Bara en tidsfråga innan nästa polis dödas


INVANDRING. SvD:s ledarskribent Ivar Arpi väljer att i sin ledare fokusera på våldsamheterna mot poliser och menar att det, i ljuset av den senaste tidens återkommande nyheter om attacker mot poliser och polisbilar, bara är ”en tidsfråga innan nästa polis dödas i tjänst”. Eftersom det saknas resurser finns det inte mycket för polisen att göra i sådana lägen. Det som behövs, skriver Arpi, är ”förmodligen en kommendering i utsatta områden”: ”Staten måste återta kontrollen, upprätthålla våldsmonopolet”.


21 responses to “Bara en tidsfråga innan nästa polis dödas

 • Porcus Scitus

  Rättsstaten är baserad på våld. Polisen har rätten att utöva våld. Men också plikt att använda våld vid behov. Vid stenkastning eller molotovcocktails eller granater mot poliserna, alltså mord- också dråpförsök, har poliserna skyldighet, alltså MÅSTE dra vapen och skjuta.De har skyldighet mot samhället att reagera. Annars eroderas lag och rätt. Och andra borgare får för sig att göra jobbet.

  I dag har polisens glömt sin skyldighet. De är tydligen rädda för att göra sin plikt. Och får ju heller inget stöd från ovan.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Ja, det är kanske en naturlig följd.
  Det beror ju på vilken linje man väljer.
  Enligt PK-Sverige så har vi inte kommit till massinvandring ännu.
  Enligt folket (som alla är extrema) så är det nog.
  Bara att välja PK eller extremist.
  En yrkesrisk kan man säga, jag har därtill väldigt svårt att gråta över skador på en yrkesgrupp med så maktfullkomliga befogenheter som polisens. Sorry.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Är Ivar Arpi inkarnerad Vincent van Gogh?

  Gilla

 • age

  M.a.o. vi närmar oss undantagstillstånd!

  Gilla

 • Involuntarium

  Ordningsmakten sitter i precis samma skit som övriga offentliga verksamheter!

  Liten eller ingen praktisk verksamhet alls, den är bortskalad och det som blev kvar är utökad byråkrati och administration!

  Skrivbords Kling och Klang tar emot anmälningar och diskuterar, bökar och stökar runt med någon förundersökningsledare som i sin tur bökar och stökar med någon åklagare som beslutar ””brott går ej att styrka””!

  Kling och Klang som åker ut på t.ex brottsplatsundersökningar förstör bevismaterial på grund av inkompetens, drabbade en närstående där inbrott och stöld förekommit! Det gör också att åklagare beslutar ””brott går ej att styrka””!

  Det här arbetssättet gör att brottsuppklarandegraden ser hyfsad ut men beror i själva verket på ””brott kan ej styrkas”” med utgångspunkt från inkommen anmälan! Ärendet är avslutat och lagts till handlingarna som uppklarat!

  Ordningsmaktens arbete har gått från att utföras med praktiserande våldsinslag till skrivbordsarbete! Alltså ingen praktisk verksamhet utan byråkrati och administration! Jo en del bilåkande blir det förstås, framförallt vansinniga biljakter som i vissa fall slutar med ond bråd död för de jagade! Och så nån tur till OKQ8 för att få sig en körv me brö och en snutkaffe! Samt en sväng till Pressbyrå Hassan för att tjöta lite och kränga nå Comviq abonnemang till nåt fullständigt ointresserat fruntimmer!

  Fast det är ju klart en och annan dialog Kling och Klang får väl något uppdrag när det gäller att tala någon tillrätta!

  För att inte tala om trafik Kling och Klang som ända från min barndom ägnat mesta tiden till att jaga livet ur och bötfälla etniskt svensk motorburen ungdom! Jo det börjar redan i mopedåldern för att sedan eskalera ända tills svensk motorburen ungdom blir inlåsta på ålderdoms hemmet och fråntagna sina körkort på grund av senildemens! De kan ju inte bötfälla någon som bara stöder sig på en rullator av senaste modell och något körkort går ju inte att dra in för det har farbror doktorn redan gjort!

  Gilla

 • Sven-Erik

  Det brådskar för 7-klövern att säkra, inte bara för sig själv, skalskyddet för demokratin. När DN publicerar Ivar Arpi’s mullrar det och Wolodarski kryper till korset. EN polisman som dödas kommer att resultera i massflykt!

  Gilla

 • eva

  Enda sättet att får ordning på detta är att staten kan trycka tillbaka alla godhetsnissar, vänsterextremister, miljömuppar och andra som hindrar staten att upprätthålla ordning och reda! De tror de är ”goda” och ”snälla” men deras agerande gör att andra får stå tillbaka.

  Gilla

  • Urinvånare

   Ta med nissarna när det är utryckning. Dom kan inte vägra dom tror ju på mångkultur, låt dom gå i täten och reda upp situationen.

   Gilla

 • Fem idioter är fler än fyra genier - Demokrati!

  Om det är poliser som själva röstat för folkmordet och civilisationsförstörelsen är det ju inte synd om dem – anser jag, om de så brutalslaktas, våldtas och torteras, det är ju vad de beställt genom sin röst i våra dumokratiska val.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Bra artikel av Ivar Arpi! Polisen har ingen respekt i de här områdena men befolkningen måste skyddas på ett adekvat sätt och kontrollen över dessa områden måste återtas om så det måste stå en polis i varje gathörn. Polisen måste ges alla resurser att upprätthålla det s.k. ”våldsmonopolet”, det är myndighetsutövning för allas vårt bästa, samhället, dvs vi alla måste markera mot ligisterna med fasthet och beslutsamhet och det är polisen som är vår förlängda arm. Dessa idioter kommer från kulturer som är spännande, de har inte midsommar och sådant töntigt som Mona Muslim säger, de har kaos, mord, våld och krig och islam som de haft sedan Muhammeds tid år 600….DE FÖRSTÅR INTE POÄNGEN MED ETT ETISKT BETEENDE….! Vi kommer aldrig att kunna lära dem det, kriminella ska ut ur mitt land Sverige och människor ska ha det skydd de har rätt till från dessa jävla kriminella avskum!

  Gilla

 • ÅMÅL

  Under senaste 25 åren har det funnits organiserade invandrade män som ”kontrollerat” ”sina” bostadsområden. De dyker upp i grupp och är fientliga mot utomstående.

  Det är OLOVLIG KÅRVERKSAMHET!

  Varför har inte de rättsvårdande myndigheterna tagit itu med dem?

  Gilla

  • Mary Agnes

   Därför. ”olovlig kårverksamhet” kan bara appliceras på boende i f.d. trygga områden som försöker värja sig mot olovlig kårverksamhet. Ksssthsch. Kortslutning. Plus förnekelse. Politikerna har skapat dessa monster och därför vill de inte erkänna det. ”Det var inte jag som fes”.

   Gilla

   • Joy

    De har egna shariadomstolar också i den områdena. Locket ligger på idag, i princip noll information sipprar ut till oss svenskar från områden med massinvandring idag.

    Gilla

 • Mary Agnes

  På 60-talet var polisen utrustade med batong. Sedan kom skjutvapen. Nu är det maskingevär. Vad kommer härnäst? Bepansrade fordon…. på något sätt lyckas politikerna blunda inför och förneka utvecklingen – eftersom man inte tycker om den, och eftersom man är skyldig till den.

  Gilla

 • Argus

  Svenska polisen får väl göra som polisen på de breddgrader som är mer van vid klientelet, rusta upp. Byt ut MP5:orna mot AK5:or och förse alla patruller med dem. Försvarsladdning 21 får bli förstärkningsvapen och alla som gjort lumpen (förklaring till de yngre: något alla män gjorde då Sverge hade ett försvar) vet vad den kallas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: