Hillary eller Donald?

UTRIKES. Presidentvalet i USA hålls den 8 november 2016. Innan dess ska partiernas kandidater utses i ett flertal primärval och nomineringsmöten. 

Oftast talas om de två stora partierna. Republikaner och demokrater. Det finns dock fler än dessa två partier i USA. Främst bland övriga partier är Libertarian Party där Gary Johnson väntas ställa upp och Green Party som under många år leddes av Ralph Nader.

Dessutom brukar en lång rad oberoende presidentkandidater ställa upp. Dessa brukar inte ha en chans att få en plats i debatter eller på valsedlarna.

Donald Trump verkar bli republikanernas kandidat, han är i Sverige mest känd för sina, enligt media, galna uttalanden men man ska nog inte lita för mycket på svenska media, de bedriver politik. Trump är mångmiljardär i dollar och har blivit det i byggbranschen så han är nog inte helt galen.

Hillary Clinton är USA:s f.d utrikesminister och f.d. senator i New York, men kanske mest känt som fru till Bill Clonton som var USA:s president 1993-2001.

2016-03-03_1023

Nåväl, till anledningen för detta inlägg, nämligen en gammal historia om Hillary Clinton, från maken Bills presidentdagar:

Hillary och Bill var ute och åkte i gamla hemtrakter.

– Kolla Bill, det visste du kanske inte, men föreståndaren på den där bensinstationen var min första pojkvän.

– Haha, hade du gift dig med honom hade du fått nöja dig med en mackföreståndare, sa Bill.

– Nejdå Bill, då hade jag varit gift med en president, sa Hillary.

Ni är inte dumma, det var Hillary som såg till att Bill blev president och han var om jag förstått det rätt väldigt populär i USA.

Vi får se vem som vinner, den nuvarande har i varje fall inte varit mycket att hänga i julgranen…

11 thoughts on “Hillary eller Donald?

 1. Såg Rapport igår kväll, Erika Bjerström, med det beskaste ansiktet jag sett, höll på att tuppa av i direktsändning när hon var tvungen att rapportera att nu är det Donald Trump som oslagbart blir Rep. Presidentkandidat.

  Fasiken vad jobbigt pk-media måste ha i dessa tider.. värre lär det bli.

 2. Jag säger Donald Trump alla dagar i veckan. Han är åtminstone rakryggad och sanningssägare. Clinton är en hycklerska.

 3. Allt som stinker sossekommunism eller som i USA små små försök på sån skit förtjänar förakt och avståndstagande. Om valet blir mellan Trump-Clinton är det ändå inte svårt att välja. Clinton får hitta annan sysselsättning än att ta plats i Vita Huset.

 4. ”Galna uttalanden” är ett subjektivt omdöme.
  Den som säger det är partisk.

  • Det håller jag med om. Tro kanske inte att Pettersson menar det men håller med dig i pricip.

 5. ”…han är i Sverige mest känd för sina galna uttalanden”
  Jag har hört det omtalas men jag har inte sett något som är galet hittills. Vore intressant med något exempel på det.

 6. Svensk Media borde hålla tyst om andra länders
  ledare, med tanke på våran egen samhällsförstörare??

 7. Men om man lyssnar till det ”alltid sanningssägande SVT”
  så är Donald Trump nästintill galen? Ja han gullar ju inte
  med vänsterflummare, alltså sådana som lusar ner SVT
  och hela den vänsteranstrukna Media branschen, så hos
  dessa figurer är han väl det värsta dom kan tänka sig,
  men ingen bryr sig om Svenska vänsterflummare, dom
  är snart drifts kucku i hela världen!

 8. Håller med Edward Snowden som säger att det står det mellan Trump och Golden Sachs. Ingen köper Trump. Men med häxan Clinton kan vi räkna med fortsatta krig och flyktingströmmar.

 9. Det är tur att inte svensk media väljer USA:s president. Nu är det väl inte bara Trump vår media förföljer, det handlar om flera statsledare i världen som svartmålas. I Sverige har vi den tron att vi är det ledande på världsscenen och skall därför bestämma olika länders ledare. Enligt media i Sverige skulle Trump vara en idiot och blir han president är det världens undergång. Nu är Trump ingen idiot, han är förmodligen mycket smartare är vår egen stadsledning. Vi skall komma ihåg att Trump har ridit ut många stormar i olika finans kriser och jag är övertygad att han även kommer att rida ut USA:s framtida stormar. Nu är han inte ensam att styra USA, han har många kompetenta medarbetar. Att vara president är detsamma som att vara V:D för ett stort företag. Där tror jag att vi får söka efter en bättre V:D

Kommentera