IS på bred reträtt: ”De slåss inte – de flyr”

ISLAM. Allt fler rapporter talar om att den kriminella muslimska terrorgruppen IS är på reträtt på bred front i Syrien och Irak. På fredagen rapporterade syriska statliga medier att regimtrupper med flygunderstöd intagit ett torg i utkanterna av staden Palmyra och sedan fortsatte jakten på flyende motståndare, skriver ryska Tass.

Palmyra Tass

Samtidigt uppger en befälhavare för irakiska antiterrorstyrkor för Washington Post att terroristerna tappat stridsmoralen. – Vi avlyssnar deras kommunikationsapparater. Deras ledare vädjar till dem att kämpa, men de svarar att slaget är förlorat. De vägra att lyda och flyr, säger generallöjtnant Abdul-Ghani al-Assadi till tidningen.

– De slåss inte. De skickar bara fram bilbomber och flyr sedan. Och när vi omringar dem ger de antingen upp eller smälter in bland civila.

-Pettersson säger att ge inte en enda syrier eller irakier uppehållstillstånd. Dessa kompetenta människor behövs hemma för att bygga upp landet…

Palmyra WP

Palmyra tidigare

30 thoughts on “IS på bred reträtt: ”De slåss inte – de flyr”

  1. Flyr de? Jag som alltid har fått höra att IS-krigarna längtar efter martyrdöden och att få möta de ljuvliga jungfrurna i paradiset. Är tydligen felinformerad.

  2. RIKTIG SLUTSATS : INTE EN ENDA SKA HA UPPEHÅLLSTILLSTÅND I SVERIGE!!
    De myndighetspersoner som beviljat PUT till Syrier måste åtalas och sättas i fängelse på livstid!!!
    Vi vet inte vilka de är, ISIS stjäl ID och pass från civila och vi ska inte släppa in en enda muslim/arab i Europa!
    NACKSKOTT ska de ha, hoppas de snart tar Raqqa och skjuter ihjäl vartenda ISIS terrorist….Dessa borde de ta som fångar och ta ur dem all information de har!
    SYND ATT INTE DONALD TRUMP ÄR PRESIDENT I USA….!! Dessa muslimer/araber, ISIS figurer borde skendränkas I PISS OCH SKIT tills de berättar allt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Det här är det stora problemet, ”de smälter in bland de civila” vilket innebär att de inte är besegrade, de försvinner bara ett tag medan fienden har övertaget.
    När stormen lagt sig tar de upp sitt arbete igen för kontakt har de hållit sinsemellan.
    Risken är att de sätter trojanerna i arbete på allvar(attackerna i Bryssel var i stort en dag på jobbet för Isis/Daesh)
    Då blir det livat i Europa, de få som har mage till det och tål att se söndersprängda kroppar, de kan räkna med fast anställning som likdelsuppsamlare och sanerare. Jobb kommer det att finnas…

    Alltså, ska islams terror förintas är det tvunget att dra upp den med rötterna. Bokstavligen. Det är inget man kan ha nån dialog om. Lösningen är militärt våld(se artikeln ovan) men att säga det i verklighetsfrånvarande femalblötsverige idag, exempelvis…hahaha.

    En eloge till landet Ryssland!

  4. Jag vill inte se en enda muslim i mitt land, jag har aldrig bjudit in dem och kommer aldrig att så göra.

  5. Det är nu Europa skall bli rädda. Muslimer är mycket rädda och fega. I grupp och när dem är i övertag är dessa MYCKET brutala. Inga spärrar.
    Vi kommer få se många hemvändande och många kommer komma bland flyktingar. Mycket svårt kontrollera.
    Pass upp.

  6. John Kerrys tal i bryssel gav tårar i ögonen av lycka:
    ”Vi ska utrota dem från jordens yta”!

    Hoppas att han menade muslimer!

  7. När arslet Barack Obama hade hand om det hela hände ingenting. När Putin tog över började de krokna de asen.

  8. Dessa muslimer är otroligt tappra när de möter obeväpnade och bakbundna fiender men med lite motstånd så glömmer de säkert till och med det de lärt sig via Koranen.

  9. Som vanligt är dom inte totalt överlägsna så flyr dom samma i Sverige är dom inte minst 5 mot en full svensk så vågar dom inte jävla fega kräk.

  10. Här har USA med sina allierade (bl.a. Saudi-Arabien) ”bekämpat” IS under flera år,utan nämnvärt resultat. Putin och hans ryska militära rådgivare behövde några månader,och packet flyr nu fältet.
    Erdogans oljeimport har upphört,och underlag som visar på omfattningen av dessa affärer med Turkiet har hittats…Syriens armèe möter knappast något motstånd mer ! Tänk sååå mycket som kan förändras,om man bara vill….. Leve dig Putte…

  11. Dom har förverkat rätten att ge upp, dom ska utrotas som digerdöden utrotades.

    • Ja det blir rehab med Mona, utmaningar, resurser, utmaningar,resurser, värdegrund, allas lika värde, människosyn.

    • Svängdörrarna är ju redan öppna, så nu behöver dom bara sälla sig till ”flyktingarna” och uppge att dom är syrier. I dårhuset Sverige gäller ”allas lika värde” oavsett om du är massmördare eller självmordsbombare….

Kommentera