Hässleholm bygger villor åt ensamkommande ”barn”


INVANDRING. Hässleholms kommun planerar att bygga sex nya villor i ett par olika bostadsområden för att få ner kostnaderna för placeringar av ensamkommande flyktingbarn. Totalt skulle villorna ge plats åt 48 ungdomar.

Förslaget som tagits fram av lokalförsörjningsenheten ska diskuteras av politikerna i tekniska nämnden den 23 februari.

Investeringen beräknas kosta 29,7 miljoner kronor och ska finansieras via lån.
Villorna med vardera åtta boenderum och ett personalrum ska placeras på lediga kommunala tomter runt om i kommunen, där det finns goda pendlingsmöjligheter till gymnasieskolorna i Hässleholm. Till investeringskostnaderna ska läggas kostnader för ”barnens” daddor.

-Pettersson tycker det är en fin gest mot våra ”ensamkommande barn”, speciellt att ta lån för dem och anställa uppassare när kommunen inte har råd att ta hand om de äldre…

NSK


25 responses to “Hässleholm bygger villor åt ensamkommande ”barn”

 • John

  Ja, detta skapa sysselsättning för många s apphanar, ta fram geväret som Lille Matts e la ler på 1700 talet, sedan full salva med Robert krut

  Gilla

 • Christer

  Dessa kommunala akrobater som har tagit detta beslut, är endast ett par personer, som har kommunalt självstyre och totalt tolkningsföreträde att rätta sig efter, varför de med dessa vapen kan ta beslut, så att de själva kan slå sig för bröstet och säga att de är duktiga.
  Problemet är att de ser världen genom två tomma toarullar.De anser att har de så hög lön och inte behöver göra mer, för att erhålla lön, bidrag, förrättnings arvode, reseersättning och annan inkomst månatligt, kan man ha rätt att göra de som kommer på bordet och skapa konflikt med.
  Man kan ju inte bli emot sagd, med den höga lönen.

  Att ha någon intelligens, det är något helt annat.

  Gilla

 • Christer

  Har faktiskt varit i ett annat Europeiskt land, där man för att få komma in i landet var tvungen att uppvisa giltigt pass. Skulle man hyra bil var man tvungen att visa pass, inte körkort. Gick man på banken var man tvungen att uppvisa sitt pass, för att bankmannen ville tala till oss.
  Åkte man spårvagn och sa att man var pensionär blev det halv kostnad på biljetten. Bankkostnader för kunder var hälften om man är pensionär.

  Men å andra sidan fanns det heller inga Syrier, Afganer eller andra flyktingar, man är där tvungen att införliva sig i samhället som andra, omgående.
  I det landet finns inte SFI, socialarbetare, eller andra sysslolösa socialarbetare, som ”arbetar” med invandrare. Alla nya i de landet, måste försörja sig som viken annan innevånare i de landet.
  När det finns dessa allmänna generella samhällskrav finns heller inga oanmälda invandrare.

  Gilla

 • Christer

  Detta med att bygga hus, bostäder och villor till invandrare och samtidigt ta kapitalet från verksamheten i kommunen, för att de nya skall ha det bra och med stora övriga resurser, ”integreras” i det svenska samhället, är ett synsätt som endast en liten grupp har. Vi övriga, som har en förståelse för att man skall ha en väl fungerande demokrati i samhället, som grund bult har tagit avstånd från dessa mindre bemedlade ivrare.

  Gilla

 • Lars

  När det gäller dessa lycksökare så gäller inte sunt förnuft längre. För de hemlösa gäller vi skiter i dig din loser.

  Gilla

 • sam

  Vart är killarna med vakna hjärnor i Lyxfällan när man behöver dem.

  Gilla

 • Omvänd

  Hoppas dom boende demonstrerar mot dessa byggen! Villapriserna kommer att sjunka om det alls går att sälja om det byggs asylboende inom villaområden. Har själv avstått från att köpa i en by där det finns asylboende med mycket bråk.

  Gilla

 • Svenne

  Undra vad prussiluskan tycker att barn bor ensamma i villor.kling o klang får mycket att göra.

  Gilla

 • Hasse

  Migrationsverket betalar 1900 kr/dygn. Åtta ensamkommande i varje villa gör att kommnen får 5,5 miloner/hus/år. Det blir nog en bättre affär för kommunen än att köpa platser från privata entreprenörer som tar ett betydligt högre pris än 1900 kr/dygn.
  Man kan tycka illa om att Sverige har ett system som fungerar som en magnet för asylsökande men det är inte Hässlehols kommun det är fel på.

  Gilla

 • Stenbock

  Samtidigt stänges (har redan stängts) de ”Hemlösa hus”, i flera av landets kommuner ner !
  Kommunerna måste ju spara,för att kunna erbjuda högsta möjliga standard till allt dj-la pack de importerar.

  Gilla

 • dave

  Det borde väl i rimlighetens namn vara bunkrar som ska byggas.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Den 1 Mars träder den nya lag i kraft som innebär att kommuner måste ta emot personer som fått uppehållstillstånd.

  Så det är väl bara för kommuner att börja bygga till personer som Migrationsverket uppger till 80% saknar identifikation.

  Gilla

 • Putte

  Smugglarna har lovat och svenskarna levererar enligt överenskommelsen, kostnaden läggs som vanligt på låtsaspengar för det är bara skattemedel och det finns det oändligt av, blonda flickor passar upp som utlovat och sex genomförs i grupp precis som vanligt inget konstigt med det. Om inte är det bara fram med kniven och avliva och sedan anställa någon ny som är mer med på noterna.

  Gilla

 • KK weasel

  jamen…ok…visst…så här i början är det ju en kostnad att bygga villor åt de små barnen, men…det tar säkert bara några månader tills barnen startar företag som drar in hundratals miljarder i skatt till sveriges skattekassa så att välfärden och pensionerna kan räddas
  Sjuklövern 2018 ! 😛

  Gilla

 • Hönsmamman

  De kan ju börja med att ålderstesta. Förmodligen den effektivaste metoden om de vill skära ned kostnader. En förmodad 80% minskning är inte fy skam.

  Gilla

 • jgarn

  Få ner kostnader genom att ta lån, man måste nog vara politiker för att få den ekvationen att gå ihop.
  Kostnader, var inte invandringen lönsam enligt politiker och media?

  Gilla

 • Sven-Erik

  Är dom (politikerna) inte riktigt kloka? Dessvärre finns inget annat epitet på dessa som inte vill öppna varken sin dörr eller sin plånboken för dessa s k ensamkommande flyktingbarn. Åtta barn i ett hus utan andra förebilder än sin egen kultur och sina gener. Visst finns det undantag och dessa pk-gullas. Pettersson skriver om en anka beter sig, ser ut och gör som en anka då är det en anka. Dessa (flertalet) är vargar och ett gott råd är att man aldrig ska sova med vargen (fienden).
  För övrigt vid ett besök i en möbelaffär konstaterades att flertalet storkunder var i-adel (i=invandrings), dessa var synnerligen välklädda och språkade gärna engelska. Inte undra på att det finns många som gillar i-adeln då dessa 61 miljarder som invandringen kommer att kosta 2016 är pengar som går ned i deras fickor. Vi övriga; våra barn får inga egna skolor, våra äldre får inte plats på äldreboende, våra behövande får sämre hjälp och service, våra skolbarn får sämre skolor och presterar sämre samt VÅRA SKATTER KOMMER ATT HÖJAS – det kan du vara säker på!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Vore väl bättre de byggde nya villor med fullservice för våra gamla som byggt detta landet.
  De bostäder som då kan frigöras kan väl utnyttjas för att härbärgera baaaarnen. Behövs inga reparationer etc inför inflyttning, de leker ju ändå så våldsamt.

  Gilla

 • Mari

  Innan de bygger kanske de borde röntga händerna på barnen så att de slipper bygga – det kommer antagligen visa sig att det räcker med en lägenhet till dem som är barn (under 18)av dessa 48.

  Gilla

 • Lewren

  Haha, bygga nytt för att få ner kostnaderna.

  Detta om något visar vilket extremt kostnadsineffektivt fiasko invandringen är. Speciellt med tanke på att villorna med all säkerhet kommer få rivas om ett år eller två.

  Gilla

 • Tony

  Notera namnet på Kommunförrädarna som tar horribla beslut,
  och se till att dom blir entledigade från sina uppgifter 2018!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: