Rättssystemet står inför en kollaps


Sverige är ett av de EU-länder som har den minsta polisstyrkan i förhållande till folkmängden.

Det skriver polisinspektören Lars Alvarsjö och tillägger att vi borde ha 10 000 fler poliser om vi skulle följa EU-snittet. Dan Eliasson krävde nyligen i en skrivelse till regeringen att polisen behöver stärkas med 2 500 poliser och 1 600 civilanställda, alltså långt från de 10 000 som Alvarsjö anses behövs.

Alvarsjö konstaterar att antalet uppklarade brott fortsätter att minska, trots att man idag har fler poliser än för bara några år sedan.

En anledning är att många polisstationer stängts, andra har begränsade öppettider och brottsförebyggande åtgärder har satts på undantag. Asylkaoset och terrorhoten tar allt mer resurser, vilket exempelvis gjort Stockholmspolisen tvingats kommendera personal till södra Sverige. Vad än dystrare är att antalet asylinvandrare fortsätter att ligga på höga nivåer och att brottsutvecklingen i stort gör att polisen inte kommer att klara sina framtida uppgifter.

Ett annat stort problem är EU:s öppna gränser, vilka gjort att yrkeskriminella reser in i landet för att begå brott och dessa är i det närmaste straffimmuna, menar Alvarsjö. Han erkänner också att många förorter är laglöst land, där kriminella gäng tagit över och bestämmer. I dessa områden (de 55 no go-zonerna) anses polisen vara lovligt byte och inte sällan utsätts utryckande poliser för våld.

Rättssystemet står inför en kollaps!

SvD

En annan som skriver om polisens haveri är moderaten Fredrik Antonsson (Den Sjätte mannen). I ett mycket läsvärt och informativ blogginlägg beskriver han med glimten i ögat om bl.a. Pajala, där polisstationen bara har öppet tre timmar i veckan och där närmaste polisstation ligger 15 mil bort.

Stockholmspolisen gick nyligen ut och erkände att de inte längre klarar sin uppgift, att de går på knäna och att mycket beror på de stora resurser de tvingas lägga på de kriminella nordafrikaner som uppehåller sig i centrala Stockholm. Ett uttalande som ledde fram till det uppmärksammade medborgargardet på Sergels Torg.

Vi minns också polisinspektören Anders Karlssons svidande kritik mot Dan Eliasson efter han medkänsla för mördaren Youssaf Khaliif Nuur i Mölndal.

 


23 responses to “Rättssystemet står inför en kollaps

 • Tony

  Svenskt rättssystem är ett stort Big joke!

  Gilla

 • salrol

  Man måste ju vara Rikspolitruck inom polisen för att begripa att polis INTE skall avdelas för att utföra id-kontroller vid gränspassager.

  I ett normalt land, d v s inte i Sverige, skulle det anställas väktare för att hantera situationen. De kan tillfogas vissa beredskapslagar som stöd för sin verksamhet.

  Då kan polis göra vad de är bäst på. Utreda brott, gripa brottslingar, hålla ordning.

  Rikspolitrucken organiserar snarast landets LAGLÖSHET f n!

  Gilla

 • ÅMÅL

  Under många år har polisens arbetsuppgifter riktats fel av den högsta ledningen(politikstyrd).
  Prioriteringarna bör naturligtvis vara utifrån medborgarnas behov!

  Misslyckandet föranledde att en grupp polacker beslutade sig för att skydda en flicka……..
  Aftonbladet ringde Kamil Ryba:

  Gilla

  • Suzie

   Som vanligt med hatmedia AB så var det enda reportern visade intresse för var ensidigt att påtala polackernas felaktiga agerande, och han var ute efter att fiska i grumligt vatten.Inget om hur den stackars vettskrämda och attackerade flickan mådde.AB har med sin massinvandringsvurmande för kriminella menaiter dragit igång ett enormt hatdrev på nätet mot den stackars 14 åriga flickan.hon mår så dåligt av allt detta så hon har självmordsplaner.Förbannade hyenor,lögnare och folkförrädare Msm journalister som har mycket ond bråd död på sina händer.Hur många unga flickor/kvinnor har dem drivit i döden efter gruppvåldtäkter pga deras vurmande ,brottsförhärligande av kriminella menaiter?
   Dessa polacker försvarar sina familjer och kvinnor.Vilket varken polisen eller männen i Sverige gör säger Kamil Ryba

   Gilla

   • ÅMÅL

    Håller med dig.
    Jag tror att vår moteld blir: sann information till folket!
    Sedan väljer folket självständigt.

    Gilla

  • ÅMÅL

   Här är ett reportage hos de oskyldiga flyktingbarnen som fick en jättestor beskyddarinsats:

   http://nynashamnsposten.se/nyheter/nynashamn/1.3553195–tack-nynashamn-for-allt-stod-

   Gilla

 • Two Different Shoes On

  Nej, nej, vi har inte kommit till massinvandring än.
  Regeringens forum för levande kultur uttrycker klart och tydligt att det inte finns någon hotbild mot vita,
  Hela riksdagen (utom möjligen SD) tycker att invandring är bra.
  Det är alltså så här det ska vara enligt etablissemanget.

  Gilla

  • Urinvånare

   MP vill att vi ska bygga kapacitet att ta emot mer asylsökande. Det är meningen med Sverige enligt dom, socialbyrå för hela världen. Det är ett nytt konscept för ett företag, bara kostnader inga inkomster. Men PK politikerna får glänsa när dom åker utomlands och ger bort toaletter.

   Gilla

 • Stenbock

  Detta förhållande har nu äntligen Österrike blivit klara över…Nu sättes militär in för att skydda gränserna i söder.Vid en större omfrågan,fann detta förfarande en stor majoritet.I motsats till Absurdistan förklarar alplandet,att smugglare skall bli klara över att genom Österrike finns ingen transitsträcka….På avstånd får vi i Norden tacka för detta beslut:http://www.krone.at/Oesterreich/Klare_Mehrheit_fuer_Waffeneinsatz_an_Grenze-Umfrage_bestaetigt_-Story-495931

  Gilla

  • Lena

   Stenbock :
   Det närmar sig vår och sommar och för de mest drabbade av invällare i områden runt Medelhavet, så agerar befolkningen. De vet att de betalande turisterna avstår från att turista på deras öar…… Vad gör Sverige, tror kanske att betalande turister uppskattar den nya bilden av Sverige och ”svenskarna” ?

   Kort klipp inte textat men bilderna talar för sig själv.

   Gilla

 • Joy

  Vet inte hur många invandrare som är civilpersonal på stationerna. Det känns inte tryggt längre. Vem är de lojal emot när det kommer till allvar?

  Gilla

 • Urinvånare

  Dom idiot politiker som har vägrat tala om volymer när det gäller asylsökande bär ansvaret. Ett barn förstår att svenska skattebetalare inte har obegränsade resurser. Glöm alldrig, SD borde visa film klipp på alla idiotiska uttalanden som ledde fram till kollapsen av Sverige.

  Gilla

 • Mari

  Vårt rättssystem har länge varit i gungning. Att polisen i Pajala har öppet 3 timmar är sjukt. Där finns många migrantboenden och många utryckningar. Liknande exempel finns i hela landet.
  Hur skall man ha förtroende för polisen när de inte har förtroende för sin chef. Polisen måste få agera utan att kunna identifiera förövare. Det skall inte gå att begå brott och slippa undan för att man inte har ID-kort. Idag är detta ett faktum!!?? Redan i småskolan visar sig orättvisorna när migrantbarnen kommer undan med mobbing, stöld, rasistiska påhopp mm när de svenska barnen straffas för att ha en svensk flagga på jackan?! Det uppfattas som rasistiskt säger lärare. Skall man straffa förbundskaptenen i fotboll när han har en svensk pin på kavajslaget också? För att inte tala om landslagen! Man kan hitta tusentals exempel nere på gräsrotsnivå – hur blir det lite högre upp?……………
  Vi är många som blivit akterseglade av Moderaterna. Även om de försöker skärpa till sig med nya vägar med nya partiledaren så försvinner de mer och mer mot horisonten. Inte utan att man känner sig lurad av alla gånger de fått min röst

  Gilla

 • Argus

  Sveriges poliskår är dimensionerad för ett land befolkat av svenskar, inte det multikulturella helvete som våra politiker skapat.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Bra kommentar!

   Gilla

   • Kalasbetalaren

    Jag håller inte med!

    Frågan är om det är politikernas fel att det ser ut som det gör, eller det är dom 87% som har röstat fram doms fel?

    Tycker ni verkligen att det är rätt att man skall kunna rösta fram vad skit som helst och sen skylla på politikerna?

    Det är dags att sluta skylla på politikerna, så att dom som röstar, lär sig att själva ta ansvar för sin röst!

    Gilla

  • Lofas

   Precis! Vi skulle behöva nyanställa en polis för varje ”ensamkommande” som det har visat sig.

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Jag tror inte att det hjälper med fler poliser som tar upp polisanmälningar utan det behövs helt andra åtgärder och jag ska lista några.
  1) Den av Socialdemokraterna tillsatte Dan Eliasson bör sparkas omgående.
  2) Alla svenskar bör ta tag i sin egen säkerhet och skaffa en säkerhetsdörr av lägst klass 3, den kostar c:a 17,000kr. Denna summa skall få dras av helt och fullt på deklarationen, då läget är akut och skapat av kriminella politiker.
  3) Den viktigaste åtgärden för att lösa bostadsinbrott är kameraövervakning vilket skulle lösa många av brotten och sätta stopp för inbrottstjuven. Om alla fastigheter hade kameraövervakning skulle bostadsinbrotten kunna klaras upp till nästan 100% mot dagens mycket låga uppklarandesiffror. DETTA ÄR EN POLITISK FRÅGA DÄR VÄNSTERNAZISTERNA BEHÅRT VÄGRAR GE VIKA OCH TILLÅTA DETTA! Det är INTE integritetskränkande att bli filmad, dessa filmer skulle bara kontrolleras när ett bostadsinbrott skett.

  De absolut viktigaste åtgärderna är att lära av Australien och Thailand hur man hanterar människor som anländer till dessa länder, se gärna alla de filmer som Discovery visat om tullen i Sydneys arbete, de griper narkotikasmugglare och hindrar kriminella från att resa in i landet varje dag och självklart tillåts ingen utan pass och ID passera, de häktas och skickas tillbaka med vändande flyg. Dessa åtgärder skulle lösa mycket av den framtida grova brottsligheten, fler poliser gör det inte!

  I Thailand där jag befinner mig nu resonerar man så här när en utlänning är inblandad i någon olycka eller något kriminellt, ” om den här personen INTE varit här då hade detta aldrig hänt.” Det är litet buddistisk livfilosofi, vi i Sverige borde grunna på det tänket….OM Sverige utvisade grova brottslingar på livstid då kommer mycket av de grova brott som annars skulle hända aldrig att inträffa….Hänger ni med ? Detta borde 87:an grunna på och inse att Socialdemokraterna och Stefan ”Dumbom” Löven måste bort från makten, de blir annars vår död!

  Gilla

  • eva

   Gillar den aspekten av den buddistiska livsfilosofin. Eller på gammelsvenska ”om inte Om hade varit…” som min gamla mor brukade uttrycka saken.
   Vi har för många Om här landte som inte borde finnas här.

   Gilla

 • Hans Nilsson

  Det är hög tid att Svenska folket ser till att kunna försvara sig själv sin familj sin bostad sina ägodelar och sist men inte minst när man vistas i det offentliga rummet. Polisen tappade greppet redan i mitten av 70talet.

  Gilla

 • Fredrik Antonsson (@sjattemannen)

  ”Moderaten”? Ber att få korrigera det epitetet. Det jag var en gång är jag inte längre. Men det var inte jag som lämnade moderaterna. Det var moderaterna som lämnade mig och alla andra konservativa med sitt ”nya”-tramsande.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: