Därför är Belgien centrum för europeiska jihadister

av Soeren Kern  •  23 mars, 2016

  • Ett växande antal belgiska muslimer lever isolerade i getton där fattigdom, arbetslöshet och kriminalitet grasserar. I stadsdelen Molenbeek ligger arbetslösheten på runt 40 procent. Radikala imamer trålar aggressivt efter håglösa ungdomar som kan rekryteras för jihad mot Väst.

  • ”När vi måste ha kontakt med dessa människor [europeiska myndigheter] eller skicka vårt folk att tala med dem, pratar vi i allt väsentligt med människor som är … barn. De är inte förutseende, de vet inte vad som pågår. De är i total förnekelse. Det är en skrämmande sak att erkänna att ens land håller på att övertas.” – Amerikansk underrättelsekälla.
  • ”Återvändande Syrienkrigare utgör ett enormt hot … Det är helt otroligt att våra regeringar tillåter dem att komma tillbaka … Alla regeringar i Väst som vägrar göra det [låsa in dem], är moraliska medlöpare om ett av dessa monster begår ett illdåd. … Våra medborgare är i dödlig fara om vi inte återtar kontrollen över våra egna nationsgränser.” – Holländske parlamentsledamoten Geert Wilders.

Bryssel_terrorism

Terrorattackerna mot flygplatsen och tunnelbanan i Bryssel sätter, än en gång, fokus på Belgiens skamliga roll som Europas paradis för jihadister.

Flera olika men besläktade faktorer kan förklara varför Bryssel, Europas politiska huvudstad, har seglat upp som Europas jihadisthuvudstad.

Stor muslimsk befolkning

Belgiens muslimska befolkning väntas nå 700 000 under 2016, motsvarande drygt sex procent av befolkningen, enligt siffror som redovisas i en färsk studie av Pew Research Center. Procentuellt sett har Belgien en av Västeuropas största muslimska befolkningar.

I Brysselområdet, där runt hälften av alla Belgiens muslimer är bosatta, bor 300 000 muslimer – cirka 25 procent. Detta gör Bryssel till en av Europas mest islamiska städer.

Uppskattningsvis 100 000 muslimer bor i Brysselstadsdelen Molenbeek, ett område som blivit ett centrum för belgisk jihadism.

Läs vidare

3 thoughts on “Därför är Belgien centrum för europeiska jihadister

  1. Enda sättet att få ett normalt land är att kasta ut alla muslimer inkl sju klövern i Svensk riksdag. sju klövern är nära besläktade med muslimerna.

Kommentera