Polisen medvetna om kärleksproblem


INVANDRING. Polis Christer Andersson har själv haft ett par liknande fall på sitt bord. – Syftet var att få ett uppehållstillstånd i Sverige och senare ta hit sina egna fruar och barn.

Han berättar om svenska kvinnor som träffat män på utlandsresor eller på internet. Kvinnorna blir kära, men upptäcker efter ett tag att männen har hustru och barn i hemlandet.
– Dessa män försöker få till ett giftermål och efter att de fått svenskt medborgarskap är det inte aktuellt att fortsätta relationen, säger Christer Andersson, som är brottsoffersamordnare i Skövde. Under tiden har kvinnan ofta fått utstå hot och våld och stått för försörjningen.
Christer Andersson vill inte peka ut några specifika länder där detta förekommer. – Det jag kommit i kontakt med har varit från olika länder, säger han. Men det är inte lätt att komma åt.

– Det här är jättesvårt att förhindra. Kvinnan hjälper till med olika handlingar som behövs inför giftermålet. Det är inte säkert att hon märker något förrän det är försent.

Han drar en parallell till ett annat problem, svenska män som tar hit asiatiska kvinnor. – Då gäller tvåårsregeln och kvinnorna lever i princip rättslösa och vågar inte anmäla något innan dess.

Kan man stoppa att ett uppehållstillstånd eller medborgarskap om det skett på falska grunder?
– Det är Migrationsverket som får göra en utredning. Då måste de få kännedom om det. Det går bara om kvinnan gör en anmälan. Ofta blir det väldigt sent att göra en anmälan.

Det polisen tittar på är om mannen har rätt att vara här eller inte. Tillståndet går inte att återkalla.
Finns det någon beredskap hos svenska myndigheter för sådana här bedrägerier?
– Nej det finns inte. Vi startar en vanlig polisutredning som för andra kvinnor som utsätts för hot och våld. Finns det barn med i bilden är det ännu svårare att utvisa någon, säger Christer Andersson.

Skövde Nyheter


10 responses to “Polisen medvetna om kärleksproblem

 • Pensionären

  Om dom gifter sig här och får medborgarskap, men redan är gifta, så är det ju på falska grunder. Olagligt.

  Gilla

 • Amelia

  en tjej gifte sig med en arab bara för att få svenskt medborgarskap
  jag minns inte om han betalade henne 10 000 kr i månaden eller mera.hennes vännina frågade mig om jag skulle kunna tänka mig att gifta mig med en arab och tjäna lite extra, idioter-skulle aldrig hjälpa en arab jävel.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Klokt tänkt, detta är sjukt liksom de äldre bögar som tar unga araber/negrer till Sverige, knappast seriöst, jävligt äckliga typer! En åklagare nämnde att det är vanligt och det är ofta stor ålderskillnad. Samhället borde försvåra dessa svinerier och för de äldre, vidriga kärringar som reser till Gambia osv .osv.
   Inte konstigt att det går utför med Sverige!

   Gilla

 • Kattsand

  Sol-och-vårare fast som invandringsvariant?
  När det gäller att få in invandrare i landet har vi haft en lång tradition av att ha lagar som skall vara lätta att missbruka eller fuska med. Och när någon väl kommit hit, skall det vara omöjligt att rätta till sådant som beslutats på felaktiga grunder.

  Gilla

 • Argus

  Det är bara att ge TUT ett år i taget och när ”relationen” väl är över kan vi hjälpa till att pollettera väskan.

  Gilla

 • Maja

  Det finns sådana svenska medborgare som ”säljer sig” som sambo/ make.
  Det är ren affärsuppgörelse. Köparen får möjlighet att stanna i Sverige, säljarna får pengar.
  För utländska kvinnor som vill ha uppehållstillstånd i Sverige kostar det 150 000kr, för män är lite dyrare, 200 000kr ( det är ju lättare att hitta män än kvinnor som vill tjäna på det).

  Gilla

 • ÅMÅL

  ODUGLIGA, SEXISTISKA ”MÄN” IMPORTERAS I STOR MÄNGD

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: