Backavägen 18

Här govänner ska ni få ta del av en skrivelse om asylboendet i mitt närområde,Backavägen 18skrivelsen som jag skrev till Sociala Resursnämnden i min stad Malmö. Jag har många funderingar, frågor och åsikter.

Innan ni tar del av skrivelsen ber jag er observera att den är starkt censurerad, enligt den ”centrala krisledningsgruppen” har man censurerat adressen till boendet för de ensamkommande unga män som reser i grupp. Det handlar om ”barn”, i förra veckan skrev arbetsutskottet svar till mig, som nu ligger och väntar på att övriga nämndledamöter ska bifalla eller avslå. Nästa nämndsammanträde är onsdagen den 23/3.

Vi får se om politiker från det enda sverigevänliga partiet (vi har för tillfället) i fall dessa personer kommer att skriva något yttrande, eller kanske till och med lägga en reservation över hur de andra kommer att agera i mitt ärende. Det ska tilläggas att politikerna i nämnden är välkomna att höra av sig till mig om det är något de undrar över eller om något är oklart 😉 

Första mejlet är min skrivelse i censurerat skick, adressen är Backavägen 18.
————————————-
Skrivelsen från medborgaren inkommen 2016-02-15

Till sociala resursförvaltningen samt till sociala resursnämnden.

Hej!

Jag har lite funderingar som jag vill ha svar på angående asylboendet på […].
Jag undrar ifall ni är medvetna om att vid detta boende både röker och dricker barnen alkohol? Finns bildbevis. Tillåter ni tobak och alkoholkonsumtion vid asylboenden?
Jag undrar ifall ni är medvetna om att barnen vid detta boende använder sin närmiljö till att slänga sopor i? Man kastar helt enkelt ut sina sopor från de franska balkongerna som vetter mot […].

Jag och många närboende till asylboendet undrar ifall de cyklar som ligger slängda i drivor vid den södra gaveln av asylboendet är stulna cyklar, har Ni vid sociala resursförvaltningen information om hur det förhåller sig?

Har ni vid sociala resursförvaltningen någon kontinuerlig inspektion av asylboendet?
Efter de mord som den senaste tiden skett på asylboenden, har sociala resursförvaltningen haft någon kris, risk och säkerhetsinformation för medarbetarna vid asylboendet på […] och de övriga asylboende i vår stad?

Denna skrivelse är att lägga till som punkt att ta upp vid nästkommande nämndsammanträde.

Vänliga hälsningar
Eva-Marie Olsson
Malmö/Eriksfält
————————————————
Brevsvar till medborgare om frågor kring hem för vård och boende (HVB)

Sociala resursnämnden har fått ditt brev som innehåller ett antal frågor gällande ett hem för vård och boende (HVB) för ensamkommande barn och kan, efter genomförd inventering, ge följande svar.

Det är inte tillåtet att varken röka eller dricka alkohol på boendet eller i anslutning till lokalen. Personal på boendet har inte noterat att det slängs sopor från balkongerna. Sektionschefen kommer dock att ta dessa frågor i beaktande vid husmöte med ungdomarna.
När det gäller cyklarna så har boendet fått ett antal begagnade cyklar i gåva av en bostadsrättsförening.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) gör regelbundna tillsynsbesök på alla HVB-hem.
Senaste tillsynsbesöket på det aktuella boendet gjordes 160211.

Det förekommer inte ensamarbete på boendet. Under nätterna är det fyra personal i tjänst.
All personal bär personlarm med GPS. Riskbedömningar görs kontinuerligt i verksamheten.

Din skrivelse har besvarats av sociala resursnämndens arbetsutskott 2016-03-09 och kommer även att biläggas sociala resursnämndens marssammanträde tillsammans med detta svar.

För sociala resursnämnden,
Carina Nilsson, ordförande
——————————————————–

Såklart undrade jag över varför det efter utskick till mig och till politiker i nämnden inte längre går att utläsa asylboendets adress, det blev några mejl fram och tillbaka, och jag förstår att det är vi boende som är farliga för de ensamkommande unga männen och inte tvärt om, oss närboende skiter man i:
Hej Jesper!

Nu blev det än mer snurrigt, varför får du inte sända ut handlingen i digital form om man kan utläsa att det gäller asylboendet på Backavägen 18 för ensamkommande unga män och att asylboendets västra sida vätter mot Trelleborgsvägen där de unga männen kastarstarkölsburkar, cigarettfimpar, äggkartonger, skor, färdigmatsformar, bananskal, apelsinskal, reseräkningskvitton, kalsonger, strumpor mm….ut från de franska balkongerna.

Vad är det som gör att man frångår offentlighetspricipen i detta fall? Att Malmös förra vandrarhem numera omgjort till asylboende är något som de flesta malmöbor redan vet, och i synnerhet bland oss som bor i området.

Vänliga hälsningar
Eva-Marie Olsson
—————————————————————
Hej,

Alla Malmöbor har rätt till svar gällande kommunens olika verksamheter och inga sådana uppgifter har utelämnats ur arbetsgruppens svar.
Det enda som gjorts är att jag, på grund av den senaste tiden uppmaningar till försiktighet gällande utlämnande och spridning av adressuppgifter, gjorde bedömningen att dessa uppgifter inte var nödvändiga att repetera då du och arbetsutskottet redan kände till adressen.
Jag hoppas att det kan vara ett acceptabelt svar då beslutet att i svaret inte åter inkludera boendeadressen var, om än vilade på krisledningens skrivelse, mitt.

Jesper Salö
Nämndsekreterare

MALMÖ STAD
Sociala resursförvaltningen
Kansli- och utvecklingsavdelningen
Baltzarsgatan 4
205 80 Malmö
Mobil: 0708 – 11 25 47
Jobbtelefon: 040 – 340 434
jesper.salo@malmo.se

Tidigare HÄR och HÄR

15 thoughts on “Backavägen 18

 1. Min bror jobbade med några muslimer i Helsingborg jävlarna skulle be i tid och otid på jobbet alla fick vänta .

  • Hade det bara varit så,att dessa ”stackars flyktingbarn” legat på knä med r-ven i vädret,vore väl allt gott och väl.Nu förhåller det sig så,att dessa arabimporter fördriver sin ledighet med att åka kring och skjuta skarpt i staden.
   Senast idag uppger Bonnierblaskan HD,att Guldvaruhuset utsatts för rån.Butiken ligger mitt i centrum vilket tydligen inte avskräcker dessa araber från Hbg`s norra Ghetto.
   Ett 19-årigt barn lär ha anhållits för rånet tidigare ikväll:
   http://www.hd.se/lokalt/helsingborg/2016/03/15/ranare-skot-skarpt-i-guldbutik/

  • Den siffran lär sjunka rejält till nästa val? Kanske ner till 70-75 proc.

 2. Alltid detta med islam. Jag skulle vilja se lite Jehovas vittnen eller andra frikyrkliga sekter gråta ut lite.
  Det muslimerna som grupp mer borde göra som de typ aldrig gör är att rannsaka sig själva om nu varför Malmö plötsligt blivit en av av världens mest intoleranta städer för judar eller varför det begås så mycket terror i islams namn som i sin tur kanske gör just att folk i gemen är obekväma med detta med islam.
  Läran skulle likt kristendomen haft många gånger behöva ha en reformation att de rannsakar sig själva istället för att ständigt kräva anpassning efter dom. En lära som dessutom är extremt ny i Sverige.

 3. Nej det finns inga vita feminister som är emot islam eftersom feminism handlar om att ta hit dominanta, aggressiva män med lågt IQ till Sverige så att kvinnor kan få ha sex med dem eftersom feminister tänder på dessa typer av män.
  Varför tror du socialkärringar åker till Gambia och köper sex av negrer?

  Det finns endast vissa arabiska/somaliska kvinnor som kallar sig feminister som också är emot islam.

  Vill du motarbeta islam finns det bara ett enda parti, du vet vilket.

 4. Du borde fråga om Migrationsverket och andra ansvariga vet vilka som langar alkohol och cigg till de små.

  • Tack för tipset, det ska jag fråga om samt även fråga om det faktum att en av männen idag blev av vakt gripen för stöld på Mobilia (varuhus)

   • Sedan många år tillbaka har vi fått veta av bl a Annie Lööf att nysvenskarna är så entreprenöriella och framåt jämfört med oss slöa svenskar.
    Tänkte på att de nu lagt ett förslag om rökning förbjuden ute i samhället. Hur ska de klara detta? Javisst ja, man gör undantag för muslimer och deras kultur.
    Är det inte glasklart snart även för de mest PK-indoktrinerade att det inte rör sig om barn? Inte är det väl vanligt med våldtäkter bland barn?

Kommentera