53 kriminella invandrarområden i Sverige

INVANDRING, Underrättelseenheten inom polisens Nationella operativa avdelning har pekat ut 53 områden i landet dit särskilda polisinsatser bör sättas in. Områdena är utsatta för allvarlig brottslighet och har låg socioekonomisk status.

”För att komma tillrätta med problematiken krävs att polisen finns i områdena och arbetar långsiktigt med förtroendeskapande åtgärder. Samtidigt kommer vi att agera kraftfullt mot den kriminalitet som finns. De som begår brott ska inte komma undan”, säger enhetens chef Linda Staaf i polisens pressmeddelande nedan.

53 utsatta områden i Sverige

Det finns 53 områden i landet som i olika grad är utsatta för allvarlig brottslighet, har en låg socioekonomisk status och där polisen bör rikta särskilda insatser. Det slår polisen fast i en ny rapport.

15 av dessa 53 områden klassas som särskilt utsatta. Sex områden bedöms som riskområden och 32 områden som utsatta. Begreppet riskområde är en nivå mellan särskilt utsatt och utsatt område.

Rapporten är ett underlag i det långsiktiga arbetet med att öka tryggheten och minska brottsligheten i de geografiska områden där det bäst behövs. Åtgärder tas fram i dialog med kommuner och andra aktörer. Rapporten kan användas som ett kunskapsunderlag för regionala eller lokala beslut om insatser.

Linda Staaf är chef för underrättelseenheten vid Nationella operativa avdelningen, Noa.
– För att komma tillrätta med problematiken krävs att polisen finns i områdena och arbetar långsiktigt med förtroendeskapande åtgärder. Samtidigt kommer vi att agera kraftfullt mot den kriminalitet som finns. De som begår brott ska inte komma undan, säger hon.

Läs hela rapporten Utsatta områden – sociala risker, kollektiv förmåga och oönskade effekter, som är en fördjupning av en rapport från 2014 där man angav 55 områden där kriminella nätverk har stor påverkan på lokalsamhället.

I december berättade rikspolischef Dan Eliasson att polisen särskilt ska prioritera några bostadsområden. Läs mer om det här.

Polisen

-Pettersson är imponerad över att pressmeddelandet som inte innehåller ett ord om invandring och invandrares brottslighet. Det kanske är dags att sluta med dialogpoliser och att myndigheterna tar tillbaka makten med våld, innan vi har ett fullskaligt inbördeskrig på halsen.

Särskilt utsatta områden

1. Vivalla, Örebro
2. Hallunda/Norsborg, Botkyrka (Norra Botkyrka)
3. Husby, Stockholm
4. Ronna/Geneta/Lina, Södertälje
5. Rinkeby/Tensta, Stockholm
6. Araby, Växjö
7. Rosengård söder om Amiralsgatan, Malmö
8. Södra Sofielund (Seved), Malmö
9. Bergsjön, Göteborg
10. Biskopsgården, Göteborg
11. Gårdsten, Göteborg
12. Hammarkullen, Göteborg
13. Hjällbo, Göteborg
14. Lövgärdet, Göteborg
15. Skäggetorp, Linköping

15 thoughts on “53 kriminella invandrarområden i Sverige

  1. Skäggetorp.Har de ljugande männen som söker asyl med all inclusive utan några som helst äkta id handlingar med sig över gränsen, dessa män som låtsas vara barn och blir tagna för att vara barn enbart i Sverige oavsett om dem ser ut som 15 eller 40 år,har dem nu fått ett eget samhälle uppkallat efter sig?

  2. Märkligt att dessa områden är ”speciellt utsatta”.
    I dessa områden finns fler slott och herresäten än vad som finns i hela Skåne.
    Efter en tur i dessa områden behöver man inte besöka någon exklusiv bilutställning.

  3. Varför kallas problemområdena för utsatta områden? Det låter mer som en förskönande omskrivning än för att kalla det för vad det egentligen är.

    • Det är nog en medveten planering att områdena ska kallas för utsatta,en form av hjärntvätt av svenska folket för att vi inte ska förstå att det är vi som blir utsatta.

    • Nu kan vi inte garantera asyl i områden som dessa. Inte ens för utryckningsverksamhet. Något samband mellan oroligheterna och flyktorsak i hemlandet? En gemensam variabel är att våldet tycks ha en tendens att omge dessa personer. Slutsats? Det kvittar var de flyttar och det finns ingen anledning till asyl? Omvärlden behöver asyl ifrån dem?

  4. Om inte myndigheterna inklusive polisen återtar kontrollen kommer medborgarguarder att bildas – var så säkra. Kokpunkten är nådd för länge sedan. Dagen är här då vi Svenskar tröttnat på att våra barn blir påhoppade, våldtagna, förbisedda och undanskuffade. Våra barn ser hur dessa migranter blir överösta med fina mobiler, kläder, snabbaste internet och går före i bostadsköer. Vem av oss vanliga Svenskar har råd med detta?? Väcker det inte konstiga funderingar hos våra barn -både stora och små?? Varför kan inte våra 20-25 åringar flytta hemifrån?? Svaren finns i kaoset med migranterna. Skynda att skicka hem alla som inte kommer från länder i krig och halva jobbet är gjort. Ta tillbaka vårt Sverige NU

KommenteraAvbryt svar