Bygg inte bostäder för asylsökande, de ska ändå hem


INSÄNDARE. Byggande av asylboenden.

Är det inte dags att stanna upp och fundera över hur många fler boenden vi behöver? Om vi skall skicka hem 80 000 minst och börja åldersbestämma ”barnen” – hur många blir det kvar?

Vi kan inte bygga för alla som är här när de ändå skall tillbaka hem eller till Turkiet.  Låt dem stanna på de tillfälliga boendet tills ålder och asylrätt är fastställt. Stämmer det att 90 % inte har asylrätt så kanske vi inte behöver bygga dessa 15-åriga tillfälliga bostäder vid havet, skolor, på idrottsplatser och i parker.

Börja istället att planera hur det skall gå till att skicka hem dem snarast.  Politiker på stats- och kommunnivå måste börja tänka om.  Alla dessa byggen kommer inte att gagna någon när avvisningarna är under kontroll. Om det byggs riktiga boenden som våra ungdomar kan få är det berättigat inte annars. Det är att kasta ännu mer pengar i sjön.

Bättre att betala för de tillfälliga boendena under tiden så kanske, kanske det kan skynda på processen. Då sprider sig ordet även sydost att det inte byggs fler bostäder – nu är det fullt. Då kanske de som finns här slutar att springa runt i villaträdgårdarna och ta kort på våra hem. Våra hem som de tror att de skall få överta en dag?!

Sluta att bygga fler modulhus och tillfälliga boenden – de är inte klara förrän det är val nästa gång och då blir det fart på avvisningarna av dem som saknar asylrätt om inte förr. Vi kommer inte att behöva dem och Magdalena kan använda pengarna till pensionärernas boenden och mat istället.

Mari


21 responses to “Bygg inte bostäder för asylsökande, de ska ändå hem

 • malmobon

  Om uppgifter stämmer från syrier jag pratat med i Malmö, så kommer 90% av dessa åka hem så fort det är säkert.
  Syrien har många säkra platser men inget som media tycker är intressant.
  Assad kommer inte bort, utan kommer att bli val s.s.

  Att i panik bygga upp nya ghetto, är slöseri med pengar.

  Bättre utnyttja befintliga byggnader med bostäder på vindar och lokaler som har dålig lönsamhet. Ge fastighetsägare räntefria lån till byggande på vindarna och omvandla lokaler till bostäder.
  Renovera gamla byggnader. Ändra i byggplaner. Finns massor av industribyggnader som kan byggas om till fräcka lägenheter.

  Låt byggherrar och fastighets vara med i process innan beslut.
  Politiker kan inget om hur man förädlar fastigheter. Boverket för stor makt.

  I vilket fall så kommer vi få se fastighetsbolag gå omkull framöver.
  Många som bygger för dyrt och dessa kommer inte vara attraktiva i framtiden. Tomma lägenheter som i slutet på 80-talet.
  Få bort sossarna och Alliansen så fixar SD resten.

  Gilla

 • Observator X

  Bra insändare!
  Svårare än så är det inte. Omfördela pengarna till Sveriges äldre människor.

  Det finns ingen anledning alls att bygga ett enda hyreshus eller bostadsrättshus till. Inte en lägenhet i Sverige behöver byggas, överhuvudtaget.
  Avvisa de som inte hör hemma där och, med ens, vi har många tusen lediga bostäder.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Söder om Berlin i gamla DDR,finns sedan urminnes tider ett storkbo,som årligen besöktes av olika stork-par.I år har dessa uteblivit,och man börjar fundera över orsaken.Med vetskap om alla de ”nya tyskar” som anlänt,och placerats i närheten,är min teori att de återvänt till andra säkrare områden. Har förmodligen trott att de kommit helt ur kurs,när de tittat ner och sett alla dessa nomader.Naturligt att misstankar uppstår,fåglar är inte dumma !
  http://www.storchennest.de/de/

  Gilla

 • ÅMÅL

  ”” BRITT–MARIE ”” ÄR ETT ONT TROLL! IGNORERA!

  Gilla

 • Britt-Marie

  Det är viktigt att det byggs. Det är viktigt att man kan erbjuda någonstans för flyktingarna att bo. Det är investeringar för framtiden, kostnaderna har vi igen!

  Gilla

  • Blodsven

   Din framtid, våra kostnader??

   Gilla

   • Britt -Marie, Filipstad

    Pga låga födelsetal i Sverige så är en hög invandring en förutsättning för att klara välfärden. Många som kommer har höga utbildningar och kan efter Valideringar bli produktiva i samhället och ni klagar på att det måste byggas!!?

    Gilla

   • Blodsven

    Läser artikeln igen. Varför bygga ”tillfälliga boenden” till en helvetes massa invällare som ändå inte får eller ens ska vara här? Vad tror du låga födelsetal beror på? Helt enkelt därför våra unga har tappat tron på framtiden p.g.a. vansinnig politik som missgynnar alla utom de kriminella flyktingsmugglarna, korrumperade politiker och skrupelfria fastighetsägare….

    Gilla

  • dave

   Visst kan vi bygga i Turkiet, Jordanien, Libanon och Libyen för det är där flyktingarna befinner sig. Det kommer inga flyktingar varken till Sverige eller europa. Till Sverige har det inte kommit en enda flykting sedan östblocket kollapsade.

   Dessa immigranter som kommer nu till Sverige kommer för evig tid att vara en mycket stor kostnad samt aldrig bli ens tillnärmelsevis lönsam i någon betydelse av ordet.

   Gilla

 • Ruth Magnusson

  Nu är jag inte riktigt med
  ”Då kanske de som finns här slutar att springa runt i villaträdgårdarna och ta kort på våra hem.” står det i insändaren.
  Var sker detta?

  Gilla

  • Mari

   Det sker på många ställen. Bland annat där jag bor. Flera grannar har avhyst dem från sina trädgårdar. Det kan väl inte vara så överraskande om man lyssnar och hänger med på vad som händer. Allt är inte påhittat, det finns sanningar också.

   Gilla

 • Hönsmamman

  Det hade inte varit svårt att ordna enkla tillfälliga bostäder för studenter i de högskole/univ-städer som har behov?
  Om varje skola hade krav på sig att hålla ett visst bestånd och kan få statlig hjälp med finansiering kunde t ex skolor med byggnation och arkitektur ha projekteringen och förverkligandet som studieobjekt. Alltihop kan vävas ihop med idéer om långsiktig hållbarhet och miljöhänsyn. Här kan en exportmarknad växa fram ur den forskning som pågår men inte alltid kommer allmänheten till del. Ikea kan sponsra eftersom de kommer att sälja massor (?) i alla små kyffen som växer fram?

  Gilla

 • Hönsmamman

  Ingen bomb säger Reinfeldt? Vad ska vi ha för ord när det verkligen smäller menar han?

  Gilla

 • Orolig för framtiden.

  Tänk om vara folkvalda hade lagt lika mycket energi på våra ungdomar som studerar som har ett h….ete att få tag på studentboende.
  Varför var det inget av detta med byggande och boende som kom på tal då.
  Är vi inte prioriterade i vårt egna land, struntar dom att det har en betydelse att våra barn kanske väljer bort utbildning för att det inte fungerar med boende för dom.
  Dom är våran framtid, det vi odlar idag får vi igen imorgon.

  Vi vet att utbildning är kunskap, det är otroligt viktigt för båda könen att utbilda sig.
  Se bara där dom kuvar kvinnan att inte få lära sig att läsa, mannen kan säga precis vad han vill och tycker, och hon är tvungen att tro på honom.
  Ifrågasättande blir ju om intet för hon kan inte veta om han har fel eller rätt.
  Kunskap är makt trots allt.

  Våra gamla överger dom totalt.
  Glömmer aldrig om den gamla kvinnan som kastade sig över räcket på balkongen för hon fick inte komma in på ett äldreboende.
  Svek igen.

  Det blir väl olika lagar oxå pg.av etniskt ursprung, för vi ska ta hänsyn till att det är synd om dom.
  Våran polis chef han har ju bara empati för dom som inte är offer eller blir utsatta för denna terror som kommer oss närmare.
  Står på tårna gör våra myndigheter det har jag aldrig sett innan.

  Vilket annat land skulle vi få komma till och bara lyfta bidrag, inte ett enda land. Kraven är att du ska kunna försörja dig själv eller ha så gott ställt att du inte kommer att belasta det landet.
  Vad är det för fel här.

  Våra älskade folkvalda, ja just det, hur många val löften har dom hållit.
  Sveket mot Svenska folket är totalt.

  Gilla

  • ÅMÅL

   ”Våra älskade folkvalda” – sarkasm, eller hur?

   Sista meningen stämmer till 100%

   Gilla

   • Orolig för framtiden.

    Visst är det sarkastiskt, dom står ju för ingenting.
    Skär ner på alla våra uppbyggda resurser i vårat samhälle.
    Sociala välfärd är ett minne blott, polis var är dom och vårat försvar för terror angrepp hur ser det ut. JAG bävar för det som kommer.
    Vi kommer väl ihåg hur det var med våran sjöräddning när Estonia förliste och våran organisation stod handlingsförlamat.
    Tsunamin i Indiska Oceanen hur var våran beredskap för en katastrof när vi Svenskar är strandsatta någonstans.
    Jag har inget förtroende alls för dom folkvalda, fiskar röster är det enda som dom är intresserade av och sina egna avgångsvederlag, det är det största intresset dom har.
    Vi vanliga nere i samhällets botten som dom kallar oss, struntar dom fullkomligt i, vi som gör att det kommer in skattemedel varje månad det är oss som dom struntar i.
    VI är en ryggrad i samhället och det är oss som dom nonchalerar.
    Sveket mot Svenska folket är totalt.

    Gilla

 • Urinvånare

  Vi är i krig med IS och saknar försvar, uppbyggnaden av försvaret går före att fortsätta slösa pengar på något som har totalhavererat för länge sedan.

  Gilla

 • jgarn

  Kriminellt slödder kan aldrig bli lönsamma.

  Gilla

 • Blodsven

  Detta goda råd av ”Mari” är alldeles för begåvat för att våra pajaser i riksdag och regering ska begripa hur klokt detta vore….

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Mycket klok insändare, trots allt är Sveriges kassakista inte outtömlig och vi ska prioritera vår egen befolkning och att skicka ut de som inte har rätt att vistas i Sverige!
  2018 senast försvinner Stefan Löven och något nytt och bättre tar vid!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: