Danskarna har fått nog, vill beröva radikala islamister deras medborgarskap

ISLAM. När radikala imamer predikar mot grundläggande danska värden, ska de riskera att förlora sitt danska medborgarskap. Det skriver Berlingske idag. 

Dansk Folkeparti kommer att lämna två nya förslag i förhandlingarna om de radikala imamer. Partiet kommer att presentera ett förslag att beröva Grimhøjmoskéns imam Abu Bilal sitt medborgarskap. Dessutom vill partiet begränsa religionsfriheten, med en uppföljning av lagstiftning om konstitutionen.

– Grundlagen säger att man får utöva sin tro så länge det inte strider mot moral eller stör den allmänna ordningen.

– När imamer stödjer eller rekommenderar att en kvinna utsatts för våld av sin man, då är det omstörtande arbete som stör den allmänna ordningen.

– En del av dessa imamer är danska medborgare, och vi anser att vi bör beröva dem deras medborgarskap, säger danska folkpartiet invandringstalesman Martin Henriksen.

Statsminister Lars Løkke har kallat alla parter till en diskussion om de radikaliserade muslimerna. Tanken på att kunna beröva imamer sitt medborgarskap kommer att välkomnas av det liberala partiets invandring och integrationstalesman Marcus Knuth.

– Jag tycker personligen att det låter som en bra idé, eftersom du måste slå den värsta möjliga ner till dessa miljöer. – Det är moskéerna som har format många syriska soldater, och de kan vara ett hot mot den nationella säkerheten, sade han till tidningen.

Både de konservativa och socialdemokraternas stödjer idén om att i särskilda fall återkalla medborgarskapet.

– Vi är öppna för alla lösningar som kan stoppa de radikala imamer, säger Trine Bramsen (S).

-Pettersson säger att i Sverige får de till och med sitta i riksdagen och försvarsutskottet

Pettersson skickade några frågor till Abdirizak Waberi (M) när han satt i riksdagen

 1. Anser du att kvinnan är jämställd med mannen?
 2. Har du dubbelt medborgarskap, somaliskt och svenskt?
 3. Var ligger din lojalitet, hos Sverige, Somalia eller islam?

Jag undertecknade med namn, fullständig adress, e-post, fax och flera telefonnummer. Pettersson fick inget svar, trots påminnelse till Waberi och moderaternas kansli. Medborgarskapet är intressant eftersom Waberi är suppleant  i försvarsutskottet och Sverige nyligen hade stridsfartyg utanför Somalias kust.

Svaren har uteblivit, och det får man tolka som man vill…

Islam har bara en tolkning säger Abdirizak Waberi (M) 

5 thoughts on “Danskarna har fått nog, vill beröva radikala islamister deras medborgarskap

 1. Lysande Danmark.Fint att Danmark har vaknat!

  Jag skulle ljuga om jag sa att jag ville ha hit neger- och arabfolk överhuvudtaget så jag antar att jag därmed borde kalla mig rasist.
  Dock tror jag att de flesta håller med mig egentligen, men att de är rädda för att rannsaka sig själva.

  Att Sverige har hyst rum och omtanke för krigsförbrytare och terrorister har vart allmänt känt hur i 26 år minst! det verkar vara så nån vill ha det.

  Politik är alldeles för allvarligt för att handhas av politiker.

  • Absolut! Politik är alldeles för allvarligt för att handhas av politiker.
   Ekonomi är likaså för allvarligt för att låta ekonomer syssla med, samt lag och ordning är absolut inget jurister är intresserade av….

Kommentera