Antidemokratiska Sydöstran fick 13,5 miljoner i presstöd förra året


HATMEDIA. För att främja möjligheterna till mångfald inom dagspressen finns presstödet som fördelas av presstödsnämnden. Syftet med presstödet är att bidra till en allsidig nyhetsförmedling och opinionsbildning samt en bred spridning av dagstidningar över hela landet. Det finns två former av stöd, ett avseende distribution av tidningar och ett som avser driften. Presstödsnämnden är en del av myndigheten och beslutar om presstöd till tidningar.

-Pettersson noterar att Sydöstran fick 13,5 miljoner i presstöd 2015, det är ungefär 2000 kronor per fullbetalande prenumerant.

Givetvis bestämmer chefredaktören innehållet i tidningen men det är bra fräckt att vara beroende av skattepengar för att överleva när villkoret för bidraget är att bedriva allsidig opinionsbildning och samtidigt neka Sveriges tredje största parti att annonsera. Snacka om usel människosyn, så Gunnar Svensson bör omgående få sparken av ägarna och presstödet dras in med konkurs som följt.

***

Chefredaktören: ”Nu säger vi nej till SD” Från och med nu säger Sydöstran nej till annonser från Sverigedemokraterna. Hittills har vi bedömt varje annons var för sig, men nu är det totalstopp. 

Gunnar Svensson, chefredaktör på socialdemokratiska Sydöstran

Gunnar Svensson, chefredaktör på socialdemokratiska Sydöstran gillar inte demokrati och yttrandefrihet.

”I min roll som ansvarig utgivare har jag i en del fall släppt igenom annonser från SD, i andra fall stoppat dem på grund av främlingsfientligt innehåll, det hände senast i måndags. Det dröjde någon dag, sedan var de tillbaka med en mindre utmanande annons.

Men från och med nu publicerar vi inte fler annonser från SD. Det är inget lätt beslut att ta, och det är en av anledningarna till att det har dröjt.

På nyhetsplats bevakar vi SD som andra partier och på opinionsplats kommer deras företrädare till tals. Men när det gäller annonser gör jag en annan bedömning”

-Pettersson läser detta Sydöstran och undrar hur mycket chefredaktören och ansvarige utgivaren Gunnar Svensson kan ljuga utan att rodna. Att stoppa Sverigedemokraterna från att annonsera för att sedan säga att på nyhetsplats bevakar vi SD som andra partier. Självklart gör den socialdemokratiske chefredaktören inte det, han ljuger, vi får hoppas att alla som sympatiserar med demokrati, åsikts- och yttrandefrihet slutar köpa tidningen eller annonsera i den…

Nedan den ”hemska  annons som Sydöstran vägrar publicera åt SD/Karlskrona

SD annons


8 responses to “Antidemokratiska Sydöstran fick 13,5 miljoner i presstöd förra året

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: