Invandrarbrottsligheten tvingar polisen att omprioritera


INVANDRARBROTT. Den omfattande grova våldsbrottsligheten i Västsverige i fjol ledde till att polisen i regionen tvingades prioritera ner vardagsbrotten. Det säger Klas Friberg som är regionpolischef i region Väst.

– Vad vi kan konstatera när vi ser tillbaka på 2015 är att vi i vår region Väst har drabbats av ett stort antal grova våldsbrott med dödligt våld, framför allt inom den organiserade brottsligheten. Det är brott som är mer svårutredda än när det sker i till exempel familj- eller vänskapsrelationer, säger regionpolischef Klas Friberg.

Klas Friberg nämner skjutningen på Vårväderstorget på Hisingen i Göteborg då två personer avled och flera skadades, trippelmorden i Uddevalla och morden på skolan Kronan i Trollhättan. Det skedde också en bilsprängning på Hisingen där fyra personer avled och flera andra grova våldsbrott.

Utöver ordinarie personal som blev låsta vid de här utredningarna kallades även 30 extra utredare in från regionen, och då blev annat lidande.

– De har vi tagit från våra polisområden och de har gjort ett fantastiskt bra jobb, men de har också lämnat sina vardagsuppgifter lite mer och då är det mängdbrotten som har minskat i utredningsresultatet i vår region, säger Klas Friberg.

-Pettersson vill till detta lägga alla utryckningar till asylboenden, gatubrottsligheten av arabiska ”barn”, gränskontroller och allt annat som invandringen för med sig. Jag hoppas polisen skickar räkningen till Migrationsverket så vi får klart för oss vad det kostar…

Sedan kan naturligtvis undra varför inte Sveriges Radio tar upp att det nästan alltid (morden i Trollhättan undantagna) är invandrare som ligger bakom och varför Jerzy surrar om att brottsligheten minskar…

 


One response to “Invandrarbrottsligheten tvingar polisen att omprioritera

  • Tony

    Jo för att det utgått order från högsta ort att blåljuga
    folket rakt upp i synen, så illa är det! När det handlar
    om att föra folket bakom ljuset skys inga medel!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: