Alice Teodorescu: Vårt självförakt försvårar andras integration


INVANDRING Lördagens politiska ställningstagande, på bästa sändningstid i public service, har som så ofta numera delat Sverige itu. För en del är det fullkomligt självklart att svenska folkvisor kan sjungas på minoritetsspråk, att nationalsången kan och ska anpassas – och då Norden ligger på jorden, ställer man sig frågande till varför man inte skulle kunna byta ut det ena mot det andra.

För en del andra, inklusive undertecknad, har det ”oskyldiga” tilltaget i lördagens Mello renderat en känsla av sorg. Varför ägnar sig svensken åt självskadebeteende gång på gång? Varför skäms vi så mycket för våra symboler och vårt ursprung, samtidigt som vi utan omsvep omfamnar andras? Kan man ens förstå andra om man inte förstår sig själv?

Ovanstående skriver Alice Teodorescu i en ledarkrönika i Gp. Läs hela HÄR. 

-Pettersson kan inte annat än hålla med. Sverige är eller har i varje fall varit ett av de bästa länderna i Norden, och det är ingen slump att folk vill komma hit och inte var som helst på jorden som SVT:s vänstervridna medarbetare vill låtsas om.

Låt oss vara stolta över Sverige så får araber och andra vara stolta över Mellanöstern i Mellanöstern och inte här…de får ta seden dit de kommit eller åka hem…om inte vi är stolta, vad ska de nya svenskarnas integreras till? Mellanöstern som de flytt ifrån?

Tänk om svensken kunde vara lika stolt i vardagen som på idrottsarnerna…


16 responses to “Alice Teodorescu: Vårt självförakt försvårar andras integration

 • Slutet är nära nu

  Synd att Alice jobbar på GP, annars hade man kunnat läsa det hon skriver, men tyvärr så bojkottar numera GP och all gammelmedia. Alice är väl den enda vettiga på GP, resten av dom anställda består numera av asylsökande, näst intill varenda artikel är skriven av en med namn som inte går att uttala.

  Gilla

 • Blot-Sven

  Kulturmarxisterna på SVT är så ideologiskt förblindade så att de inte överhuvudtaget reflekterar över de aspekter som Alice Teodorescu lyfter fram. Det som driver dem är en barnslig önskan att provocera invandringskritiker och nationalister. Dem som de absolut inte vill ha en dialog med. De missbrukar den makt de har över media till att provocera och förnedra. I nästa stund frågar de sig var allt hat på nätet kommer ifrån. Att de själva bidragit till det i stor utsträckning låtsas de patologiska hycklarna och lögnarna inte om.

  Liked by 1 person

 • eva

  Eliten och etablissemangets taktik för att trycka ner eventuella invändningar av den rådande politiken. Att ifrågasätta, trycka ner, tysta, förnedra det man håller högt och älskar är gamla härskartekniker som utövas mot oss i ny tappning – från våra egna, som ingått en allians med de invandrare, som själva ställer upp på spelet. För då vinner de applåder, gillande och acceptans av de som makten hava i riket.
  Förut var det adeln och den gamla borgerligheten som ansågs vara ”folkets fiender” (och den bilden är fortfarande präglad på näthinnan hos folk så man ser inte den nya ”folkfienden”), nu är det våra makthavare, journalister, folkvalda politiker, tjänstemännen i offentlig tjänst som trampar på sitt eget ursprung och är ”folkets fiender”.
  Den ekonomiska eliten vet vi var man har, men de som skulle företräda oss är svikarna och spelar med falsk fasad.

  Liked by 1 person

 • Bosse

  Det var ju en föraktfull varelse av hittepåfolkslaget palestinier som fjantade sig med Sveriges nationalsång. Det var troligen hennes eget påhitt som hyllades av kulturmarxisterna på SVT. Hennes sätt att tacka för alla möjligheter till framgång och rikedom den otacksamma skitmänniskan.
  Det var som sagt ingen svensk.

  Liked by 1 person

 • ÅMÅL

  ALLTID DESINFORMATION I MSM

  Det krävs skrivande av tjocka böcker för att argumentera emot Det Offentliga ”Samtalet” ~

  Kort: det är sådana typer som dominerat den offentliga åsiktsscenen sedan 60-talet:

  (Svenska folket har trängts undan på alla områden; in stiger den helige, gloriöse INVANDRAREN)

  Liked by 1 person

 • Tony

  Ja det är väl helt klart att dom vill ha det som i
  Mellanöstern med all brottslighet och bilbränder
  plus all annan jävelskap, så visst kan man undra.
  vad ska dom här att göra, javisst dom har ju betalt
  för att bära sig illa åt, det får dom inte i M.Ö?

  Gilla

 • Peter Kostin

  Säga vad man vill om Zlatan, men hans version av vår nationalsång var i alla fall en hyllning till nationen Sverige. Han sjöng/läste ””Jag vill leva, jag vill dö i Sverige”.”

  Gilla

 • jgarn

  Varför rensade inte Alliansen upp i SR/SVT under sin tid vid makten. Nu när de är i opposition går munvädret i ett om än det ena och än det andra.

  Gilla

 • Mari

  Vad skall vi med en nationalsång till om vi inte får sjunga och bevara den?? Har aldrig hört någon anna nationalsång sjungas på annat språk än det den är ämnad för. . Vad skall vi med svenska flaggan till om vi inte får bära eller fira den?? SVT har gjort det igen. Tänk om detta hänt i ett annat land, du behöver bara gå så långt som till Danmark. Skulle aldrig få förekomma. Sverige, Sverige vad är det som händer?
  Sveriges television är Sveriges television och inte Dirawi/palestina eller arab tv. SVERIGES TELEVISION – visa vad ni är för nu är ni inte populära hos allmänheten i allmänhet

  Gilla

 • Galten

  Alice går alltmer från klarhet till klarhet.

  Liked by 1 person

 • Weasel

  Så länge som invandrarna själva inte betraktar sig som ”svenskar” – vilket dom ju knappast gör om dom känner ett behov av att ändra nationalsången – så ska dom nog inte förvänta sig att någon annan betraktar dom som ”svenskar” .

  Under de år då jag var en invandrare i Irland hade jag inga som helst problem med att irländare framförde den irländska nationalsången .
  Inte en enda gång krävde jag att dom skulle anpassa nationalsången efter mina önskemål eller framföra den på svenska.

  Förmodligen var det en av anledningarna till att jag var en mycket populärare invandrare än vad Gina Dirawi är…

  Liked by 1 person

 • Guran

  Bevara Sverige svenskt – mer aktuellt nu än någonsin ………

  Liked by 1 person

 • ossie

  Att skända nationalsången är väl ett lågvattenmärke utan like, men snart kommer väl något ännu värre. Skönt att man sagt upp licensen för betala för denna vidriga propagandakanal vill jag inte.

  Gilla

 • Anya

  Om någon i USA försökt göra motsvarande med deras nationalsång hade denna person/TV fått ”löpa” gatlopp eller bli halshuggen!
  Men i ”kommunist-TV” är allt möjligt! Ser fram emot den dag vi precis som i Polen kan slänga ut dessa kommunister från SVT!

  Gilla

 • malmobon

  Har en STOR känsla av att den ordinäre svensken inte förstår riktigt vad som händer med Sverige.
  Det är små steg små har för avsikt att få bort svenskheten, och detta sker främst genom media. En form av hjärntvättning som inte skall vara synlig.
  Mycket farlig tendens och vi ser islam göra intrång i vår vardag.
  Små, små steg men i dennas riktning.
  Tidsfråga innan svenska tjejer tycker det är ok att bära hijab.
  Tippar inom 1-2 år.
  Börjar dessa ungdomar så för dessa över detta till sina barn, som kan vara med muslimer.
  Verkar som ingen förstår riktigt vad islam innebär.
  Inte roligt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: