande mot dessa mördarmuslimer.

      • Jag föreslår att alla ur invasionsstyrkan inte skall få någon annan mat än GRISKÖTT.

Kommentera