Ett journalistisk bedrägeri i hästväg


HATMEDIA. I tisdags försökte hattidningen Dagens Nyheter än en gång skönmåla massinvandringen och konsekvenserna av den när man publicerade artikeln ”Ett fåtal brott i Sverige kopplas till flyktingar”. Nu kunde det i och för sig vara riktigt om inte DN med flyktingar menar alla asylinvandrare och då går det riktigt åt pipan.

Tyvärr finns det fortfarande människor som tror på så kallad agendasättande journalistik som hästhandlaren Peter Wolodarski, SVT och många andra ägnar sig åt. Dessa ”journalister” tror att deras uppdrag är att är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor, inte att beskriva verkligheten.

– Pettersson skrev redan samma dag som artikeln publicerads i DN att detta var ett journalistisk bedrägeri i hästväg av ungefär samma sanning som de som påstår att Sverige aldrig varit tryggare.

Tino Sanandaji hänvisar i sitt Facebookinlägg till Leo Kramár och inlägget “DN har fel om flyktingbrott” på hans blogg.

Kramár: Det skulle vara en glädjande nyhet om det var så som det står i DN:s rubrik. Så är det emellertid inte. STORM är polisens register över alla anmälningar per radio och telefon och det innehåller inte bara brott, där finns allt från efterlysta personer, psykiskt sjuka, bortsprungna barn, hundar och katter, trafikförseelser, trafikolyckor, arbetsolyckor, persontransporter, eskort, hjälpservice, sjukdomsfall och körkortskontroll till saknade cyklar, skadade djur, hittegods, ”förargelse” och ”ofog av barn”.

Sanandaji: Det är lätt att inse att den övervägande majoriteten, kanske 90 procent av de i STORM registrerade anmälningar inte gäller allvarligare brottslighet, sådant som medierna rapporterar från flyktingförläggningar”.

I stället för att separera riktiga brott från andra inrapporterade händelser som ”hittegods” eller ”trafikolyckor” har DN slagit ihop allt i en röra.

Vi vet redan att invandrare är överrepresenterade i brott. Enligt Brås rapport från 2005 stod de med utländsk bakgrund för ca 40 procent av samtliga brottsmisstänkta och ca 50 procent för grova våldsbrott. Kriminalvårdens rapport visar att ca 52 procent av de med långa fängelsestraff är utrikes födda.

Det är talande att DN använder standardtrixet att prata om medborgare i stället för invandrare: ”Vi vet att de allra flesta brott som begås i Sverige, och de allra flesta ärenden som polisen behöver arbeta med, gäller svenska medborgare”.

De flesta med invandrarbakgrund har svensk medborgarskap, endast 8 procent av landets befolkningen saknar det. Denna grupp utgör ca 29 procent av de i fängelse, en kraftig överrepresentation. Leo Kramar frågar avslutningsvis: ”Det är inte bara DN:s artikelrubrik som är vilseledande, det är hela reportaget. I vilket syfte?”.

Syftet klargjordes när Peter Wolodarski tog över tre år sen: ”Serien om tiggeri, Jonas Hassen Khemeris brev till Beatrice Ask och våra artiklar om såväl gömda flyktingar som Tobias Billström har fått ett väldigt gensvar, vilket är roligt. Vi stärker vår position som Sveriges största morgontidningssajt, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski. – Vi kommer att satsa mer på denna typ av agendasättande journalistik som får oss att båda tänka och känna”.

I ett uppföljande Facebookinlägg skriver Sanandaji: En anonym polis skriver: “På tal om DN’s inlägg. STORM innehåller inte all information i ett ärende, det är fullständigt missvisande att använda STORM som ett redskap som DN gjort. Jag arbetar själv inom polisen och har läst i STORM dagligdags i över 6 år. STORM är den initiala informationen som går ut till de patruller som skall arbeta i ärendet. Alla med sunt förnuft förstår att informationen som går ut initialt ofta inte är helt korrekt.

Den information som kommer fram efter att patrullen har arbetat klart i ärendet hamnar ofta *inte* i STORM utan i den anmälan som poliserna upprättar. Blir uppriktigt sagt förbannad när jag fick reda på att det är en STORM-analys som ligger bakom de siffror DN redovisar.

STORM är dessutom som du korrekt skriver fullständigt nedlusad med ärenden så att det är en gigantisk uppgift att gå igenom alla ärenden bara för en vecka i Stockholm. Lägger vi till hela Sverige så blir uppgiften omöjlig om man skall publicera i februari 2016! Man måste även gå igenom samtliga anmälningar som upprättas och jämföra dessa mot STORM versionen som inte är sekretessbelagd om det man skriver inte skall vara rent påhitt. DN ljuger återigen och visar återigen upp hur de driver en medveten agenda där de inte skyr några som helst medel. Du får använda vad jag skrivit om du vill men jag vill inte framträda med mitt namn”.

Vore det inte bättre att bara redovisa exakt statistik över anmälda brott uppdelat efter brottstyp och hur ofta flyktingar är inblandade? Vore lätt gjort, och man skulle slippa spekulationer. När kom vi egentligen överens om att Sverige skulle hemlighetshålla statistik från sina medborgare? Vänstern verkar säkra på att invandrare inte är överrepresenterade och borde rimligtvis välkomna belägg som en gång för alla bekräftar detta. Vad försöker man dölja med DDR-fasoner som kod R291?


16 responses to “Ett journalistisk bedrägeri i hästväg

 • Kvinna knivmördad av asylsökare i Säffle | Petterssons gör skillnad!

  […] Dagens Nyheter påstår dessutom att endast ett fåtal brott i Sverige kan kopplas till flyktingar, det kan de kanske förklara för dem som mördas, misshandlas och våldtas ilandet… […]

  Gilla

 • 831 misshandelsfall på asylboenden i vinter | Petterssons gör skillnad!

  […] c:a 16 fall per dag av misshandel, hot och ofredanden. Om detta sade hattidningen Dagens Nyheter ”endast ett fåtal brott i Sverige kopplas till flyktingar” , jag kan dock med mina begränsade kunskaper i matematik från den gamla skolan konstatera att det […]

  Gilla

 • Dino

  Har för mig att det stog på svt att dem stackarna i Calais som flytt för sina liv blir misshandlade av både polis och lokal befolkningen och på fb hittade jag ngt helt annat där dessa vildar beter sig som en flock primater och man kallar området där dessa arma stackare bor för djungeln och det finns mkt mer ang dessa krav maskiner men om det är det både tyst och censureras hårt i pk media och demokratin i Europa är död länge leve en stats väldet

  Gilla

 • Joy

  Usel träskmarksjournalistik. Lögn, förbannad lögn och statistik, och DN.

  Gilla

 • Svenne

  Om det föds för få barn i Sverige 1,9 per svensk och brottsligheten ökar,med tex 10 %.vilka utför då brottsligheten om det bara är 1 % invandrare ?

  Gilla

 • Tony

  DN är en sopa och leds av en förståndshandikappad idiot.

  Gilla

  • Risto Matinen

   Tja, Wolodarski är en agendajude som vill oss illa…

   Gilla

   • Risto Matinen

    Tja. Den som inte tror på den oerhörda skada judar åstadkommer i detta land, kan knappt förstå något och än mindre ha lösningar, emot de judiska globalisterna….

    Det som borde göras är att arrestera alla oligarker och sätta dem i fängelse på vatten och mögligt bröd!

    Gilla

   • Sven-Erik

    Varför är ett antal agendasättande judar, Wolodaski m.fl. för den muslimska expansionen (flyktininvasion av Europa)???Söndra och hätska, dvs när arabländerna blir svaga av inbördes krig har de inga resurser att attackera Israel är en konspirationsteori. Eller om vi, judar, ska dö ska och ni den vägen vandra.

    Gilla

   • Galten

    @Sven-Erik
    Den lismande polacken är bonnierkoncernens egna lille välbetalda lille lakej. Huvudorsaken är MAMMONS gröna dalar.

    Gilla

 • Kalasbetalaren

  Glöm inte bort den största lögnen! Dom 1% som det pratas om, är bara dom fall som kan kopplas till ett asylboende, eller en asylsökande! Som vi alla vet klaras bara en bråkdel av alla brott i Sverige upp.
  Hur många av dessa har begåtts av asylsökande, sådana som fått PUT, illegala eller andra utlänningar? Säkerligen dom flesta! Det syns inte i denna statistiken!

  Gilla

 • ÅMÅL

  Inte alltid talar Peter Wolodarski i nattmössan;

  utan han fick en snilleblixt av självinsikt;

  Gilla

 • Synonymen

  Slog sönder rum på HVB-hem

  http://www.smalanningen.se/article/slog-sonder-rum-pa-hvb-hem/

  Hade jag varit föreståndare skulle muslimen inte gått att känna igen efter min behandling.

  Gilla

  • Synonymen

   ”– När man är ledsen och mår dåligt är det mycket som kan åka i backen, man kan bli arg på tapeterna till och med, säger Anette Ragnarsson.”

   ”arg på tapeterna”?

   Vad är det för allvarligt fel i huvudet på dessa batikhäxor?

   Gilla

   • Lena

    En bidragande orsak är kanske att de lämnade sina egna barn på dagis, när jag hade barn så fanns det svenska kvinnor som åkte till dagiset och ammade sina bebisar !
    Fel på hormonerna !

    Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Då skulle hatmedia slå upp det stort….-annars inte!
   Dessa individer kommer från kulturer som levt med muslimska diktaturer sedan Muhammeds tid år 600.
   DESSA KOMMER ALDRIG ATT TILLFÖRA NÅGOT ANNAT ÄN JÄVELSKAP OCH DE HAR INTE HÄR ATT GÖRA!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: