Barcelona besvikna över för få invandrare

INVANDRING. Staden Barcelona i Spanien som är en enorm magnet för turister önskar sig fler asylsökande också. En omfattande plan har gjorts och en rad flyktingmottagningar startat. Men lokalpolitiker och hjälporganisationer är nu frustrerade över att inga kom enlighet med EU:s beslut att omfördela människor i Europa. Engagemanget är stort också hos många privatpersoner i.

Flera hundra nya platser har skapats i Katalonien av myndigheter och organisationer som också anställt fler psykologer, och socialarbetare.

Meningen är att 15 000 flyktingar på plats i Italien och Grekland ska föras över till Spanien.

– Bara 18 av dem har kommit, ingen till den här regionen, säger Gerard Català som är advokat på Röda Korset i Barcelona.

Organisationer betonar hur boende här badar i samma hav som människor drunknar i, trots att det finns en stor vilja att hjälpa till i Spanien. Barcelonas borgmästare uttrycker stor ilska över trögheten hos EU.

Både här i Barcelona och i Madrid har jag sett stora banderoller på viktiga byggnader med texten att flyktingar är välkomna.

-Pettersson hoppas regeringen och Migrationsverket läser detta och erbjuder sig att betala enkelbiljett för några hundratusen, nybyggarna kommer säkert att drivas, speciellt på stränderna…

SR

10 thoughts on “Barcelona besvikna över för få invandrare

  1. På Francos tid fans
    inga lösdrivande negrer eller annat löst folk
    Inga ficktjuvar då inte, utan ordning och reda
    då kunde folk sova med fönster och ytterdörren olåst,
    nu när packet styr Spanien liknar det mer och mer likt en soptipp.
    Sent ska syndaren vakna,

    viva Franco

  2. Fick nyligen ett erbjudande från en jobsite (?) i Barcelona om att de sökte skandinaver till vad jag uppfattade som ett callcenter. Jag bifogar inte länken eftersom jag är misstänksam av mig.

    • Klokt Pica…Barcelona är ficktjuvarnas huvudstad i Europa. Var senast där 92,men lär inte ha förändrats till det bättre ! Zigenare och n-afrikaner a`mass…Väntar bara på rätt tillfälle,att slå till mot turister.

      • Det är ännu längre sedan jag var där och då var Barcelona OK. Men jag misstänker att det hänt en del på den tiden. Varför i all världen vill de ha dit ”flyktingar”?

  3. Undrar om de kan ta emot ett gäng ”svenska”
    15′ ensamkommande lagom till sol- och vårsäsongen? Här finns det möjlighet för regeringen att vara påpassliga och fördela rikedomen.

  4. Det som slog mig när jag var i Barcelona för något år sedan var hur mycket negrer det var som stod på gatorna och sålda stödgods och kinesiska kopior från sina filtar på gatorna. Så fort polisen var i närheten larmade de varandra och vek ihop sina filtar med grejer och sprang iväg.
    Är det inte berikat så det räcker? Dessutom ville man ju göra om den gamla tjurfäktningsarenan till moské där vilket tyder på berikning så det räcker..

  5. Spanjorerna har missat poängen. För att få dit a la carte immigranterna
    måste man erbjuda livstids försörjning för dem och släkten utan tvång på arbete eller att lära sig språket.
    Dessutom möjlighet att registreras som flyktingbarn 15-16 år upp till det att man fyllt 38.

  6. Det nya kommunist Spanien har glömt den biten av sin historia där muslelmanerna gästade landet och förde med sig oändlig mycket av välstånd.

Kommentera