Urartat snöbollskrig, misshandel, hot och stölder på asylboenden


INVANDRING. Tre polisanmälningar har gjorts på asylboendena i Långshyttan och Garpenberg. Anmälningarna handlar om misshandel, olaga hot och stöld.

Två av de boende på asylboendet i Långshyttan har uppgett att de, vid flera tillfällen under flera veckors tid, har utsatts för hotelser av andra boende på asylboendet. Detta ska ha pågått från årsskiftet och fram till att polisanmälan gjordes den 17 februari.

Enligt polisen ska det handla om hotelser för att de två personerna inte anser sig tro på någon religion. Hoten ska ha framförts både muntligen och via Internet.

– Det är två personer som känner sig hotade från de andra på boendet eftersom de inte är troende. Polisanmälan gäller olaga hot. Det är de uppgifter som jag har om detta, säger Ovar Carlberg, stationsbefäl vid Avestapolisen.

Samma dag som polisanmälan om de olaga hoten gjordes, den 17 februari, gjordes även en anmälan om misshandel på asylboendet i Garpenberg. Där ska det, enligt polisen, ha handlat om ett snöbollskrig som urartat mellan boende på asylboendet.

Under lördag har det även upprättats en polisanmälan om en stöld av jacka på asylboendet i Garpenberg.

-Pettersson undrar varför inte religionen på de som hotar anges. Är det sunni- eller shiamuslimer?

DT.se

– En polisman kostar 920 kronor/timme.
– En båt 1 200 kronor per timme.
– En häst 390 kronor/timme.
– En hund 320 kronor/timme.
– Kilometerkostnaden per bil är 4 kr.
– Kilometerkostnaden per motorcykel är 5 kr.
– En Helikopter kostar 15 200 kronor/timme.

Källa: Göteborgspolisen 2011

Det tar kraft och tid från polisen och blir rätt dyrt med allt tjafs på de 8000 asylboenden som lär finnas i  landet.


5 responses to “Urartat snöbollskrig, misshandel, hot och stölder på asylboenden

 • Ingemar

  Klart att vi ska erbjuda en fristad för asylsökande ifrån länder i krig, de ska identifieras och hållas under kontroll tills kriget är slut sedan ska de allra flesta tillbaka till sina hemländer. Begår de brott ska de utvisas på livstid. Det finns ingenting som säger att de ska bosätta sig här och försörjas livet ut! Svea Rike kan inte ta hand om och försörja hela världens krigsoffer, kriminella och sjuka, särskilt när vi inte ”har råd” att ta hand om våra egna gamla på bästa sätt!. Vi ska inte ta emot asylsökande som sedan inte kan utvisas för att deras hemländer inte vill ha tillbaka dem (varför ?? kan man undra!!). Fullständiga gränskontroller behövs och för att det ska bli möjligt måste vi lämna EU!! Enda sättet att rädda Svea Rike är att folkomrösta så fort som möjligt om ett EU-utträde. Det är enda möjligheten att bestämma själv över våra gränser och vilka vi ska låta komma in i landet. Jämför med Australien och Canada. De släpper inte in folk utan ID-handlingar (eller falska) och inte ens de som begått brott för många år sedan. De får inte ens komma på besök!!!

  Gilla

 • Sju personer anhållna misstänkta för mord i Långshyttan | Petterssons gör skillnad!

  […] Nåväl, ett långskott och en spekulation är att det finns asylboende i Långshyttan och där började Ica med skyltar på arabiska i höstas. Det har även förekommit bråk, hot och stölder på asylboendena i trakten.  […]

  Gilla

 • Kjell Hedlund

  Har vi tur slår dom ihjäl varandra.

  Gilla

 • Guran

  Om de här människorna inte kan hålla sams på hemmaplan, varför tro att de kommer att göra det i Sverige. Politikerna förstår inte att de importerar problem och konflikter, ofta med religion som grund, som kommer att göra vårt samhälle otryggare för alla. Vår statsminister sa nyligen att ”vi har varit naiva”, men varför vaknar han inte upp och gör något åt saken?
  ”Politik är att vilja” sa en av hans företrädare, idag gäller – politik skapar ovilja…….

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Sverige har världens mest imbecilla och naiva politiker eller så vill de jävlas med befolkningen och förstöra och köra Sverige i botten!
  Dessa araber/muslimer är ANSTÄLLNINGSOMÖJLIGA! UUUUUUT!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: