Vill öppna asylboende på fartyg i Uddevalla

INVANDRING. Ett företag vill lägga ett fartyg med 1 200 platser för asylsökande i Skeppsviken i Uddevalla. Tills vidare säger kommunen nej. Främsta skälet är det stora antalet människor som det skulle röra sig om – 1 200 personer, rapporterar Bohusläningen.

– Området är inte gjort för att 1 100 – 1 200 människor ska röra sig där under en längre tid, och ta sig till och från båten. Bara det skulle skapa konflikter och ett stort säkerhetsproblem, säger kommunalrådet Ingemar Samuelsson (S), till tidningen.

 

Det är Göteborgsföretaget Accumul8or Invest AB som har skickat en förfrågan till Uddevalla kommun.

 

• • •

Fakta:

Fartyget som är tänkt att bli boende för asylsökande är ett kryssningsfartyg som annars går i Medelhavet. Det är 160 långt och 41 meter högt. Den tekniska personalen består av 40 personer, hotellpersonalen av 34 personer och kökspersonalen av cirka 20 personer.

18 thoughts on “Vill öppna asylboende på fartyg i Uddevalla

  1. Så här skrev jag vid det förra inlägget om detta och jag står fast vid att detta vore en perfekt ide´

    Ankra ute på havet tills asylärendet är klart Därifrån helikopter till närmaste internationella flygplats för transport hem igen. De behöver inte sätta sin fot i landet. Jag har tidigare eftersökt en anläggning att låsa in dem på tills asylärenden är klara. Detta skepp kom som ett brev på posten. Perfekt sluss.

    Man kan ju önska sig att det händer om man upprepar sig riktigt många gånger – visst,visst???

  2. Okej, nu är jag med, polletten ramlade ner: Fartyget ska alltså utrangeras, huggas upp.

    Någon annan användning för båten efter denna typ av användning finns ju inte. Den blir så pass ramponerad att det bara blir skrot kvar(en sådan här gång)

    Jaja, det är ju deras båt samt att Uddevallaborna kanske tycker om när det blir livat i stan… vad vet jag.

  3. Knappa 100 servicepersoner ska ta hand om 1200 invällare? Såg ingen kategori ”ordningsmän” bland personalen. Men de som får bo på båten är säkert så nöjda med att ha undflytt krig och umbäranden?

    Man får kanske dra in landgången och kapa förtöjningarna om det blir bråk?

  4. Ett flytande Muhammedistan snart nära Uddevalla-borna.

    Sverige pulveriseras från alla möjliga håll…

    Det skulle inte förvåna mig heller om en zeppelinare till Muhammedistan svävar över svensk mark.

    7-klövern kan gå hur långt som helst, allt för att förpesta landet och pissa på svenskarna.

  5. De kan ju åka till havs och ha skola och allt ombord? Men eftersom det handlar om personer som enligt vissa politiker sägs generera gynnsamma ekonomiska förutsättningar så kan detta företag helt enkelt smita iväg vart som helst och göra större vinster?
    Det innebär att de får hålla m skola, vård och omsorg, rättsväsende och polisiär kompetens men det kan väl rymmas i denna enhet av begåvade unga arbetsföra män?

  6. Fullständigt vansinnigt och framförallt ANSVARSLÖST….! Sverige kommer att gå samma väg som Titanic….-ingen tvekan, bara en fråga om tid, dennas asylindustri kostar mer än Sveriges försvar och det säger något om vansinnet och ansvarslösheten i den förda politiken och 7klövern är gemensamt ansvariga men de som pratar om att landet är en HUMANITÄR STORMAKT = SOCIALDEMOKRTERNA har ett speciellt ansvar.
    Sveriges kassakista är INTE outtömlig, allt är lånade pengar, exempelvis går Malmö back 5miljarder per år och Södertälje 2miljarder, snart ser hela Sverige ut så = statsbankrutt….http://www.tino.us/

  7. Råkade titta på twitter och något som kallar sig ”kämpa sthlm”, förstår att ett väl fungerande Sverige, det kommer inte att finnas, det är historia.

  8. Har dom nu gett sig katten på att använda fartyg som bostäder för nysvenskarna så tycker jag att dom kan inrätta en filial för migrationsverket ombord som på ett smidigt och effektivt sätt handlägger alla asylansökningarna ,det måste ju spara både tid och pengar för migrationsverket samtidigt som handläggarna får nära till jobbet samt även möjlighet att frottera sig med gästerna ,samtidigt så behöver ju fartyget ej ligga vid kaj nej ut med arken till havs . Och när alla ansökningar är klara är det bara att sätta kurs söderöver för avlastning.

  9. Skorven skall förtöjas vid Skeppsbron i Stockholm, då kommer dom på gångavstånd till Riksdagshuset och sina välgörare. Stockholm är den enda kommunen som kan ta emot en sådan stor skara.

  10. Den kommun som drar ”nitlotten” i detta kommer att få se att fastighetsvärden i kommunen sjunka med minst 25%. Villaägarna blir de stora förlorarna. Deras livs besparingar kan gå förlorat när helvetet är över dem.

  11. Alla hamnstäder i Sverige säger ’njet’ till dessa skepp som kommer lastade med Gud vet vad. Idén var kanske inte så väl genomtänkt. Snart kommer väl en ny tvångslag. Inlandskommuner kan andas ut. Eller ska de segla skeppen uppför älven till Lilla Edet? Om nu ett asylskepp, varför inte fortsätta till…. Afrika? Där finns säkert kommuner som vill förtöja båten.

Kommentera