Att “göra en MP”

Begreppet att göra en “pudel” torde väl vara allmänt bekant vid det här laget. Det finns ett antal “pudlar” redovisade i menyn till höger här på Pettersson. Nu känner Lusharpan att det är dags att mynta ett nytt uttryck.

Det nya nya uttrycket har sitt ursprung från Gustav Fridolin, Åsa Romson mfl ledande miljöpartister.

Lusharpan tycker att man numera kan tala om “att göra en MP“.

En “MP” gör man när man sitter i regeringen, samtidigt som man idiotförklarar regeringens politik. Fenomenet finns inte bara på riksnivå utan även lokalt i kommunerna. Hur många moderata kommunalrådet har inte beklagat sig över flyktingpolitiken under Fredrik den feges tid. Nu pågår samma fenomen där ett antal S-märkta kommunalråd beklagar sig över invandringspolitiken. Karlsborg är inget undantag. Ack ja, det är bara att konstatera att det är många som har “gjort en MP” de senaste åren.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

5 thoughts on “Att “göra en MP”

  1. “Göra en pudel” heter visst “publa” som verb. Vad blir “göra en mp” som verb? “Miljömuppa”?

  2. Att göra en Mp är att slå någon på käften, men bedyra att man absolut inte ville göra det och att det känns för jävligt att ändå vara tvungen. Man vet ju inte “om inte jag slagit dig kanske någon annan skulle ha mosat dig fullständigt”. Sedan avslutar man med en käftsmäll till.

  3. Köper förslaget helhjärtat Pettersson!
    Men, det finns ju många flera benämningar / termer som uppfunnits för att skapa begreppsförvirring! Kommer att tänka på Chesire katten som i sagan om Alice i Underlandet förklarade för henne hur nya termer uppstår och vilka som bestämmer(?) vad de skall betyda.

Kommentera