Iranier kallas italienare, döms inte för gruppvåldtäkt, för de ”våldtog i tur och ordning”


INVANDRARVÅLD. Hovrätten sänker straffen för en man som i tingsrätten dömdes för att ha deltagit i en gruppvåldtäkt i Göteborg i fjol. Enligt hovrätten ska det inte ha handlat om en gruppvåldtäkt då två män våldtog en kvinna eftersom det skedde i ”tur och ordning”.

Rättsexpert Sven-Erik Alhem är kritisk till domen. – Det är fruktansvärt att läsa att man har en lindrigare syn på det i och med att det var en i taget som utförde övergreppen, säger Alhem.

Den 30-åriga mannen dömdes till fyra och ett halvt års fängelse och att betala 180 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Straffet sänks nu till tre och ett halvt års fängelse och skadeståndet till 150 000 kronor. Den andre mannen är fortfarande på fri fot. Männen påstod att de var italienare i Aftonbladets reportage men det verkar inte stämma riktigt för vi har skrivit om fallet tidigare, läs HÄR och dom B 1051-16.

”Italienarna” heter Ahmadi Hiva, det är den dömda och mannen till vänster, han är också iransk medborgare och den andre mannen, Mohamad Halidi, som enligt tingsrätten är den andre mannen som våldtog kvinnan, enligt hovrätten inte längre är misstänkt.  Någon utvisning av den dömde tyckte rätten inte behövdes!!!

våldtäktsmän

 


25 responses to “Iranier kallas italienare, döms inte för gruppvåldtäkt, för de ”våldtog i tur och ordning”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: