M närmar sig men SD fortfarande största parti

INRIKES. Moderaterna är de stora vinnarna i den senaste mätningen från Yougov – och placerar sig som näst största parti. De passerar därmed Socialdemokraterna och blir näst största parti i mätningen, som är utförd på uppdrag av Metro. Flyktingfrågan är fortsatt den överlägset viktigaste politiska frågan, enligt de svarande.

yougov

– Min tolkning av Moderaternas framgång är att de har blivit allt mer negativa till flyktingmottagande i sin politik, på ett tydligare sätt än regeringen, säger Sören Holmberg, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

 

Sverigedemokraterna tappar något och hamnar på 24,9 procent – men fortsätter att vara största parti i mätningen. Även Vänsterpartiet tappar medan C och MP ökar.

I Yougovs undersökning tillfrågades också de intervjuade om vad de tycker om de olika ministrarna. Inrikesminister Anders Ygeman är populärast medan statsminister Stefan Löfven och vice statsminister Åsa Romson hamnar i botten tillsammans med bostadsminister Mehmet Kaplan.

-Pettersson noterar att många verkar lättlurade och går på Moderaternas kopierande av SD:s politik…

 

8 thoughts on “M närmar sig men SD fortfarande största parti

  1. Vad låter bättre än ett parti som inte ens på riktigt är i opposition . . . skulle vara något att bry sig om ifall M drev frågan om ett extraval . . för att sitta still i båten och låta S+(MP) styra åt fel håll är inte förtroende . . . inte heller om det nu visar sig (inte troligt men .a.f.) att S+MP regeringen driver SD politik mad ska då M tillföra .?
    Vilket parti du än röstar på så blir det samma lika politik…f–n tro´t

  2. SD har av de övriga partierna kallats rasister p.g.a. deras motstånd mot den ”vettlöst” stora flyktingmottagningen. Idag kan sålunda samtliga övriga partier – utom möjligen V- kalla sig själva för rasister, då dom med krafttag bidragit till minskad flyktingmottagning.

  3. När Moderaterna utlyser en presskonferens, och förkunnar
    att man ämnar samarbeta med SD, och begära misstroendevotum
    mot sittande regering, då ska jag ta deras ökningar på allvar,
    men det kommer inte att hända, karbonkopian AKB är allt
    för feg till detta, och tror sig inte om att kunna regera, då är
    det bättre att SD, som har många duktiga förmågor att träda
    fram!

  4. Men om detta kommer samtliga feg blaskor att hålla
    tyst om, liksom flåsande Nyhetsuppläsare på dom
    röda tv kanalerna. Om inte Sverige kapsejsat innan 2018
    kommer SD vid valet att hamn på minst 40 %!
    Att Kommunisterna erhåller 7 % i denna mätning beror
    på att Rödingarna nästlar in sitt fula tryne på många
    platser i samhället, inklusive i Svenska Kyrkan, där alla
    höga ledare tycks hysa mer kärlek till kommunismen än
    till det kristna budskapet!

  5. Om man bortser ifrån det politiska taskspeleriet visar denna undersökning att det finns en majoritet för stänga gränsen. Övriga bör genomgå avprogrammering så de kan se världen som den är.

  6. Som fd moderatväljare tycker jag bara det är pinsamt och tragiskt att de låtsats bry sig om Sverige. När ska de fördöma Reinfelds politik? När ska de be SD om ursäkt för sina påhopp? När alla moderater i riksdagen offentligt ber om ursäkt och börjar samarbeta ska fundera på om jag eventuellt kanske någon gång i avlägsen framtid ska rösta på M.

    • Så enormt lågt skulle jag aldrig kunna sjunka så att jag lade min röst på något av partierna i 7-klövern. Jag är nämligen vid mina sinnens fulla bruk.

KommenteraAvbryt svar