Asylkaoset hotar turistnäringen

Nästa område att påverkas av det stora asylkaoset är turistnäringen.

Migrationsverkets jakt på bostäder till alla asylsökande gör att många hotell, vandrarhem etc kommer att inhysa araber, afrikaner och andra under sommarhalvåret också.

Den för Sverige så viktiga turistnäringen är högst osäker på hur deras verksamheter kommer att påverkas under turistsäsongen. I vissa kommuner finns överhuvudtaget inga bäddar att tillgå, då Migrationsverket lagt beslag på alla.

Några exempel på turistmål som drabbas är;

Några röster om detta;

  • ”I vissa kommuner blir det inga hotellbäddar alls, så självklart påverkas turismen”, säger Lena Larsson från visit Småland.
  • ”Påverkan på sommarturismen troligen är så stor att man måste inventera utbudet hos samarbetspartners i hela Västsverige”, säger Lars-Åke Fält från Södra Bohusläns turism.
  • ”Det är ju hotellen som är själva motorn i turistnäringen. Faller de bort, faller också andra turistintäkter bort”, säger samma Fält.
  • ”Migrationsverket handlar upp alla landsbygdshotell som de kommer över”, säger Gaby Karlsson Hain från Dalslands turism.
  • ”Vi är många på Österlen som har gått över till detta. Det är i grunden samma typ av verksamhet, men vi får betydligt bättre beläggning. Jag har kontrakt ett halvår i taget och får intäkter nästan som högsäsong”, säger Maria Karlsson som driver vandrarhemmet i Hammenhög.

Detta är givetvis allvarligt, inte bara för att turisterna lär svika många attraktioner. Den utländska turismen ökade med 5,2 procent förra året och detta är inte bara roligt, detta utgör också ett betydande tillskott till den svenska statskassan.

Maria Karlsson från Hammenhög, som bytt inriktning från vandrarhem till asylboende, är nöjd med sitt val och säkerligen är hon inte ensam. Dessa asylbaroner tjänar massor på sin nya verksamhet. Lika nöjda är inte turisterna, staten, skattebetalarna och de turistanläggningar som tänker längre än vad näsan räcker.

Maria Karlssons nya gäster lever på pengar de får från staten. Hennes gamla gäster betalade pengar till staten. Där i ligger en stor och i långa loppet avgörande skillnad för svensk ekonomi. Seriösa turistansvariga ser längre än nutiden och de problem som kan uppstå när alla dessa asylboenden inte länge behövs. Turister och andra besökare som en gång kastats ut, lär knappast återkomma när de hittat andra mål att besöka.

Turist-Sverige stängs för såväl nationella som internationella turister. Tack så mycket!

SvD

25 thoughts on “Asylkaoset hotar turistnäringen

  1. ”Tillväxtekonomin” baserad på lånade medel till asylverksamhet verkar underminera den del av ekonomin som skulle kunna generera tillväxt baserad på verkliga värden. Ett utbyte av medel från övriga världen mot att vi låter människor ta det av det finaste vi har.

    Så regeringen jobbar med ett annan form av utbyte. Mot att vi nu eller i en framtid skall förse andra med pengar (återbetala lån) tar vi emot människor från andra länder som vi låter bo gratis och förstöra möjligheterna för andra att uppleva det finaste vi har.

    Som grädde på moset påstås detta vara så löjeväckande bra att det inte ens behöver analyseras och ifrågasättas.

    Är det verkligen detta Magdalena drömde om i sin ungdom när hon ville göra skillnad när det gäller ekonomiska orättvisor?

    Jag har oxå önskan att hjälpa människor som har det svårt. Men skillnaden idag är att jag ser att många länder skapar de usla resultaten själva och det hjälper knappast att även vi går under.

    Framför allt kan jag inte på en enda punkt hitta något motiv till att vi ska låna pengar eller använda pengar till att härbärgera och föda andras avkommor. Arga unga män från andra kulturer är inte prioriterade i min värld.

    Har ingenting emot att människor blir arga. Inte heller att människor är unga. Inte heller att det finns olika kön. Och inte andra kulturer. Det är denna fruktlösa kombination som jag som skattebetalare/investerare i vårt land inte ser ett uns av värde i. Dessutom kommer de från länder de lika gärna kunde stannat i och hjälpt till.

    Det är dessa arga unga män från våldskulturer som mp har tagit till sitt hjärta och vurmar för. Inte för att de egentligen vill, utan för att de ska demonstrativt vara emot sd, vilket i deras värld är högprioriterat. Ett utnyttjande av arga unga män som bara är statister i ett drama där miljöengagemang et inte är det lim som håller ihop dem. De är beroende av SD, beroende av att ta avstamp i ngn de ska vara motsats till. Tragiskt.

    • En kostsam historia som innan detta året är över kommer att få ett bättre slut?

  2. Grune, menar du verkligen att svenska politiker är mutade av IS?
    Tror du det eller har du uppgifter om det?

  3. 7-klövern med muslimerna Rövhåler och Kindberg i spetsen har bestämt sig för att mörda hel Sverige.

  4. Nä nä nä det är girigheten i turistnäringens eget problem kom inte och gnäll ni har själv gett er in i leken med muslimturisterna nu får ni fan lösa det självständigt.
    Kan åter igen säga vad var det vi sa ang Bert Karlsson mm giriga falska ormar hela högen. Bara pengar ingen aktning åt oss riktiga svenskar, ska bli kul läsning

  5. Vilken vettig svensk skulle hyra en sängplats där ett muslimsvin sovit
    och dra hem små parasiter som vägglöss skabb m.m.

  6. VI ÄR EN HUMANITÄR SUPERSTORMAKT säger Stefan Löven, Socialdemokraterna och MILJÖPARTIET….!
    Vad ska vi med turistnäring till när vi kan låna pengar och får äran att ta hand om araber/muslimer?!!!

  7. Den turism där alla ”turister” får betalt och serverat allt de pekar på ersätter den turism som skall förse svenska skattebetalare stora inkomster.

  8. Vem tror att några utländska turister vill komma till Sverige som exporterar terrorister. Nu senast sprängningarna i Bryssel. Riskera gängvåldtäkter, tafsande och fräcka anspelningar på kön av skäggiga invällare. Tiggare i stort sett i varje varje stad som gapar sitt infantila heeej, eller bak ryggen snååla kääring. Inte veta om man är ett lovligt byte för stenkastande idioter om man går av vid fel hållplats. Finns det verkligen någon som tror att turister betalar för att se och uppleva detta inferno.

  9. ”– Jag är ju huvudsponsor till det Somaliska bandylandslaget. Det är en bra symbol för vad föreningslivet kan göra.”

    Säger Tobias Lindfors, som omvandlade Pite Havsbad till asylförläggning, en större del av året.

    Så spelar man ”skattepengar-spelet” och tar hem anbunden från Migrationsverket.

  10. Så går det till när det blir dubbel skada. Migrationsverket betalar höga ersättningar av pengar som skulle ha kommit från tex Turistnäringen. Svensk ekonomi är som Ebberöds Bank.

    • Just därför en högkonjunktur står för dörren…. BNP växer som alltid,när man ger ut större pengar än man har på kontot !

  11. Sverige har lyckats förstöra en näringsverksamhet som drar in friska pengar till landet. Istället sysslar man nu med att med skattemedel betala hotellanläggningar för att kunna ta in fler socialbidragstagare i landet. En förlust för att finansiera en ännu större förlust som ständigt växer.

    • MAKTELITEN DRIVER SVERIGE I KONKURS –
      och ser till att de själva blir mycket förmögna på kuppen!

      • Det vore incessant att veta hur många miljoner 7-klövern får från IS.

  12. Hoppas på en snabb konkurs för Sverige. Desto snabbare kan vi börja återställa vårt land så att det inte längre går att leva på bidrag. Då flyttar de hem igen!

      • Nä nä nä det är girigheten i turistnäringens eget problem kom inte och gnäll ni har själv gett er in i leken med muslimturisterna nu får ni fan lösa det självständigt.
        Kan åter igen säga vad var det vi sa ang Bert Karlsson mm giriga falska ormar hela högen. Bara pengar ingen aktning åt oss riktiga svenskar, ska bli kul läsning

  13. Men turister vs asylturister ger väl inga förluster egentligen? Asylturisterna har kommit hit för att rädda välfärden, fylla på med massvis av läkare, ingenjörer, nobelpristagare och inte minst för att rädda våra pensioner så att de inte sjunker till ulandsnivåer. Visst är väl asylturisterna mer värda än vanliga turister som bara ger intäkter under turistsäsongen? Eller hur, 87:an Dumbom?

Kommentera