30 av 45 bränder har startat inne på asylförläggningarna

ASYLBRÄNDERNA. Spår som inte följs upp och vittnen som inte förhörs. Uppdrag Granskning har återvänt till flera av höstens uppmärksammade bränder på planerade eller befintliga asylboenden. 15 av 45 bränder tros ha anlagts av någon utomstående person. Trots det har knappt några grannar eller potentiella vittnen hörts.

Jag trodde de skulle plinga på eftersom vi bor granne med huset, men det har de inte gjort, säger Josefin Ravn, boende i Oderljunga och granne med ett hus som brann, till SVT.

I fall där någon inne på boendet har tänt på har rättsväsendet haft större framgångar: Åtta boende har gripits och tre har dömts till två års fängelse vardera för mordbrand.

-Pettersson konstaterar att höstens anklagelser mot Sverigedemokrater och andra för att ha tuttat på har klingat ut. Jag vill ändå påstå att en enda anlagt brand är en för mycket. Våld och förstörelse av egendom är förkastligt.

-Nåväl, c:a 45 bränder. Av dem har fyra varit olyckor orsakade av boende och något elfel, 12 stycken vet man har varit anlagda av boende, c:a 15 vet man inte hur de startat och ungefär lika många tros vara anlagda utifrån. Lägg märke till att vem som var på utsidan och eldat sägs inte…det kan vara höger eller vänsterextremister, galningar eller någon boende på asylförläggningen eller en förbannat granne…

2016-03-02_2146

12 thoughts on “30 av 45 bränder har startat inne på asylförläggningarna

 1. Konstigt att de brinner. Brukar bli så då folk är less och ingen lyssnar. För 1 år sen var de flesta ute på Facebook mysiga invandrar kramare. Jag kallar de för bristande intelligens och inge konsekvens tänkt. Helt plötsligt ska vi inte ta emot fler för konsekvenserna har börjat vissa sig.

  För 4 år sen flyttade jag till en invandrartätt stad i Värmland. Van att gå ut själv på kvällarna innan jag flyttade. Du slutade jag med efter flytt. Är man i centrum på kvällarna tittar man över axeln en extra gång kör bil överallt som kvinna.Det är fan illa att man ska inte kunna känna sig trygg i sitt egna land.

  Därför har jag och min sambo beslutat vi ska flytta uppåt och i de ”fina” områdena för att slippa det. Mina barn skall ha samma trygghet som då jag växte upp!

  Statsminster borde dömas för landsförrädare !

 2. Ett ganska vettigt och balanserat program tack vare Janne Josefsson en av få vettiga journalister i landet. Han står säkert på Stjärnes lista över dom som ska väck.

 3. Vad säger att inte dom bränder som anlagts utifrån
  också är anlagda av dessa eldfängda invandrare??

 4. Antalet anlagda bränder är ändå en ”piss i Mississippi” i jämförelse med alla anlagda skolbränder.

 5. Jag undrar – Finns det bevis för att de övriga 15 bränderna startats av NÅGON utifrån. Statistiken säger mig att även delar av dessa startats av någon innifrån som tuttat på på utsidan när de visste att det var tomt. Självklart undrar man. Mordbrand skall ge 8 års fängelse i Sverige. (förlåt, skulle) Vem har fått 8-års fängelse? Hur som helst så hjälper inte bränderna, . det blir bara värre och värre ändå.

 6. allt 87:ans fel som med löften om guld å gröna skogar!
  istället blev de 1 barack med massa oliktänkande, mitt ute i
  ingenstans…tacka fan för att de blev besvikna å därför tuttar
  eld på skiten i förhoppn. bli förflyttade till ett bättre boende!

 7. Jag gillar Janne Josefsson men jag väntade på att programmet skulle fråga majoriteten av mordbrännarna, nämligen migranterna, varför de tände på och riskerade av ta livet av de som bodde där.

  Att de anlagda bränderna kostar pengar får vi veta men när de boende själva tänder på kan det vara intressant att veta varför?

 8. Jag instämmer i åsikten att en anlagd brand är en anlagd brand för mycket.
  Men…utan att sympatisera med mordbrännarna förstår jag till fullo den psykologiska bakgrunden till deras agerande ;
  När en människa upplever att absolut ingen politiker bryr sig ett skit om vad han tycker utan bara kör över honom fullständigt så återstår i princip bara två alternativ :
  1. Acceptera att politikerna skiter i vad han tycker i frågan och därför placerar 38 stycken ensamkommande hel eller halvkriminella 27 åriga barn 10 meter bredvid hans hus.
  2. Försöka hindra boendet med odemokratiska metoder.

  Utan att frånta mordbrännarna ens en millimeter av deras ansvar så är detta förståeligt .
  Observera ;
  Jag försvarar inte mordbrännarna- jag förklarar bara VARFÖR dom gör som dom gör.
  Det hela är faktiskt så enkelt och logiskt att till och med Gustav Fridolin borde förstå det :
  När det inte fungerar att protestera genom demokratiska metoder så återstår liksom bara odemokratiska metoder.

  Den dörren har politikerna öppnat genom att stoppa in typ 200 asylsökande i Byhåleby med 300 invånare.
  Sedan har dom stängt dörren i ansiktet på Byhålebys invånare när dom haft synpunkter på det hela.
  Och dessutom kallat Byhålebys invånare för diverse nedsättande epitet när dom haft synpunkter på det hela.
  Jag blir då inte förvånad över att det kokar över i huvudet på några invånare och det blivande asylboendet i Byhåleby brinner ner- snarare skulle jag bli väldigt förvånad om det INTE hände.

  Och till skillnad från Gustav Fridolin begriper jag även att det inte kommer att bli direkt mindre av den här varan när det kommunala självstyret sattes ur spel igår… :/

  Fridolin & co borde förstå att dom faktiskt måste ha folket bakom sig på mångkulturståget – om dom inte har det slutar deras dröm om det mångkulturella samhällsparadiset just på detta sättet.

 9. Om vi inte gör något drastiskt åt – så år 2016 har Rövfen tagit hit minst 1,4 miljoner människor.(vandaliserande ungdomsgäng)?

  Jag är väldigt empatiskt men tänker också på att samhället kommer vara identitetslöst snart, då vi är för många kulturer i Sverige. Det kommer bli krig.

 10. Man skär ned på lite pensioner och sjukvård m.m, lägger ned det som är kvar av vårt en gång så starka försvar och så har man ett antal miljarder att bygga invällarbostäder för.
  Ett antal miljarder att ge till vår nya adel i form av bidrag.
  Alla ska med i förvandlingen av vårt tråkiga gamla barbarland till ett mångkulturellt paradis (helvete?).
  De flesta invandrare jag möter är ganska otrevliga och dryga.
  Och det är alltså bara utomeuropeér som är på detta vis.
  Varför gör ni på detta vis?
  Varför är ni inte bara trevliga, vi etniska svenskar räddar ju faktiskt er!
  När kommer tacken från er?

  • Njaae,
   vi räddar dom inte.
   Flyktingar kan man säga att vi räddar, men ekonomiska välfärdsmigranter är inte här för att bli ”räddade” .

Kommentera