Vattentornets dag och terrorism


TERRORISM. Häromdagen var det Vattentornets dag i Oxelösund. Vattentorn är normalt klassade som skyddsobjekt vilket i praktiken innebär att man inte kan ta emot besökare av säkerhetsskäl. Oxelösunds Vattentorn är inte klassat som skyddsobjekt, för att bli skyddsobjekt måste Oxelö Energi/Kommunen ansöka om det och man tycker tydligen inte vattenförsörjningen är så viktig.   

Då bestämmer sig Per Alm, vd på Kustbostäder m.m. i Oxelösund att bjuda grupper från SFI på studiebesök. Det är oklart om ansvariga var informade. Enligt Oxelö Energi blev dagen en succé med 586 besökare. 

Per Alm har även ordnat konferens med bildspel om hur Sverige skulle kunna bombas för att få oss att känna för syrierna.

Skyddsobjekt fick besök av SFI-elever

Skyddsobjekt fick besök av SFI-elever

Samtidigt rapporteras att minst 400 IS-terrorister har tränats för att utföra dåd i Europa. De har organiserats i flera celler för att orsaka en våg av blodiga attacker, uppger källor inom säkerhetstjänster i Europa och Irak för nyhetsbyrån AP. En högt uppsatt irakisk underrättelseofficer uppger att cellen som utförde Parisattacken nu har spritts ut till Tyskland, Storbritannien, Italien, Danmark och Sverige, skriver AP.

IS uppges ha särskilda träningsläger i Syrien, Irak och möjligen i tidigare sovjetstater där jihadister specialtränas för attacker i Europa.

Enligt en säkerhetskälla tränas de i stridstekniker, att hantera explosiva ämnen och i övervakning. Tidigare ska flera av attentatsmännen bara ha fått ett par veckors utbildning.

– Nu har strategin ändrats. Speciella enheter har satts upp. Träningen sker under längre tid, säger källan till AP.
BBC:s undersökande nyhetsprogram Panorama uppger att IS har ett nätverk av totalt 1 500 terrorutbildade rekryter som mycket väl kan planera nya attacker i Europa, skriver Sveriges Radio.

-Pettersson hoppas att Oxelösunds vd:n gjort säkerhetsbedömning på alla SFI-elever så han inte satte några idéer i huvudet om att förgifta vattnet på någon IS-terrorist som eventuellt kan befinna sig i gänget av besökare.

Nåväl, länstidning Södermanlands Nyheter ställer i varje fall upp och hjälper till med bild på de misstänkta terroristerna…

SN terrorister


28 responses to “Vattentornets dag och terrorism

 • Peter Skoglund

  Nu blev det lite väl mycket förutfattade åsikter och påståenden om VD Per Alm.

  En hel del av kommentarerna till detta inlägg är helt enkelt bedrövliga.

  Pelle Alm är en mycket trevlig och lättsam person, som gör ett mycket bra arbete som VD, för kommunbolagen i det vackra Oxelösund. Det kan jag intyga flera gånger om.

  Däremot betyder inte det, att jag delar hans uppfattning, i allt han tycker och driver igenom som VD. Fast det mesta han har åstadkommit och genomfört under sin tid som VD, har han gjort mycket bra.

  Man får också komma ihåg, att en VD för kommunala bolag styrs av en politisk tillsatt styrelse. Så även en VD får då ta beslut som han kanske inte gillar.

  Per Alm har jag förtroende för, i varje fall. Så nu blev det sagt.

  Gilla

  • Pettersson

   Peter, jag kan intyga att allt inte är så bra. Miljoner av våra skattepengar ryker i onödan och av personlig prestige…

   Gilla

   • Peter Skoglund

    Morning ….. Pettersson.

    Att det rinner iväg skattepengar på dåligt tagna beslut i det vackra Oxelösund. Är ingen nyhet varken för dig eller mig.

    Både du och jag, samt många fler i kommunen, sitter på erfarenheten och faktakunskapen i den frågan. Där är vi nog rätt så eniga, i de flesta fall.

    Fast nu gällde min kommentar, en del av kommentarerna till detta inlägg. Som då inte stod i relation till ”sakfrågan”.

    Som då gick ut på dumma generella påståenden, om VD Per Alm . Som naturligtvis både var felaktiga och inte hade med sakfrågan att göra.

    Demokrati och öppen debatt är viktig. I högsta grad mot de som sitter på makten i samhällets alla ledande funktioner.

    Den ska även föras i alla lägen, från alla nivåer i samhället, men den ska tas med fakta och respekt.

    Inte skitsnack och lögnaktiga påståenden.

    Pettersson är en bra och viktig blogg för det fria ordet. Det uppskattar jag. Fast även här finns regler att förhålla sig till.
    Tänker då på en del av de, som kommenterar.

    ” Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.”

    ”Visa respekt, identifiera dig, även om du är anonym. Ett och annat svinhugg får vi tåla, men försök tillföra något till diskussionen.”

    https://petterssonsblogg.se/kommentarer-och-regler/

    Gilla

 • Elsa.

  Var det någon av ”de som flyr för sina liv” som hann skita i dricksvattnet så har kommunen problem i flera månader, liksom i Kristianstad.

  Gilla

 • Involuntarium

  Dum och dummare är väl för enkelt uttryckt! Naiva, enfaldiga, svagbegåvade, bokstavs diagnostiserade idioter är just jämt vad de är! Normalt ska ingen annan än säkerhetsklassad personal ha tillträde till de anläggningar som är av stor betydelse för samhället och landets befolkning!

  Hur djävla dum i huvudet får man bli innan det blir fråga om tvångsvård och tvångsmedicinering?

  Försvarsmakten har ju gett bort stora delar av de stora svenska försvarsanläggningarna till kommuner och diverse kulturivrare!

  Några exempel Bodens försvarsanläggningarna, Hemsö försvarsanläggning, Föne försvarsanläggning en flygplats som i fornstora dagar var betydligt större än Arlanda flygplats med fler start och landningsbanor och dessutom lika långa och breda som Arlandas längsta start och landningsbana!

  Det här har svagbegåvade, svagsinta, naiva och enfaldiga svenska folkvalda politiker och tjänstemän gjort sig skyldiga till under de senaste tio åren! Tvångsvård och medicinering kanske är ett för lindrigt straff, borde kanske vara samma straff som för landsförräderi döddsstraff medelst nackskott?

  Persson, Juholt, Reinfeldt och Löfven och deras regeringar både folkvalda politiker och tjänstemän bär och har fullt ansvar för den svenska försvarsmaktens nedläggelse, nedmontering och utskrotning! Samtidigt som den välutbyggda välfärden drabbats av stora nedskärningar och fullt fungerande verksamheter och anläggningar skrotats bort!

  Alla som varit med och fattat besluten och verkställt besluten måste självklart ställas till svars för sina handlingar! Folketsdom kommer att bli hård det kan de tidigare makthavarna vara fullständigt övertygade om!

  Det ligger i svenskafolkets egenintresse att Sveriedemokraterna får ett starkt valresultat år 2018 som gör att de kan bilda regering helt själva, utan inblandning från något av partierna i sjuklövern!

  Gilla

 • Kurt

  I Sverige avlas Idioter på rekord, fanskapet bör anmälas.

  Gilla

 • Stefan K

  Vet Pettersson vem som givit Alm tillåtelse till detta? Har han gjort det på eget bevåg borde han ha en del att förklara, annars är det någon tjänsteman som snart borde se sig om efter ett annat jobb.

  Gilla

 • Stefan K

  Det var lika dumt av Alm som förslaget att nyanlända ska rekryteras till armén och därmed få del av försvarsmaktens hemligheter.

  När hela världen visar upp identiteten på svinen väljer lokaltidningen att visa en pixlad version. Suck!

  Hoppas alla förstår varför lokalmedia blir allt mer ointressant?

  Gilla

 • Lasse

  Om det bjuds in på skyddsobjekt så måste personerna genomgå kontroll har inte det gjorts betyder det att man brutit mot lagen.

  Gilla

 • malmobon

  När Bolmentunneln rasade för 10 år sedan så fick Malmö sitt vatten från Vombsjön. Vombsjön har ännu inte hämtat sig.
  Malmö har endast ett vattentorn som försörjer hela Malmö.
  Jag besökte Sysav anläggning i Malmö som ger el till 80% av Malmös energiförsörjning. En av cheferna sa till mig att dem brukar har studiebesök och andra besök till denna anläggning.
  Mycket lätt slå ut båda dessa anläggning. Inga vakter vad jag kunde se.

  Rumänskt städbolag som sköter om lokalvård.

  Ordet naiv kan verkligen sägas om Sverige. ”Trodde inte det kunde hända här”. Med snart 1/3:e del av Malmös befolkning som är muslimer står vi oss slätt om dessa verkligen gör något.

  Alla borde informeras vad som medborgare kan göra för att skydda sig och ha en beredskap om något liknande händer.
  Fortfarande tror jag dock datasäkerhet är viktigare.

  Jag är född 56 och har varit förskonad från krig men vet genom militärtjänst och en massa repmånader hur det skulle kunna se ut.
  Vi är inne i ett krig mot islam men folk begriper inte detta.

  ENDAST stödja SD och upplysa andra går att förändra Sverige.
  Var inte du också naiv. Bli medlem. Hjälpt till.

  Gilla

 • Tony

  Den ena naiva idioten efter den andra i detta märkliga land
  verkar ligga på samma IQ nivå som många av dom brottsbenägna
  som kommer till vårt land? Per Alm verkar vara en sådan naiv idiot?
  Att upplysa om sådant som kan få katastrofala följder för befolkningen
  borde ge grova straff. Vad blir nästa studiebesök?Våra hemliga
  försvarsanläggningar, dom fåtal som finns kvar??
  Ett studiebesök över hur man uppför sig när man kommer till ett
  annat land borde vara mera relevant?

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Någon centiliter med rätt gift i dricksvattnet och den islamistiska terroristen skulle klassas lika högt som 9/11 terroristerna.

  Gilla

 • Petter (SD senast 2018)

  Vattertornets dag i Oxelösund häromdagen.
  Hmmmm!
  Varje dag firar hela Sverige Öppna Hjärtans Dag. Och Raketforskarnas dag. Och Pensionsräddarnas. Och De Välutbildade Asylanternas…..
  Ja ja, so so…..

  Gilla

 • dave

  Ytterligare en svensk säkerhetsrisk. Sparka personen.

  Gilla

 • BJ

  Varför bara ett vattentorn, varför inte bjuda upp terroristerna att besöka Sorva dammen i Luleälven. Visa gärna var man bäst placerar sprängladdningarna för att få bästa verkan. Det enda sanningens ord som Röfven har sagt under sin tid som statsminister är,” vi är naiva”

  Gilla

 • tikamax

  Jaha ja – nu visar vi upp militära hemligheter för personer vi inte har en aning om vilka de är. Jag trodde jag hade hört det mesta av dumheten somföregår i Sverige men jag undrar om inte detta tog priset. Jag sliter mitt hår och vrider mina händer……

  Gilla

 • Gullan

  Nu väntar vi på sommarbilder. Första burkan i skärgården.

  Gilla

 • mari

  Per Alm – vem eller vad är han som kan ha befogenhet att servera muslimerna ett smörgåsbord av potentiella mål. Jag tror att de är kapabla att hitta mål själva men de tackar nog inte nej till lite tips. Vår kust är också skyddad – vem stoppar dem från att besöka öarna i skärgården? Det blir slappare och slappare men vi behöver inte Per Alm för att påskynda processen.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  sju klövern är terrorister grovt kriminella Landsförrädare samt extrema mördare i likhet med Stalin. 15.000 Svenskar svälter ihjäl varje år i Sverige och sju klövern leker stormakt. Jag anser att dödsstraff måste införas i Sverige för Landsförrädare och de som stjäl folket välfärd = just det är sju klövern skyldiga till. sju klövern är Svenska folkets fiende.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: