En sosse i Opinion


Torsdagens Opinion Live i SVT handlade bl.a. om kritiken mot de tolv asylboenden som planeras på mer välbeställda områden i Göteborg.

En viss Carin Malmberg satt i publiken och var lyrisk över att asylboenden uppförs i områden som hittills varit befriade från asylkaoset.

Skärmklipp

Hon var inte bara lyrisk över de planerade områdena, utan berättade också att hennes barns skola ligger intill ett asylboende, att det aldrig varit några problem och att hon inte ens visste att det fanns där.

Vi får också veta att familjen äger en sommarstuga i Askimsviken där ett av de tolv boendena planeras och att det är självklart att det ska uppföras ett asylboende där. Så här sade hon…

Hon bygger alltså sina argument på känslor och inte på fakta. Malmberg vill berätta för tittarna att alla som kommer till Sverige flyr krig, men blir lite ställd när programledaren säger att alla inte kommer från krigszoner. EU-kommissionens ordförande, Frans Timmermans, sade nyligen att 60 procent av de som kommer till Europa är ekonomiska migranter, så Malmberg for med en liten osanning.

Varför använde hon då känsloargumentet? Är det bara för att hon är kvinna, eller är det för att hon är en socialdemokratisk kvinna?

Carin Malmberg var till nyligen pressekreterare hos Socialdemokraterna i Göteborgs stad och Socialdemokraterna styr som bekant Göteborg tillsammans med Miljöpartiet. Mellan 2007 och 2010 var Malmberg också projektledare för Egnahemsbolaget som bl.a. var involverad i ett bostadsprojekt för ungdomar. Huruvida Egnahemsbolaget är inblandat i bygget av de aktuella asylboendena vet jag inte. Malmberg var också journalist på vänsterdominerade SR mellan 1999 och 2006. Uppenbart är att Malmberg låter personliga skäl styra argumenten för nya asylboenden i Göteborg.

 

Bild från hennes LinkedIn-sida

Se programmet här

 


21 responses to “En sosse i Opinion

 • Peter Skoglund

  Svenska statsministern håller tal i Kina….förlåt, Indien ska det vara.

  ”På lördagseftermiddagen var det dags för den officiella invigningsceremonin i en stor konserthall. Det var en enormt påkostad ceremoni med tusentals åhörare i publiken inklusive hela det indiska toppskiktet och diplomater och näringslivsföreträdare från en lång rad länder.

  När det var Stefan Löfvens tur att hålla sitt stora tal, blev det fel nästan omgående.

  ”Världens blickar är riktade mot Kina, åh ursäkta, jag menar Indien”, inledde Stefan Löfven sitt tal och ett sus gick genom publiken och skratt hördes.

  Han rättade sig direkt och sa att han menade Indien.

  ”Det brukade vara på Kina, men nu är det mot Indien”, sa den svenska statsministern för att rädda situationen”

  http://www.di.se/artiklar/2016/2/13/stefan-lofvens-tabbe-i-indien/

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Inget förvånar med denna sosse-regering………

  ”Regeringens ministrar reser världen runt för att få de 129 röster som krävs för en svensk plats i FN:s säkerhetsråd.

  Även diktaturers röster är viktiga.”

  Sosse-hyckleriet har inga gränser…………

  http://www.di.se/artiklar/2016/2/14/regeringen-pa-global-rostjakt/

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Oooh…..alla dessa sossar med brist på faktakollen.

  Hur många finns det….kvar?

  Gilla

 • Petter

  En sak är troligen helt säker; hon har inget asylboende i sitt eget närområde. Det brukar vara symtomatiskt för dessa godhetshycklare.

  Gilla

  • ericr45

   Troligen sant. Ju närmare godhethycklarna asylboendena placeras ju mer brukar de förändra sina åsikter..
   Framtiden kommer att korrigera henne och hon kommer att undra ”hur kunde jag tycka så, då”, vilket hon aldrig kommer att erkänna…

   Gilla

   • Petter

    Eller protesterar asen så asyldyngan hamnar i vanliga svensk-områden där våra kvinnor & döttrar mfl blir berikade pga div pk-mongon

    Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Hmmm, ”jag visste inte” – försvaret funkade inte i Nurnberg. Vi får se vad framtiden visar. Men nog är det konstigt att det är kvinnor som skriker mest om allt till alla.

  Gilla

  • Sven-Erik

   Ja så var det också om de manliga flyktingar som kom till Sverige under balkankrigen. Vet en, som ”kom hem” med svansen mellan bena.
   Kvinnor är mer empatiska. Det vet varje man som spelar på den strängen. Men, att kvinnor som oftast är bättre utbildade, bortsett från Mona m.fl., inte förstår västerlandets fördelar utan önskar att deras döttrar ska tvingas leva under slöjan. Det begriper varje man som gått ut grundskolan.

   Liked by 1 person

   • angelicaplacet

    Det stämmer egentligen inte,män är i lika högrad för att rösta allt till andra.
    Enligt valstatistik är det cirka 50% män och cirka 50% kvinnor som röstar.

    Gilla

 • Galten

  Egenberikerskan riskerar för egen del med all säkerhet, inte bli utsatt för varken taharrush eller överraskningssex.

  Gilla

  • Sven-Erik

   Jag tror dock att hen, Carin, INTE ska vara allt för säker eftersom hennes röda hår antyder en viss eldighet som kan upphetsa till kaharrush. Dock inget vän av ordning önskar någon kvinna. Ett barbariskt beteende utfört av barbarer.

   Gilla

 • angelicaplacet

  Jag tror inte att hennes känsloyttringar beror på att hon är kvinna – män är ju lika.

  Jag tror att det har med empati att ställa istället att dom inte kan känna vad som är rätt och fel.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Är hon släkt med vänsterextremisten och åsiktsgalningen Clas Malmberg?

  Gilla

 • ossie

  Detta skitprogram tillrättalagt PK så in i helvete. Skönt att man inte betalar licens längre ska fan vara med och finansiera denna propagandakanal som bryter publicserviceavtalet dagligen och stundlingen och ingen bryr sig.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  För en gångs skull håller jag med en politiker! Jag är också lyrisk över dom nya asylboendena, skönt att mångkulturen når dom som har trott att dom kan köpa sig fria från berikning, så att dom får sitt!

  Ni röstade på ett parti som sa att vi alla måste öppna våra hjärtan, nu får ni fanimej ställa upp!

  http://www.val.se/val/ep2014/valnatt/E/valdistrikt/14/80/5021/index.html

  Gilla

 • Argus

  Så vuxna skäggiga ”barn” har högre prioritet än hennes och andra svenskars barn? Det är dags att förstatliga socialnämnderna och öppna tillsynsärenden mot alla de ”goda” människor som utsätter egna och andras barn för livsfara. De som inte har vett att skydda sina egna barn ska inte heller få styra över andras.

  Gilla

 • Kurt

  Ner första nigger/arab ta henne på brösten eller i skrevet kommer hon nog att vaknar ur sin villfarelse!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: