Var är baaaaarnen?


Jo, barnen befinner sig i Borgholm.

SVT under Hanna Stjärne förnekar sig inte och vevar på med gulliga små reportage om ensamkommande barn från arabvärlden, Afrika och Asien.

Idag gjorde man ett reportage från Köpings skola i Borgholm. Här talar de flesta arabiska, ett språk som läraren Lena börjar kunna allt bättre.

Egentligen är situationen på Köpings skola inte förenlig med den nya lagstiftningen, men strunt i det. När det gäller nyanlända verkar få lagar gälla och det är väl något vi får vänja oss vid.

Borgholm är den kommun i Sverige som tar emot flest ensamkommande i förhållande till andra elever och det märks inte minst bland elever i åldern 15-17 där inte mindre än 50% är nyanlända. Säkerligen också det något vi får vänja oss vid. 89% av de ensamkommande är förövrigt pojkar.

Kan bli intressant på skoldanser och studieresor när en övervägande majoritet av eleverna är just pojkar. Pojkar förresten, allt är relativt.

Personerna på bilderna nedan förekommer i SVT:s sockersöta reportage och du som förälder till tonårsflickor ska veta att dessa näpna och småkåta ynglingar snart kan gå i en klass nära din dotter.

1

3

SVT


46 responses to “Var är baaaaarnen?

 • Victor

  Det borde heta ”ensamkommande pojkar”. Har inte sett en enda tjej!

  Gilla

 • Mamma

  Var är de 15-17 åringarna?

  Nä det är inga tonåringar!!
  Mig lurar de inte.

  Gilla

 • Mamma

  Var är de 15-17 åringarna?
  De ser lika gamla ut som min son som är 24år.

  Nä det är inga tonåringar!!
  Mig lurar de inte.

  Gilla

 • Cattiz

  Herregud, detta måste få ett stopp. Man har inte sådan skäggväxt när man är under 18. Finns det något ställe som man kan semestra som svensk idag? Min gamla hemstad Kungälv har ju placerar 40-tal flyktingar på lilla Marstrand. Fint bor dom också, fast fula boenden finns ju knappt där. http://www.båtellet.se
  Precis utanför ligger badstranden, kommer inte åka dit i år, första ggn i mitt 32 åriga liv.
  Göteborg är förlorat, där vågar man inte gå ensam numera, Liseberg är drabbat. Var där förra året med barnen och mena trängde sig före överallt och jag blev chockad över hur mycket somalier det var där.
  Kan vi inte ge tips på VAR man kan åka på semester inom Sverige som är säkert. Tvivlar dock på att det finns sådana platser.

  Gilla

 • ÅMÅL

  EXPRESSEN GJORDE TIDSRESA BAKÅT!

  Gilla

 • nosferatu

  Kan man inte polisanmäla skolan och asylboendet? Det här handlar om bedrägeri på skattebetalarnas bekostnad

  Gilla

 • Hönsmamman

  Migrationsverket, har dom en tipstelefon? Eller kontaktformulär för anonyma tips?

  Det här är ju glasklart. Det är inga barn. Finns det bilder på ”jämnåriga” svenskar att jämföra med? Och varför inte? Blir det för uppenbart?

  De här männen bryr sig inte för en sekund om att andra människor måste spara in och att socionomer, lärare och andra får ett slitsamt liv för deras skull. Det är inte dom som kommer att avstå frivilligt från sina ”förmåner”. Det är upp till myndigheter att hushålla med skattemedel. Jag tycker inte att de här pengarna är rätt använda. De ger inte den för Sverige bästa och mest önskade effekten.
  Förstår de själva hur lite sympatier de får. De som har betalt håller god min för stunden men skulle inte skänka dem en tanke om de inte fick betalt.
  Jag vill inte att en hel generation tjejer och killar ska behöva växa upp med grupper av ljugande män som äter upp skattemedel vi kunde använt till något bra. De kan åka hem och jobba för att utveckla sina egna samhällen i stället för att förstöra våra.

  Ett alternativ är att göra dem betalningsansvariga så får vi se hur pigga det gör dom.

  Varför gör regeringen ingenting? Det här är som rumänerna som ockuperade tomten i Malmö osv. De kommer inte att gå därifrån om ingen hjälper dem att inse det olagliga. Det är olagligt att uppge en felaktig ålder och att genom det bedrägliga förfarandet tillskansa sig förmåner man annars inte hade rätt till. När ska regeringen agera och lyfta bort dem från platser de inte har rätt till?

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  Såg SVT 21,00 nyheterna från igår måndag 8/2-2016! Ett reportage om flyktingar från Aleppo som flyr till Turkiet på grund av de Ryska flygbombningarna. Turkiet har tillsammans med Tysklands Merkel fördömt bombningarna, SVT nämnde INTE ISLAMISKA STATEN EN ENDA GÅNG TROTS ETT MYCKET LÅNGT REPORTAGE….-Detta är ingenting annat än anti-rysk propaganda mot Putin!
  Efter detta lååånga reportage där SVT inte nämnde Islamiska Staten en enda gång ett gulli gull reportage från Borgholm om ”flyktingbarnen” och allt framställdes i ljusa färger….
  Det finns två olika världar i Sverige idag, hatmedias och SVT:s politiskt korrekta och VERKLIGHETEN som vi kan läsa om på petterssonsblogg och Avpixlat!!!

  Liked by 1 person

 • Mari

  Nu får de vara nog!!!!!!
  Vilka tror ni skrattar mest? Vi godtrogna dumma Svenska hundar går på vad som helst…… Det måste bli ett stopp på dessa ensamkommande med sina lögner. Vem f-n tror på dem?? Ingen kan tro på detta, Det har gått så långt att vissa svenskar ”tror” av rädsla. Rädsla för att inte uppföra sig ”korrekt”. Det de verkligen skulle vara rädda för är vad som komma skall. När dessa har mobiliserat sig är det många som kommer att råka illa ut. Inte minst hbtq-samhället. Det är dödsstraff på homosexuella i den muslimska världen. Har svenskarna glömt detta. Många hbtq-personer har fått asyl här pga just detta. Är det inte V, MP och hbtq-samhället som månar mest om våra migranter.
  Nej – utred och skicka tillbaka lögnarna samt alla som inte kommer från Syrien meddetsamma innan det är för sent. (Syrien är det enda landet i krig som kan ha legitima skäl)

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Helt korrekt och en liten del kommer från Syrien, de flesta från Afrika och Afghanistan.

   Gilla

 • Petter

  Var är Baaaaaarneeen?????
  Ja inte begår de brott iaf! Om man ska tro Saudisvenskan så är de bara 1 proc av brotts statestiken
  MEN
  Då har Saudisvenskan & dess källa räknat ALLA BROTT som polis ingripit emot, även snatteri, ofredande, cykla utan ljus, köra bil utan bälte, skita i betala för bussresan, parkeringsböter etc.

  räknar vi bara våldsbrott & sexbrott blir fördelningen troligen MKT ANNORLUNDA!
  Sånt svineri ägnar Saudisvenskan och andra journapajaser sig åt.
  http://www.sydsvenskan.se/sverige/fa-brott-kopplade-till-flyktingar/a

  Gilla

 • Synonymen

  Henrik Arnstad har beviljats frigång från den låsta psykavdelningen. Tiden i frihet ägnar han åt att skriva galenskaper. Va inte frigången villkorad med att han inte fick skriva?

  Gilla

 • Lena

  Herre du milde, vad gör de galna civiliserade länderna, jo de röstar för sin egen undergång. Kanada står i tur med P T vid rodret, en bortskämd spoling med hjärntvättad barndom !
  http://vladtepesblog.com/2016/02/08/muslim-killer-in-denmark-last-year-had-a-koran-canada-to-turn-military-bases-into-islamic-community-centers-with-mosques-halal-links-2-on-feb-8-2016/

  Gilla

 • Litar ni på Löfvén eller?

  Gilla

 • Hönsmamman

  De kanske kan sätta ihop en munter dans till sommaren och uppträda på viktoriadagen?
  Det är ju så många barnbarn i knega familjen till sommaren. Dags att börja tänka på integration även i det släktträdet. De är ju nästan jämnåriga med de minsta prins/prinsessorna. Det är på sin höjd 10 år som skiljer? Om de ensamkommande får bestämma. Och det verkar dom ju få.

  Det här måste gå till historien som det dummaste på länge.

  Många författare ligger i startgroparna för att skriva om detta. Bara det blir lite mer uppvärmt i det vardagliga samtalet så rämnar fasaden och politikerna kommer att få motivera sin dumhet i generationer framåt. Vilket ju är fullständigt lönlöst. För så här dum borde vara kriminellt att vara. Har politiker licens? Har de utbildat sig för att bli så här korkade? Eller kommer det naturligt?

  Säg att jag drömmer.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Henne lurar man inte i första taget. Eller?

  Gilla

 • Synonymen

  Ord och inga visor från Tommy Robinson

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Tommy Robinsson ställer en bra fråga och det är ”hur många flyktingar har Saudi Arabia tagit emot”?
   NOLL STYCKEN! Det naturliga vore att dessa muslimer/araber tog sig till ett muslimskt land, i Europa är de inte välkomna!!!

   Gilla

 • br

  Suck,så var Öland förstört också! Kunde inte semesterön få vara ifred!?
  Vem vill semestra där med sina döttrar.klarar de 30-35 åriga muslimska barnen att låta bli att sex trakassera och våldta våra lättklädda döttrar.bla på stranden.nej Öland blir det nog inte mera tyvärr.

  Gilla

 • Lofas

  Omvänd åldersrasism?

  Gilla

 • staffan anderstig

  Ja fy fan hur står dessa lärare?ut med lögnerna,men lönen binder tungan.

  Gilla

 • The Priest

  Adjöss Borgholm, vi åker inte till eran stad i Sommar……..

  Gilla

 • Synonymen

  Det är ju för helvete komiskt.

  Gilla

 • Synonymen

  Jag undrar hur journalister kan leva med sig själva?

  Barn?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: