22-årig man skjuten av polis, har livshotande skador


BROTTSLIGHET. Polisen har skottskadat en 22-årig knivbeväpnad man på Storgatan i Lenhovda. Larmet om en pågående misshandel på en adress på Storgatan 34 B i Lenhovda kom strax efter 09.00. När polispatrullen anlände vid 10.30-tiden mötte de en knivbeväpnad man som de öppnade eld mot. Den 22-årige mannen skadades allvarligt och fördes med ambulans till sjukhus. Enligt Växjö lasarett har mannen livshotande skottskador och han vårdas nu på intensivvårdsavdelningen.

Om skottet avlossades inomhus eller utomhus kan polisen inte kommentera. Flera polispatruller finns just nu på platsen och området är avspärrat.

-Pettersson ser än klar 291:a med tanke på polisens rapport…dessutom tog det 1,5 timme för polisen att komma fram. Det är 39 km från polisstationen i Växjö och tar 34 minuter om man håller hastighetsbegränsningarna. Det kanske var kaffe klockan 9…

SMP.se


21 responses to “22-årig man skjuten av polis, har livshotande skador

 • Martin

  Man kan ju tycka att polisen borde kunna klara av knivbeväpnade utan att skjuta ihjäl dem. Alltså, om situationen hade pågått i en och en halv timme, hur akut kan den ha varit? Polisen kommer dit och beter sig så otympligt att de anser sig behöva skjuta ihjäl nån i självförsvar. Polisen skyddar inte längre någon annan än sig själva. Ganska bakvänt.

  Gilla

  • ss

   Martin:
   Tillhör du de sörjande ? Eller är du orolig för att berikaren nu belastar intensiven i Växjö ?

   Gilla

   • Martin

    Polisens främsta uppgift är att skydda politikerna från folket. Därför är jag mindre positivt inställda till dem. Om det inte vore för polisen så skulle vi ha löst problemen i sverige för länge sedan.

    Sen får du erkänna att det är rätt knäppt att det tar 90 minuter att rycka ut på en akut situation? Jamenar, vad är poängen med en polis överhuvudtaget, allt hemskt som en knivman vill ställa till med har han redan gjort efter 90 minuter.

    Gilla

 • Synonymen

  Sannolikt araber, negrer eller araber. Varenda trappuppgång i detta djävla land måste saneras snarast.

  Gilla

  • Synonymen

   AB skriver:

   ”Polisen har skjutit en knivbeväpnad man i 20-årsåldern i småländska Lenhovda i Uppvidinge kommun.”

   Finns ingen svensk i 20-årsåldern på adressen.

   Gilla

  • Mr Q

   Synonymen:
   Vill inte gärna avslöja var jag bor..Om du vill hälsa på i ”mitt eget getto”,kan du finna mig i en av de få trappuppgångar,med ett unikt svenskt namn på tavlan…(förresten är den just nu stulen)
   Alla andra är av arabiska,jugoslaviska,zigenarlika och diverse oläsbara afrikanska ,med många ”ooo och bbb” i !

   Gilla

   • Synonymen

    Jag får panik om det är något till salu i mitt område. Varenda djävla gång! Oron för att det skall flytta in muslimer eller araber är ständigt närvarande. Jag vill helt enkelt inta att området skall smittas och jag tvingas flytta.

    Hur orkar du?

    Gilla

   • Mr Q

    Jo så är det…Vad jag känner till har inga ”politiker” besökt området i modern tid. Stadens styrande bor på motsatta sidan och kustnära…De få inhemska som synes till,är dels ett stackars postbud,och sedan kommer sopbilens vita en gång i veckan,och hämtar soporna ! Höll på att glömma brandkåren, som ibland släcker brinnande containrar och bilar ! ;(

    Gilla

 • perarvidsson

  Det börjar kännas som utomrättsliga avrättningar. Det måste gå att avväpna en knivförsedd man på annat sätt.

  Är detta ett resultat av den feminiserade polisen och den feministiska regeringen.
  Utomrättsliga avrättningar.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Vi vet ingenting om vad som hänt, en ung, aggressiv galen arab med kniv…..? Kanske, de är poliser, de har pistol, pistolen har de för att vid behov använda, ingen normal människa utom muslimer vill skjuta ihjäl en annan människa därför att vi vita kan skilja på rätt och fel, vi har något muslimer saknar som heter SAMVETE och ett ETISKT BETEENDE….Personligen är jag inte polis men jag skulle på 1/1000 sekund kunna bedöma situationen och vore det nödvändigt utan tveka skjuta och döda en knivbeväpnad vansinnig muslim…
   TRAGISKT….men utan poliser som vågar använda sina pistoler är v alla illa ute, de skjuter bara om de är tvungna, ett skitjobb tycker jag men nödvändigt skitjobb…

   Gilla

  • Mr Q

   Medge det sparar en massa arbete och pengar om polisen bara träffar rätt !

   Gilla

 • Nils Dacke

  Ja Ja, där kom DAGENS KNIV, tog bara några timmar in på förmiddagen, det hinns nog med fler innan måndag är slut.

  Gilla

 • Sundström

  De kanske hade annat att göra? Det initiala uppgifterna kanske inte gjorde att det lät så allvarligt, mer än att man kunde ta det ärendet senare. För att det sen när patrullen anländer, spårar ur. Jag vet inte, men det vet inte du heller. Och att slänga ur sig nåt så oförskämt som att ”det kanske var kaffe kl 9” mot en kår som har ett så ofattbart otacksamt och betungade jobb, mot poliser som just varit med om något traumatiskt, det är inte snyggt.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  291…Förhoppningsvis lägger ”sjukhuset” inte ner för mycket jobb här, vore jag kirurg skulle jag se till att ha något dödligt virus på händerna och inte jobba för snabbt…
  Ut med sådana här och skicka med Stefan Löven!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Konstig värld vi lever i, där jag är tar det c:a 45 minuter för en ambulans att komma fram, inte säker personalen har så mycket kompetens…OM de behandlar mig på sjukhuset är beroende av om jag betalt en försäkring….
   Att dessa as tas emot och får GRATIS vård i Costa Gratis är absurt, de skulle få dö på gatan!!!

   Gilla

 • Mari

  Det kanske var slagsmål på ett migrantboende samtidigt. Då är det inte lätt att lämna detta då det är prio 1.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Polisen kan ju varit rädda också och inte riktigt vågat sig dit.

  Gilla

  • Stenbock

   Läste din länk Mary…Märkligt vad smålänningarna byter namn,nu i moderna tider…Dessa tidigare flitiga inhemska (ofta med gamla knektnamn) tycks ha fått storhetsvansinne. Allt fler av Karl-Oscars avkommor pryder sig numera med populära arabisk/afrikanska namn ! 🙂

   Gilla

   • Mary Agnes

    – Jag tyar ente mer, Karl-Mohammed.
    – Ska jag plantera palmen vi hade med oss…?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: