Barcelona besvikna över för få invandrare


INVANDRING. Staden Barcelona i Spanien som är en enorm magnet för turister önskar sig fler asylsökande också. En omfattande plan har gjorts och en rad flyktingmottagningar startat. Men lokalpolitiker och hjälporganisationer är nu frustrerade över att inga kom enlighet med EU:s beslut att omfördela människor i Europa. Engagemanget är stort också hos många privatpersoner i.

Flera hundra nya platser har skapats i Katalonien av myndigheter och organisationer som också anställt fler psykologer, och socialarbetare.

Meningen är att 15 000 flyktingar på plats i Italien och Grekland ska föras över till Spanien.

– Bara 18 av dem har kommit, ingen till den här regionen, säger Gerard Català som är advokat på Röda Korset i Barcelona.

Organisationer betonar hur boende här badar i samma hav som människor drunknar i, trots att det finns en stor vilja att hjälpa till i Spanien. Barcelonas borgmästare uttrycker stor ilska över trögheten hos EU.

Både här i Barcelona och i Madrid har jag sett stora banderoller på viktiga byggnader med texten att flyktingar är välkomna.

-Pettersson hoppas regeringen och Migrationsverket läser detta och erbjuder sig att betala enkelbiljett för några hundratusen, nybyggarna kommer säkert att drivas, speciellt på stränderna…

SR


10 responses to “Barcelona besvikna över för få invandrare

 • Sally Olsson

  På Francos tid fans
  inga lösdrivande negrer eller annat löst folk
  Inga ficktjuvar då inte, utan ordning och reda
  då kunde folk sova med fönster och ytterdörren olåst,
  nu när packet styr Spanien liknar det mer och mer likt en soptipp.
  Sent ska syndaren vakna,

  viva Franco

  Gilla

 • Pica pica

  Fick nyligen ett erbjudande från en jobsite (?) i Barcelona om att de sökte skandinaver till vad jag uppfattade som ett callcenter. Jag bifogar inte länken eftersom jag är misstänksam av mig.

  Gilla

  • Stenbock

   Klokt Pica…Barcelona är ficktjuvarnas huvudstad i Europa. Var senast där 92,men lär inte ha förändrats till det bättre ! Zigenare och n-afrikaner a`mass…Väntar bara på rätt tillfälle,att slå till mot turister.

   Gilla

   • Pica pica

    Det är ännu längre sedan jag var där och då var Barcelona OK. Men jag misstänker att det hänt en del på den tiden. Varför i all världen vill de ha dit ”flyktingar”?

    Gilla

 • Hönsmamman

  Undrar om de kan ta emot ett gäng ”svenska”
  15′ ensamkommande lagom till sol- och vårsäsongen? Här finns det möjlighet för regeringen att vara påpassliga och fördela rikedomen.

  Gilla

 • Fjodor

  Det som slog mig när jag var i Barcelona för något år sedan var hur mycket negrer det var som stod på gatorna och sålda stödgods och kinesiska kopior från sina filtar på gatorna. Så fort polisen var i närheten larmade de varandra och vek ihop sina filtar med grejer och sprang iväg.
  Är det inte berikat så det räcker? Dessutom ville man ju göra om den gamla tjurfäktningsarenan till moské där vilket tyder på berikning så det räcker..

  Gilla

 • Argus

  La Genta está muy Loca?

  Gilla

 • Silfverbielke

  Spanjorerna har missat poängen. För att få dit a la carte immigranterna
  måste man erbjuda livstids försörjning för dem och släkten utan tvång på arbete eller att lära sig språket.
  Dessutom möjlighet att registreras som flyktingbarn 15-16 år upp till det att man fyllt 38.

  Gilla

 • asatemplet

  I Barcelona finns en stadsdel som heter Raval – det är ett arabiskt/afrikanskt ghetto

  Gilla

 • Ludde

  Det nya kommunist Spanien har glömt den biten av sin historia där muslelmanerna gästade landet och förde med sig oändlig mycket av välstånd.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: