Expressen: Löjligt när vänstern hycklar om invandring

INVANDRING. ”Den socialdemokratiska självbilden är fascinerande; när S för en restriktiv migrationspolitik är det nödvändigt, men när M står för samma politik är det suspekt och hemskt.” Det skriver Sakine Madon i en Expressenledare.

Hon går inte bara hårt åt S och regeringen utan även vänsterdebattörer som Martin Klepke på LO-ägda tidningen Arbetet och Aftonbladets ledarsida. Den sistnämnda kritiseras för en text om ”hur regeringen bör skicka tillbaka ensamkommande till Afghanistan”.

”Aftonbladets ledarskribenter är förstås fria att argumentera för en mer restriktiv invandringspolitik än vad de tidigare gjort. Men det vore klädsamt om de medgav att de nu har intagit samma position som de borgerliga ledarskribenter som de för bara några veckor sedan dömde ut som ’apokalypsens ryttare’”, skriver Madon.

Martin Klepke kritiserar hon för att han i veckan jämförde Centerpartiets förslag om lägre ingångslöner för nyanlända med apartheid och avslutar: ”När riksdagens mest invandringsvänliga parti kallas rasistiskt blir det bara löjligt. Vänsterns debattörer borde oroa sig mer för hyckleriet och de snabba svängarna i de egna leden.”

-Pettersson tycker det är bra att Madon kritiserar Aftonbladet för att de inte vill erkänna att de följt efter borgerliga ledarskribenter, men det vore klädsamt om Sakine Madon erkände att hennes egen tidning och andra borgerliga ledarskribenter närmat sig det vi på fria alternativa media skrivit i fler år…

4 thoughts on “Expressen: Löjligt när vänstern hycklar om invandring

  1. Försöker journalister rädda sin skinn nu?
    Aftonbladet, Expressen, SvD eller DN, samma skit.
    Personligen utgår jag ifrån att allt som kommer från en politiker eller en journalist är lögn, det blir enklare och jag får oftare rätt när man ser det i efterhand.

KommenteraAvbryt svar