Eleverna röstade för mobilförbud i skolan


SKOLAN. På Hillerstorpsskolan i Småland har man infört mobilförbud och lektionerna börjar med att eleverna lämnar sina mobiltelefoner i en svart plastkorg framme på katedern – något som de flesta av eleverna tycker är bra, rapporterar SVT Nyheter.

– Det har blivit mycket lugnare under lektionerna nu, för man behöver inte kolla mobilen hela tiden. Förut skrev man till kompisar och höll på med snapchat. Nu är det strängare, och det är mycket lättare att koncentrera sig, säger Nina Carlsson i klass 9A till SVT.

Efter en incident med en mobilfilm fick eleverna rösta och sedan en vecka tillbaka råder filmningsförbud under hela skoldagen.

-Pettersson tycker det är märkligt att självklarheter ska komma från eleverna. Varför har inte vuxenvärlden infört mobilförbud på alla skolor för länge sedan?


5 responses to “Eleverna röstade för mobilförbud i skolan

 • angelicaplacet

  Småländska barn är ju många gånger redigare än vuxna.

  Gilla

 • Joy

  Märkligt att ungarna får ha mobilen på i klassrummet. Det går inte att förstå att skolan är en slags sysselsättning, inte ett ställe för lärande.

  Gilla

 • grune

  Om man som lärare påträffar en elev inne i klassrummet med påslagen mobil så skall den beslagtas och förstöras. Det behövs nog inte förstöras mer än högst 10 st mobiler och sedan är problemet ur värden.

  Gilla

 • Blodsven

  Som Pettersson påpekade: Ska självklarheter komma ifrån eleverna??
  När inte ens en skolan klarar att vara en auktoritet,hur i helvete kan vi då kräva att ungjävlarna ska lära sig respektera vuxenvärlden? Inte fan blir det bättre med pajaspolitiker som snorvalpen Frigolit och övriga idioter i Kalle Ankaregeringen….

  Gilla

 • Lewren

  Sånt här får mig bara att tappa hoppet om framtida generationer.
  Hur lite återhållsamhet har man som person om man inte kan stoppa ner mobiljäveln och skita i att titta på den under 45 minuter? Att behöva kollektivt ta ifrån människor sina telefoner pga detta… nä, jag kan bara skaka på huvudet … patetiskt

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: