Sverige förbereder den islamiska våren – rekordmånga poliser hoppar av

INRIKES. Allt fler lämnar polisen efter missnöje med lönen och pressade arbetsförhållanden. Under 2015 slutade 832 poliser jämfört med 678 året innan. Hittills i år har uppsägningarna fortsatt i samma takt och 144 personer lämnade myndigheten under januari och februari. 

Samtidigt utbildas färre poliser vilket ger ett stort nettotapp. – Vi ser allvarligt på alla siffror och håller koll på utvecklingen månad för månad, säger personaldirektör Kajsa Möller.

– Men än är det ingen panik och vi är inte där att vi inte klarar vårt uppdrag. Personalomsättningen är också väsentligt lägre än inom andra myndigheter, säger Möller.

Majoriteten av dem som slutat har gått efter det att de fyllt 60 år. Men den största förändringen är annars ökade avhopp bland poliser under 40 år. 121 anställda yngre än 40 år sade upp sig 2015 jämfört med 33 personer 2010.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz säger att det är viktigt att uppvärdera polisyrket och pekar ut lönen som den viktigaste faktorn.

SVT

-Pettersson undrar hur personaldirektör Kajsa Möller kan säga  – Men än är det ingen panik och vi är inte där att vi inte klarar vårt uppdrag…

2 thoughts on “Sverige förbereder den islamiska våren – rekordmånga poliser hoppar av

  1. Får väl hoppas de slutar för att de inte längre pallar att titta bort när svenskar misshandlas eller våldtas av sjuk-klöverns och idiotmedias importerade “barn”….

  2. Vi ser allvarligt på……Hahahaha.
    Polisens förljugna standardsvar.
    Polisen har inga problem med resurser, det vet jag personligen.
    En lördagskväll, ganska nyligen dök två civila poliser upp vid min bostad och letar efter en person (som inte bor hos mig längre), som känner en person som är av intresse. Tjänstemannen var därtill mycket irriterad över att jag inte tog honom i handen eftersom han inte ville förklara vad saken gällde.
    Lägger man tid en helg på det så har man inga problem med resurser.

Kommentera