Asylboenden har ”Tagit otroligt mycket resurser”

INVANDRING. Det är tack vare Värmlands Folkblad det nu börjar krypa fram hur mycket av polisens resurser asylinvandringen tagit. Som ni vet hemligstämplade polisen brott på flyktingförläggningar under kod 291. VF:s reporter Therese Thorén gillade inte beslutet utan överklagade till Kammarrätten och fick rätt.

44 misshandelsfall. 37 ”bråk”. En våldtäkt. Ett självmordsförsök. Drygt 500 bevakningsuppdrag.
VF kan nu visa hur mycket polisen ryckt ut vid incidenter vid flyktingförläggningar och hur mycket bevakning man haft vid boenden. Efter domen i kammarrätten förra veckan har polisen släppt hemligstämpeln.

– Det här har tagit otroligt mycket resurser för polisen. Den här särskilda händelsen är den största omställningen för polisen som inträffat, säger polisen i Värmlands presstalesperson Tommy Lindh.
Det var i mitten av december som VF begärde ut alla händelserapporter avseende de båda relationskoderna 310 (misstänkta brott mot flyktingförläggningar, existerande eller planerade) och 291 (brott på förläggningar). Men relationskoderna tillkom i oktober i samband med att polismyndigheten gick in i en särskild händelse som följd av de stora flyktingströmmarna och myndigheten hemligstämplade därför allt material som hade med den särskilda händelsen som man kallar Alma.

Men det får de inte, vilket kammarrätten i en dom talat om för polisen. Därför kan VF nu, i samma veva som polismyndigheten väntas avsluta Alma-kommenderingen och lämna en rapport om den, visa hur många incidenter som inträffat under senhösten och vintern i Värmland, fram till mitten av februari.

De dokument som polisen nu lämnat ut till VF visar att polisen i Värmland gjort drygt 500 bevakningsuppdrag enligt koden 310, för att hålla uppsikt över boenden. 149 incidentrapporter över brott eller ingripanden som skett på flyktingförläggningar i Värmland har gjorts.

– En utökad bevakning av befintliga flyktingboenden och planerade boenden började vi med redan i början av hösten, eftersom vi fick ett särskilt direktiv om det. Det berodde på att det då började anläggas bränder riktade mot de här boendena i andra delar av landet. Och även här blev det senare ett attentat mot ett planerat flyktingboende i Skived, säger Tommy Lindh.

I incidentrapporten radas de misstänkta brottstyperna upp. Vanligast är misshandel med 44 fall. ”Bråk”, som ju inte är ett brott, har krävt polisiär närvaro i 37 fall. Tommy Lindh poängterar att flyktingströmmen till Värmland inte lett till så många grövre brott och inte heller fler brott än man kan vänta sig med tanke på att så många människor kommit till Värmland på kort tid.

Mer på Värmlands Folkblad. 

Värmlands Folkblad är en svensk dagstidning som utkommer i hela Värmland med sex nummer i veckan, och som startades 1918. Värmlands Folkblad var relativt tidiga med att lägga ut tidningen på nätet, vilket gjordes 1997. Tidningen betecknar sig som socialdemokratisk. Dess ansvarige utgivare är chefredaktören Peter Franke.

-Pettersson tackar för det men undrar varför inte de stora drakarna överklagade polisens hemligstämpel. Hur tänkte Aftonbladet, DN, Expressen, SR, SVT och de andra när de inte ville upplysa allmänheten om tillståndet i landet.

***

Brottsanmälningar som när de upprättades bedömdes ha koppling till den särskilda händelsen Alma under perioden 2015-11-11 till 2015-01-31.

Totalt 3 287 brott. (totalt c:a 40 brott om dagen.
Brott på asylboenden: 1799
Brott mot asylboende: 159
Brott annan plats: 1329

2016-02-20_0905

7 thoughts on “Asylboenden har ”Tagit otroligt mycket resurser”

  1. (asylboende har tagit otroligt mycket resurser) NEJ,NEJ det tycker inte regeringen!

    Svenskarna dvs.gamla, sjuka,barn ÄR MILJONBELASTNING FÖR SVERIGE!

    PRECIS SOM OM MAN VILL MINSKA KOSTNADERNA I SJUKVÅRDEN SÅ BOR MAN BÖRJA PÅ ATT SKÄRA DÄR DET KOSTAR MEST SPECIELLT ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN.

    I SVERIGE NÄSTAN ALLA FLYKTINGAR LEVER PÅ BIDRAG.
    INTE MÅNGA SOM FÖRSÖRJER SIG SJÄLV.

  2. Det är för djävligt när myndigheter ljuger befolkningen rätt
    upp i ansiktet. Det så kallade hemmet för ljugande
    ensamkommande, där en 22 årig tjej blev mördad av
    en 15 åring, där dom även påstod att han stuckit en kniv
    i ryggen, när det i själva verket var så att tjejen blev
    halal slaktad av denne (15) åring som i själva verket var
    minst dubbel så gammal, hon fick halsen avskuren av detta
    satans kräk, som inte borde få befinna sig i landet om vi inte
    haft kompletta idioter som styr landet??
    Man importerar rena psykfall utan någon kontroll, ljuger när
    man påstår att han är 15 år, ljuger om hur det gått till vid
    avrättningen, för att förmildra hur verkligheten ser ut bland
    dessa dysfunktionella avskum som importeras, som inte
    tillför landet något annat än stora problem????
    Trodde att ingen beslutsfattare kunde vara ett sämre
    alternativ än äggskallen, men frågan är om han inte fått
    sin överman i den här fjanten, som befinner sig mer i alla
    andra länder, än att vara hemma och ta hand om dom
    problem som han och hela Sjuk klövern ställt till.

  3. I andra länder gör man allt för att bekämpa brott. Men i Sverige här importerar kriminella tyvärr detta är 7klöverns politik. Hoppas på nyval med SD som får egen majoritet är nog enda räddningen för Sverige….

KommenteraAvbryt svar