Asylsökande säljer sitt busskort och frågar försäkringskassan, när kommer penga


INVANDRING. Uppdatering av inlägget vi skrev i morse. Jag har fått några skärmdumar av en uppmärksam läsare som inte är så glad åt slöseriet med skattemedel. Avpixlat skriver  om en asylsökande i Vimmerby som säljer sitt nya 3-månaderskort på nätet för 1500 kronor. Samtliga asylsökande i Kalmar län får gratis busskort. Satsningen är ett samarbete mellan Migrationsverket, landstinget och Kalmar länstrafik. 

Observera datumet, tiggeriet är inte helt färskt

Observera datumet, tiggeriet är inte helt färskt

2016-03-04_1118

2016-03-04_1119 2016-03-04_1120 2016-03-04_1121 2016-03-04_1122 2016-03-04_1123

Kalmar länstrafik säljer korten till ett rabatterat pris och hela satsningen kostar cirka 500 000 kronor per månad. Orsaken till att man erbjuder detta är för att inte isolera asylsökande ute på landet. Nu har det visat sig att dessa busskort säljs vidare. De asylsökande som säljer sina busskort menar att de inte har något behov av dem.

-Pettersson ser att Emra Eminiovic är för fin för att åka buss och undrar hur många andra förmåner som missbrukas av honom och andra? Busskorten var avsedda för att underlätta integrationen och möjligheten att träffa svenskar, nu visar det sig att intresset för det inte är så stort.

Undrar förresten vad Emra Eminiovic gör i Sverige, han kommer från kuststaden Bar i Montenegro och det verkar vara en fin plats att leva på. Montenegro är med i EU och har inte varit i krig på över tjugo år, och landet som förr tillhörde Jugoslavien blev aldrig speciellt hårt drabbat.

Har Emri försökt sälja något eller gjort något annat som inte är så lämpligt i länder med lite tuffare rättsystem än Sverige?

Som vanligt är det tillfälligheterna som gör tjuven och det är politikerna som gör detta möjligt, och en stor del av de nya svenskarna verkar duktiga på att ta till vara på möjligheterna…
2016-03-04_0715

2016-03-04_0715_001


11 responses to “Asylsökande säljer sitt busskort och frågar försäkringskassan, när kommer penga

 • Albaner =Kriminellt folk

  Albaner från Kosovo: Muslimer. Kriminellt folk. Många som saknar samvete. Dom delar sig från resten av balkanerna på stort sett. Tjuvar och banditer och väldigt lat folk som inte orkar jobba och göra situationen bättre. Albaner gör stora utgifter för makedonerna och grekerna och även för serber när kosovo tillhörde serbien. Helt enkelt äckligt folk. En utgift med andra ord… Det ligger bara nått äckligt i deras kultur…

  Gilla

 • The Priest

  En äkta blatte som gör det han kan bäst, förstör Sverige och utnyttjar de flata människorna!

  Grattis till er, NAIVA dumskallar!

  USCH!

  Gilla

 • Nils Dacke

  Från Montenegro?, före detta republik i Jugoslavien, där pågår väl i alla fall inget krig idag och vad f-n gör han då i vårt land, skicka hem honom omgående.

  Gilla

 • Förbannad

  Vem är ansvarig för denna individ? Var vänder man sig? Någon måste väl kunna ifrågasätta boendet/kommunen el dyl. Skicka annonsen och kvittobevis. Bedrägeri och ut ska den fan, blir så less. Alternativt göra ett snyggt ihopklipp som kan spridas som en löpeld på nätet om vad det sysslas med på dagarna när vanligt folk jobbar.

  Gilla

 • Suzie

  Kvinnlig föreståndare har sex med de asylsökande – ‘Generellt sett har vi inga regler’, säger Migrationsverket.

  http://avpixlat.info/2016/03/04/kvinnlig-forestandare-har-sex-med-de-asylsokande-generellt-sett-har-vi-inga-regler-sager-migrationsverket/

  Gilla

 • Suzie

  Asylsökanden sedan 2012, då han frågade f-kassan när pengarna kommer.Säljer busskort nu i mars 2016 .Hur många år kan man vara asylsökande från ett lugnt område utan krig i forna Jugoslavien och få all inclusive för nothing i dårhuset Sverige tro?

  Hoppas att folkförrädarna i riksdag/regering kommer ställas inför någon slags folk och landsförrädardomstol inom en snar framtid.
  Vi som är handikappade och fattiga bedriver myndigheter på order av regeringen häxjakt på.Det finns ingen gräns för hur mycket vi skall förnedras,negativt särbehandlas,diskrimineras pga att vi är sjuka,handikappade och fattiga och därmed är så utsatta och utlämnade åt oss själva.Som synskadad får jag betala alla synhjälpmedel själv med Sveriges lägsta pension så har jag inte inkomst till det mest nödvändiga som tex glasögon mm för att få min vardag att funka hyfsat.Samma med min funktionshindrade son som blir nekad hjälp pga överbelastning överallt pga alla ljugande vuxna låtsasbarn från Mena som får allt gratis ,gökungarna slukar alla resurser överallt.Sjukklöverns gökungar!
  Min optiker berättade att alla asylsökande får 2300 cash i handen av migverket (skattemedel såklart) för att köpa glasögon inkl. synundersökning,oavsett om asylsökande har behov av glasögon eller inte får de pengar.6000 kr cash i handen till ny vinterjacka får lyxmigranterna också.Ingen synkontroll görs på asylsökanden,de blir tagna på orden.
  Rekvisition vägrar migverket ge asylsökande för det anser deras advokater är så kränkande för trovärdigheten av asylsökanden.Bedrägeriet är gigantiskt.Enligt min optiker så blir optiker blåsta på pengar då asylsökanden inte betalar för vare sig glasögon eller synundersökning oftast.Sverige är brottslingarnas förlovade land.Skurkstat som styrs av grovt kriminella sjukklövern.

  Gilla

 • Kurt

  Som vi säger i Tskland ”tillfället gör tjuven” och våra korkade politiker och gör god människor bjuda ju på det.

  Gilla

 • rostaratt (@rostaratt)

  Du ser, man skall dra nytta av alternativmedia inte förkasta den.

  Gilla

 • jgarn

  Ställ allt detta slödder vid gränsen, där får de välja kliv ut eller ta ett skott i pannan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: