Jihad infekterar den franska polisen och militären

av Yves Mamou  •  21 mars, 2016

  • En del poliser har öppet vägrat att beskydda synagogor eller hålla en tyst minut i åminnelse av offer för terrorattacker.

  • Att poliser är beväpnade och har tillgång till polisens databaser gör oron än värre.
  • I juli 2015 togs fyra män, varav en veteran i marinen, in till förhör. De hade planerat att ta sig in på en flottbas i Sydfrankrike, kidnappa en hög officer, hugga huvudet av honom och sedan sprida bilder av halshuggningen på sociala medier.

2016-03-21_1133

Enligt en hemlig promemoria, daterad januari 2016, från franska inrikesdepartementets anti-terrorenhet, finns det redan nu 8 250 radikala islamister i Frankrike (en ökning på 50 procent under det senaste året).

En del av dessa islamister har rest till Syrien och anslutit sig till Islamiska staten, IS, andra har infiltrerat samhället på alla nivåer – först och främst inom polis och militär.

I en läckt promemoria från Myndigheten för allmänhetens säkerhet som tidningen Le Parisien publicerat, kan man läsa om 17 fall där poliser radikaliserats mellan 2012 och 2015. Man la särskilt märke till polismän som lyssnade på och spred muslimska bönemässor då de var ute på jobb.

En del av dessa poliser har öppet vägrat att beskydda synagogor eller hålla en tyst minut i åminnelse av offer för terrorattacker.

Läs vidare

13 thoughts on “Jihad infekterar den franska polisen och militären

KommenteraAvbryt svar