Göran Persson: förbjud tiggeri och åtstramningen av migrationen kom alldeles för sent

INVANDRING. Förre statsministern Göran Persson (S) vill se förbud mot tiggeri, snabbare åtstramning av flyktingpolitiken och eventuellt ett tak för hur många asylsökande Sverige tar emot. – Det skapar ingen frihet för en människa att stå på knä på gatan och tigga av andra. Jag fattar inte att vi ska ha det så, säger han i en SvD-intervju.

Hans enda invändning mot höstens migrationspolitiska åtstramningar är att de gjordes för sent.
– Jag har förvånats storligen över att man inte gjorde det tidigare, säger Persson till SvD.
Utspelet kommer tätt inpå Socialdemokraternas kommunkonferens i Örebro.

-Pettersson antar att den gamle sossen har blivit roddare och Sverigedemokrat…

29 thoughts on “Göran Persson: förbjud tiggeri och åtstramningen av migrationen kom alldeles för sent

  1. Tiggarna i Halland har slutat att hälsa på mig.
    De har hälsat på mig i flera år men slutade ganska nyligen.

    Det finns förresten en romsk saga om att romarna gick till en romsk smed för att köpa spikar till Jesus kors.
    Men han lurade dem, så att de fick färre än avtalat men för fullt pris.
    Då skulle romerna ha dömts till att irra runt, men i gengäld fått rätt att stjäla och luras där de kom åt för att Jesus lidande blev mindre med färre spikar i kroppen.
    (Enligt jämförelser av romani med indiska språk måste de ha lämnat Indien runt ca år 1000).

    Ingen TVINGAR romer tigga eller sova på gatorna.

    Vi lär inte se något förbud så länge inte SD får över 50%.

  2. Per Ramhorn frågade statsministern om vad han avser göra för att få stopp på den våg av överfall och sexuella övergrepp som drabbar Sveriges kvinnor i kölvattnet av den havererade invandringspolitiken.

    ”Lövet” svarar på detta.
    Bland annat att detta har ”förekommit i alla tider här i Sverige”

  3. Det här med tiggarna tycker regeringen är jättebra, dom vill ha hit många fler, DÅ GLÖMMER VI bort den pågående massinvandring så de kan hålla på med den ifred.

    Jag orkar inte ens med Görans dravel.

  4. Citat:
    Det känns meningslöst, säger Börje Viklander.
    Vi har försökt att ge dem ett så vanligt liv som möjligt och blir det så här.

    Det är bara att inse, det tar tid men dom som lägger ner sin själ i att försöka hjälpa och som förväntar sig tacksamhet kommer till sist att inse att dom är blåsta.

    Se bara på dom i Gnosjö, som slet och jobbade ihop en massa pengar åt några romer för att dom skulle kunna åka hem och vara med sina barn.
    Vad hände? Jo romerna kom tillbaka med krav på ÄNNU mer pengar.

    Eller dom som ordnade en gala med insamling åt romer men som blev bestulna på sina mobiltelefoner.

    Eller tjejen som öppnade sitt hem åt några för att dom skulle kunna få duscha och värma sig, hon blev våldtagen!

    Eller klädutdelningen till hemlösa i höstas, där det blev bråk för att ziggarna var hagalna och till slut kallade arrangörerna för ”hora” och ”rasist” för att dom inte fick ta med sig hela

    Eller som i Umeå med fiasko-idén att tiggarna skulle sälja en ideellt framtagen tidning, typ Situation Sthlm, istället för att tigga. Lokala VK, som är vad man kan kalla en riktig PK-tidning, fick anstränga sig för att beskriva kaoset i så förmildrande ordalag som möjligt:

    ***

    det här gänget är högre upp i näringskedjan.de samlar in pengar från tiggartanterna och styr upp verksamheten på gatunivå.
    De unga snubbarna är kanske hjälpredor åt bossarna.

    är det folk som ”flyr undan svält i Rumänien”?

    http://i.imgur.com/PwEhxZ1.jpg

  5. Känner inte igen mitt eget land längre.
    Tryggheten i mitt land är abrupt bort tagen av Reinfeldt o Borg de två klåparna, samt S Löven med MP Romson, Fridolin vilket skämt två lögnhalsar som står o gastar, dom två sista lever inte själva som dom lär ut o prackar på oss medborgare med sina falska sanningar. KATTASTROF med stora bokstäver.
    Nu gnäller folk i Östersund för att polisen rekommenderat att fruntimmer och kvinntimmer inte bör gå ut på kvällar och nätter, men men var la ni er röst i förra valet NÄ ni är rödskinn och röstar som sådana vi i södra Sverige Skåne Malmö har levt med detta avskum med avsky i över femtio år,
    ni borde kanske vidga era vyer undersökande journalistik för egen del så ni får den korrekta bilden till nästa val,
    inte läsa Pravda som regeringen redigerar, samma gäller SRT = Sveriges radio television samtliga kanaler,
    Läs det som inte står på textraderna, förstå hur illa det är med riket.
    Tro inte på kungens lismeri, i grund o botten är han av en helt annan åsikt,
    Av naturliga skäl visar han inte det för att rädda apanaget.

    Nä lägg era röster på rätt parti i det kommande valet eller ta hand om problemet själv nu direkt.

    .

  6. Nämnde han inget om när de 256 miljarder han stal från pensionärerna,
    skulle börja återbetalas ??? Den grupp som han anser ligger på knä och tigger,sysslar även med stölder under nattskiftet ! M.a.o. samma typ av förbrytelser som Göran P gjorde sig skyldig till i början av 90-talet..Om än i större omfattning. 🙁

  7. När grå sossen G P vaknat, då har vi stått med rätt verklighets uppfattning i åtskilliga år. G P har rätt för en gång skull, men borde tatt det ansvar när han regera o kunde sorry det är ett bra tag sedan nu G P.

    Nu mera finns bara Sann Demokraterna det enda parti svenska riket har
    att erbjuda med trovärdighet o dignitet.

    Sann Demokraterna Dom är vida överlägsna gammel partierna omoderna tänk, deras listiga girighet gynnar endast det totalitära samhället.

    Sann Demokraterna är de som gynnar Sveriges rike, det land vi föddes i och växt upp i värnat om under våra verksamma liv

    J Å Till Lands chef

    .

  8. Göran Persson är en klok karl! Bra att denna klok röst blir hörd i de här frågorna, detta är egentligen SJÄLVKLART att Sverige måste ha ett tak för hur många parasiter vi kan ta emot och ett förbud mot tiggeriet är det enda vettiga, dessa tiggare och deras barn ska hjälpas av Rumänska staten, det är INTE Svenska statens ansvar!
    SD var först ut med att vilja förbjuda tiggeriet och det är ett ansvarsfullt och etiskt rätt förslag, främst mot Sveriges befolkning som har rätt att slippa se tiggarna och slippa ta konsekvenserna av tiggeriet. Det är även bästa lösningen för tiggarna och deras barn, det är INGEN LÖSNING att de står på knä och tigger på svenska gator och torg.
    Rumänska staten har ansvaret för romerna, INTE svenska staten eller den hårt tvångsbeskattade svenska befolkningen.

    • Man ska komma ihåg att detta också kan vara ren taktik för att vinna röster åt Socialdemokraterna, – Göran Persson inser nog också att vår nästa statsminister kan vara Jimmy Åkesson om Sossarna inte ändringar inställning när det gäller tiggeriet och antalet flyktingar! När Göran går med i SD ska vi tro på honom, inte förr!!

  9. Fetto-Göran borde vara mindre pop-klok. Med facit… stulna 258 ATP-miljarder, med ej fullföljt löfte betr ”asylturister”, m fl mindre trevliga aktioner, innan han tröttnade och blev god(s)herre.

    • Vill minnas att det fanns även i Sverige en del med ”stenansikten”i klassen, de var helt skrämmande. Förresten ”stasiarkiven” i Sverige är ju förstörda enligt beslut på högre nivå.

  10. Är väldokumenterat att vänsterpöbeln mognar vid 25 års åldern. Tar några årtionde för indoktrinerade sossar fatta vad som normalbegåvade upptäckt för flera år sedan

  11. I morse när hunden och jag precis passerat vägkorsning i vårt lilla samhälle. Där det på senare tid blivit svartare än svart! Kommer plötsligt en riktig skrothög till bil farande genom korsningen i hög fart, utan att lämna företräde till den nya fina bil som kom från höger. Ytterst nära en rejäl krock, handlade om millimetrar! Nå väl skrotbilen passerar hunden och mig, fortsätter till nästa infart och svänger in, stannar och ut kliver en tiggare! Skrotbilen backar ut och vänder, tre tiggare kvar i bilen de ska placeras ut på sina tiggarplatser, tiggaren som klev av går mot sin tiggarplats.

    Mina tankar fastnar på faktumet skrotbilen var antagligen inte ens besiktad och ännu mindre försäkrad!

    Tankarna går vidare till individen i den nya bilen som höll på att bli påkörd av tiggarnas skrotbil! En utlands registrerad skrotbil antagligen utan besiktning och försäkring som blir inblandad i en olycka är ju en katastrof för den individ som drabbas! Bara kostnader och massor av onödigt extra arbete för den som drabbas!

    Visserligen finns ju oftast vagnskadegaranti på en ny bil och oftast är nyare bilar helförsäkrade men det innebär ju självrisker och andra oförutsedda kostnader för bilägaren!

    Tankarna går vidare och hamnar nu på allvarliga personskador förorsakade av någon tiggare i obesiktad och oförsäkrad utlandsregistrerad skrotbil! Konsekvenserna av en sådan olycka är oöverskådliga, skriver inte mer, tänk vidare själva så förstår Ni det totala vansinnet med att tillåta tiggeri i Sverige!

    Säger bara fy fan för jordens avskum!

  12. Säga vad man vill om Persson, men så här hade Sverige inte sett ut under hans styrning, den saken är klar. Han hade ingen förkärlek till mp heller…

  13. Som turistnation får sig Sverige en ordentlig törn när bilden av ett rent och säkert land inte längre visar sig stämma.
    Gatubilden de senaste åren har förändrats markant med drivor av soppor, tiggare i vartenda gathörn och hitresta kriminella ligor som i stort sett härjar ostört.

  14. Måste kännas genant för lille Löfven att få bakläxa på sin förda politik, men så går det med en samling hönshjärnor omkring sig som rådgivare ,och där migrationsverket verkar att ha blivit en stat i staten det vill säga dom kör sitt eget race utan hänsyn till vare sig kostnad eller påverkan på samhället. Vad Sverige behöver är en regering med en ledare som kan peka med hela handen och inte försöka att tillfredsställa alla gaphalsar som skriker rasist så fort som det går dem emot .

  15. Man tyckte ju att det var skönt när buffeln Persson förlorade valet. Tyvärr visade det sig att det vi fick blev mycket värre. Han varnade ju för social turism och fick ju rätt 10 år senare. Att sen sossarnas ledare är av en kvalite som lägre än låg är ju samtidigt bedrövligt.
    Enda hoppet är att SD får makten. Tyvärr kommer nog det mesta att vara raserat när et ev. kan ske.

  16. Tänk att det ska vara så svårt för hela den socialdemokratiska rörelsen, att förstå detta.

    Att det helt korrekta att göra och stå för i svensk politik, baseras på verklighet. Alltså inte en massa teoretisk ”meskalin-tjat”.

    Till Göran Persson kan jag bara säga….”Bättre ensam än i dåligt sällskap.”

  17. Är så förbannat trött på tiggare. Deras ”HEIJ” och ”KOMPIS” övergår väl snart till att lägger ut krokben för att få sina pengar?

    Sen är det skitigt och fult som fan med tiggare vid varje affär. De lortar ner hela Sverige med sin blotta närvaro.

KommenteraAvbryt svar