Skåningar åtalas för hotellrån i Lappland


INVANDRARBROTT. Maskerade och beväpnade med knivar och pistolattrapp slog Eslövstrion till mot Hotell Lapplands lokaler i Lycksele den 3 november 2015 och kom över 170 000 kronor. På fredagen kom åtalet mot männen.

En av de anställda fick ett pistolliknande föremål riktat mot sitt huvud och en kniv mot halsen, och tvingades ned på golvet. Där tejpades han runt armar och ben samtidigt som rånarna fortsatte hota honom med pistolattrappen och kniven och tvingade på så vis till sig nyckeln till kassaskåpet.
Rånarna tog sig sedan in i ett kontor på anläggningen och tömde kassaskåpet på kontanter och spelkvitton till ett värde av 170 000 kronor. Men inbrottslarmet utlöstes och polisen satte in ett stort pådrag för att stoppa rånarna i deras flykt från hotellet.

Detta lyckades efter en biljakt där rånarna ska ha kört som mest i 185 kilometer i timmen. De stannade först sedan de kört över en spikmatta.

Längs flyktvägen hittade polisen efter gripandet en väska med bytet från rånet.
På fredagen kom åtalet mot de tre männen, som är 17, 22 och 23 år gamla och skrivna i Eslöv. Alla tre åtalas för grovt rån, och för att gemensamt och i samförstånd utfört rånet. Alla tre nekar till brott.

Åklagaren betecknar brottet som särskilt hänsynslöst och rått eftersom gärningsmännen använt livsfarliga vapen och planerat brottet noga.

Åklagaren listar en lång rad bevis mot männen. Dessutom åtalas en 23-årig kvinna som är bosatt i Lycksele och jobbade på hotellet. Åklagaren tror att hon har hjälpt de tre Eslövsborna med värdefull insiderinformation inför rånet, och att planering och förberedelser genomfördes i hennes lägenhet. Fynd i bostaden tyder på det, liksom 51 telefonsamtal och 166 sms-meddelanden som enligt åklagaren förekommit mellan henne och rånarna.

-Pettersson räknar till 3-1 till bortalaget. Kvinnan är svensk och heter Natalie. De tre herrarna lystrar till namn Arberie, El Tahan och Nelson och bor visserligen i Eslöv men hör hemma i Syrien/Libanon, Jugoslavien och Columbia…


7 responses to “Skåningar åtalas för hotellrån i Lappland

 • F.d. Socialen-demokraten

  Det finns kvinnor som dras till de här avskumen ibland är de väl inte speciellt begåvade, – mycket gangbang med negrer i de svenska städerna och hur smart är någon som ställer upp på det ? Kompisgäng som delar på ”bytet”, en kultur som enligt Mona Muslim är spännande och inte så töntig som den i Sverige med midsommar osv…..
  Hoppas hela detta ruttna sällskap får smaka pisk och får åtminstone några månader i fängelse, detta är ett grovt, hänsynslöst rån, alla bör dömas som skyldiga oavsett vad de gjorde, det borde ge några år var.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Säkert bara tjejen som har ett jobb, de tre kulturberikarna har för låg IQ för att kunna jobba, hoppas de får ett helvete allihopa.

   Gilla

 • Tony

  En aning solbrända Skåningar väl?

  Gilla

 • Involuntarium

  Den svagbegåvade kanske svenska damen har berikats av ett gäng asylturister!

  Har hon tur så blir hon berikad med någon form av strafföreläggande för medhjälp till grovt rån!

  Kvinnor upphör aldrig att förvåna!!!!

  Gilla

 • Mumien

  Jag upphörs inte att förvånas över hur dumma i huvudet vissa svenska kvinnor är. Hoppas hon får ett kännbart straff

  Gilla

 • Galten

  Inte är det då några ättlingar till Sten Stensson Steen.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Men Nils Holgersson friades för olovlig gåsakörning och olaga trätoffelinnehav pga låg ålder.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: