Turkiets president i fredags: Kan ske i Bryssel

ISLAM. Vid ett tal i fredags varnade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan för hotet mot europeiska städer, däribland Bryssel. Han refererade till dådet i Ankara 13 mars där 37 personer dog. – Det finns ingen anledning att en bomb som exploderar i Ankara inte lika gärna kan explodera i Bryssel, sa Erdogan under talet enligt Washington Post.

Presidenten har länge varit förargad över västmakternas ambivalenta inställning mot kurdiska nationalister. I talet uttryckte han även harm över att väst enligt honom indirekt stöder dessa grupper.

– Europeiska länder uppmärksammar inte att de dansar på ett minfält. Man vet aldrig när man trampar på en mina, sa Erdogan.

Washington Post kommenterar att i det här fallet har inte Erdogan fått rätt då attackerna i Bryssel snarare tycks ha utförts av anhängare till terrorgruppen IS.

-Pettersson menar att Erdogan delvis har rätt, men att det är islam som är det stora problemet, inte kurderna…

Turkiet – räknas som en demokrati men islamister styr och det pågår konflikter med den kurdiska minoriteten. Turkisk politik präglas av maktkamp mellan den sekulära statsideologin och det regerande islamkonservativa partiet AKP. Konstantinopel numera Istanbul var kristet i 1000 år men de kristna är nu nästan försvunna.

10 thoughts on “Turkiets president i fredags: Kan ske i Bryssel

  1. Ja då är det inget mer att säga än att det är dax att bomba Turkiet sönder och samman, tror Ryssland är inne på samma spår så det är nog bara en tidsfråga innan landet Turkiet är historia.

  2. Intressant artikel. Tänkte under förmiddagen att Turkiet kanske är involverat på något sätt för att pressa (utpressa) Europa och EU ännu mer. Men det var mina tankar.

  3. Minns Stefan Lövens upprepningar om att DE FLYR FÖR SINA LIV OCH VI SKA STÅ UPP FÖR ASYLRÄTTEN….!
    Dessa terrorister kom med flyktingströmmen och ISIS har tagit på sig attacken, deras bästa vänner är Turkiet och Erdogan samt Saudi Arabia…- de ville tillsammans ha bort Assad för att Turkiet och Saudi ville bygga en olje- och gasledning via Syrien, Turkiet till Europa….
    Fullt möjligt att ISIS tillsammans med Turkiet planerat detta, helt säkert kommer terroristerna från Syrien via Turkiet och därefter till Bryssel….VI VET INTE VILKA DE ÄR EFTERSOM DE SLÄPPTS IN UTAN PASS OCH ID!!
    Skrämmande ANSVARSLÖST av Europas politikerfrälse!

    • Det hela är planerad, Erdogan och IS ha samma målsättning, att ta över Europa under muslimsk dominans. även om det ta några årtionde att förverkliga målsättningen, de ha väntad på att göra detta i 1400 år, lite till spelar ingen roll för dem, efter motto ”Trägen vinner”
      Och våra korkade politiker dansar i takt med Europas dödsdans Efter Turkens pipa.

KommenteraAvbryt svar