Förbjudet för kvinnor att demonstrera i Turkiet på internationella kvinnodagen


ISLAM. Turkiska kvinnor, trotsade förbudet som utfärdats av Istanbuls guvernör och förbjuder demonstrationer under Internationella kvinnodagen idag, för att uppmärksamma de problem som kvinnor i Turkiet ställs inför.

Demonstrationerna, tre dagar före den officiella kvinnodagen den 8 mars, möttes de av en brutal polis som sköt gummikulor in i folkmassan och knuffade och grep demonstranter.

”Vi har alltid sagt att vi aldrig ska lämna gatorna den 8 mars. Varken polisen eller regeringen kan stoppa oss demonstranter. Ni ser kraften hos kvinnorna. Vi är här trots alla hinder och vi kommer att fortsätta att kämpa för vår sak. ”

Kvinnor också trotsat förbudet i Ankara, där demonstranter på liknande sätt misshandlades av poliser.

Den officiella anledningen till demonstrationsförbudet är att säkerheten inte kan garanteras. Turkiets islamistiska styrande parti – under ledning av president (och förre premiärministern) Recep Tayyip Erdogan – har slår ned på allt som inte ligger i linje med den islamistiska dagordning.

Läs mer på Clarion Projekt

-Pettersson hör att EU kommit överens med Turkiet i flyktingfrågan. Turkiet manipulerar Europa och får en massa pengar som de sedan kan använda till att förtrycka kvinnor, döda kurder och stödja Islam och IS.


One response to “Förbjudet för kvinnor att demonstrera i Turkiet på internationella kvinnodagen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: