Tack Israel, från en sunnimuslimsk syrisk flykting


ISRAEL. Aboud Dandachi säger att världen borde veta om “den hjälp som getts till syriska flyktingar av israeliska och judiska organisationer och personer”.

2016-02-23_1241

Aboud Dandachi, sunnimuslim från staden Homs och som nu bor i Istanbul, har skapat en hemsida för att tacka israeliska och judiska organisationer och personer som hjälper syriska flyktingar.

Webbsidan, Thank You Am Israel, beskriver den humanitära hjälp som getts till syriska flyktingar och bemöter anledningar och argument om varför israeler och syrier borde vara fiender.

Dandachi som är 39 år gammal och jobbade inom high-tech, trodde aldrig att kriget skulle hålla på i fem år. Han lämnade sin hemstad Homs i september 2013 och tog sig till Turkiet via Libanon.

På sin hemsida skriver Aboud att “som syrier har jag ett moraliskt ansvar att se till att den hjälp som ges av israeler och judar inte glöms bort. Det kommer att komma en dag då konflikten i Syrier slutar. Då den dagen kommer är det viktigt att syrier återgäldar den välvilja som visats oss. Vad anledningarna till att vi har varit motståndare än är så det ingenting jämfört med den medkänsla som visats oss under våra mörkaste dagar då vi inte har något att ge tillbaka förutom vår tacksamhet.”

Läs hela artikeln på Israel21c här.

-Pettersson undrar när ni senast läste något positivt om Mellanösterns enda demokrati, Israel, i svenska medier…


2 responses to “Tack Israel, från en sunnimuslimsk syrisk flykting

  • Birgitta Bertilsson

    Tack Pettersson som är en av få som tar fram goda nyheter om Israel.

    Gilla

  • BJ

    Ja inte kan Israel förvänta sig någon hjälp från muslimer om landet skulle hamna i nöd. Det enda judarna kan förvänta sig är halshuggningar från Margots bästa vänner

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: