”Vi har så roligt tillsammans”


INVANDRING. Från årsskiftet har Lomma basketklubb, Lobas, börjat ett projekt för att öka integrationen av ensamkommande barn. – Det har varit väldigt lyckat, säger ordförande Per-Åke Fransson. En kväll i veckan kommer mellan fem och 15 ensamkommande ungdomar till Karstorpshallen för att träna tillsammans med de andra.

– Det är uppbyggt som ett vanligt träningspass, och har varit väldigt uppskattat från både de ensamkommande och de som tränar här i vanliga fall, säger Per-Åke Fransson.

De ensamkommande barnen och ungdomarna är i åldrarna 10 till 16. De ordinarie spelarna är mellan 13 och 15 år. Hittills har 25 nyanlända provat på att spela basket.

– Basket är ett väldigt enkelt sätt att mötas på. Det krävs inte så mycket för att man ska förstå varandra. Det blir också ett bra sätt att lära sig svenska på.

-Pettersson ser på bilden från Lokaltidningen att svenska barn växer väldigt långsamt, och om inte ordföranden i Lomma basketklubb ser att det är något fel så är han kriminell…

Lomma


22 responses to “”Vi har så roligt tillsammans”

 • jgarn

  Brunstiga batikhäxors nya jaktmarker, enklare än att åka till Gambia.

  Gilla

 • En stilla undran

  Undrar om föräldrarna till den svenska pojken tycker det är bra att de nyanlända även duschar tillsammans med laget efter träningen…

  Gilla

 • hjultomten

  Haha så djävla sjukt. Vilka idioter har tagit detta beslut? Det är ju vuxna män. Knarkar ordförande på jobbet?

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Föreningen får förmodligen betalt, för att ta emot de ensamkommande ”barnen” i Lomma Basket.

   Så då ser man genom fingrarna som ordförande. Förmodligen hela handen också.

   Gilla

 • eva

  Förlåt, men är Andi och Nasser barn eller tränare eller medföljande föräldrar?

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Helt sinnessjukt, en svensk kille på 12-14 år, alltså ett barn och bakom står en arab och neger i 35-40 års åldern, dvs. vuxna män!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Måtte dokumentationen av detta bevaras för efterkommande generationer. Hur kunde folk vara så korkade kommer man att undra.

  I framtiden kommer dessa dokument att förbjudas eftersom de är ett monument över politikers oefterhärmliga brist på analys och stolthet? Vilken politiker kommer att med stolthet säga: gm att ta hand om dessa barn har vi avstått från att vaccinera barn i behov till ett värde av två miljoner. Hur många pizzor?

  Om dessa är barn borde genast forskning sättas igång kring hur de vid sin ålder är så mogna och storväxta. Om de har haft det så förmånligt under sin uppväxt att de kunnat växa så är det ju troligare att de kommer från ett mer utvecklat samhälle med gott om resurser. Då borde de ju inte vara i behov av att söka asyl i ett land där deras ”jämnåriga” är flera decimeter kortare och där muskelansättningen samt skäggväxten inte antagit den utvecklingen ännu. Behöver forska på om våra barn är underutvecklade för sin ålder? Det borde vara uppenbart för vem som helst vad svaret är. De slirar på sanningen.

  Anmäl dem till internationella basketturneringar så får vi reda på vad idrottens representanter kan prestera i form av analys och bedömning. Det finns ingen idrottslig seriös organisation som skulle låta dessa grupperas tillsammans som jämnåriga.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Och naturligtvis, som en del i propagandan, nämns ingenting om hur mycket klubben får betalt! Alla skall framställas som godhetsapostlar”

  Jag vet dom som får hundra kronor per ”barn” och timme! Ett lönsamt landsförräderi!

  Gilla

 • Björn

  Åhh vad kul det är att göra snyftreportage om hur lyckad integrationen är. Gör gärna några reportage från de många områden där total laglöshet råder och där vanligt folk inte vågar vistas utomhus kvällstid. Fast det är ju inte alls lika PK…..

  Gilla

 • Assar

  Underbart om dom ska spela matcher med laget också. Vad ska motståndarna säga?

  Gilla

 • JEX

  Måste vara. ”De ensamkommande barnen och ungdomarna är i åldrarna 18 till 30” …Man blir förbannad av detta hyckleri som det verkar som man inte gör något åt .

  Gilla

  • Risto Matinen

   Där var du snål! 40 år får parasiterna vara, och ändå betraktas som barn…

   Varför då! Jo, för att de inga/knappt några straff ska få, ut och förstöra så snabbt som möjligt igen. För att åstadkomma kaos, med kaosbabbar.

   Bankzionisternas strategi sedan över hundra år är att söndra och härska. Sedan ska vi be om att bli slavar under den globala polisstaten. Det ska uppfattas som att det är enda lösningen.

   Dock är det inte så. Vi kan fortfarande vinna! Ryssland, Kina m.fl, länder går vår väg.

   Gilla

 • Guran

  Ålder 10 – 16, löjligt……..

  Gilla

 • Martin

  Den där bilden måste ju vara någon sorts rop på hjälp från PK journalisterna? Väl? De kan ju inte mena allvar?
  Har ni ingen länk till det sammanhang där bilden förekommer förresten så jag kan bedöma själv?

  Gilla

 • Argus

  Ensamkommande: nej
  Barn: nej

  Gilla

  • Sven-Erik

   Precis som Niklas Svensson Expressen journalist skrev på Twitter Tillåt aldrig ditt barn att spela med ensamkommande ”barn”

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: