Norge vill kunna avvisa asylsökande vid gränsen


INVANDRING. Den norska regeringen vill ge sig själva en ”nödparagraf” som gör det möjligt för polis att avvisa asylsökande vid gränsen mot Sverige. Det rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Förslaget är ett av 40 i ett nytt migrationsprogram.

– Det är för att ta höjd för att det kan komma extrema situationer, säger Norges invandringsminister Sylvi Listhaug, från invandringskritiska Fremskrittspartiet.

Efter att Sverige och Danmark infört gränskontroller har antalet asylsökande i Norge minskat drastiskt. Men Sylvi Listhaug hänvisar till att man ”varit ett topp fem-land i Europa när det gäller att ta emot flest”.
– När man kommer till norska gränsen i en normal situation får man söka asyl. Men om det skulle uppstå en situation där norska myndigheter inte är i stånd att hantera situationen måste vi tänka långsiktigt och ha en beredskap för det.

Norge tog förra året emot ungefär 30 000 asylsökande förra året, Sverige 163000.

Norge har drygt 5 miljoner invånare mot Sveriges knappt 10 miljoner.

Åtgärden ovan är ett förslag i ett 40-punkts program om att införa en hårdare invandringspolitik.

-Pettersson tycker det är intressant att hatmediet Sveriges Radio kallar Norges Fremskrittsparti för invandringskritiskt när man kallar ett parti med liknande åsikter i Sverige för högerextremt och de som genomfört näst intill stängda gränser för regering…


2 responses to “Norge vill kunna avvisa asylsökande vid gränsen

  • Nisse

    Norge har insett faran med muslimer……………

    Gilla

  • Mari

    Norges Fremskrittsparti och Sverige demokraterna är i stort sett samma sak fast i olika länder. Vilket samarbete det kommer att bli mellan Norge och Sverige efter valet. Vad skall SVT hitta på då? Vem skall stå för sig själv ute på kanten vid debatter och vem skall de avbryta? De hittar nog på något skall ni se. Good for you, Norway att ni har en stark regering som vågar, Danmark lika så. Sveriges tur snart…..

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: