Stäng

Vad kostar en utryckning av polisen?

EKONOMI. Polisen i Sverige utreder många olika slags brott och jobbar förebyggande för att förhindra nya brott. Polisens övergripande mål är att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället. Det ska göras genom att förebygga och upptäcka brott och att se till att den som begår brott identifieras och lagförs.

Polisens uppdrag beskrivs i Polislagen (1984:387). Där står att bland annat att polisen ska förebygga brott, övervaka den allmänna ordningen och säkerheten, bedriva spaning och göra brottsutredningar.

Regeringens regleringsbrev: Polisens uppdrag kompletteras varje år genom det regleringsbrev som regeringen utfärdar. Där talar regeringen om vilka mål den vill se med polisverksamheten under innevarande år. HÄR kan ni läsa om regleringsbrevet för 2016.

Där står bland annat

 • Brottsligheten ska minska och människors trygghet ska öka. Genom att fullgöra sina uppgifter ska Polismyndigheten bidra till en sådan utveckling. Polismyndigheten ska ha allmänhetens förtroende och bidra till ett högt förtroende för rättsväsendet som helhet.
 • Ombildningen av polisen till en myndighet syftar till att skapa förutsättningar för att stärka polisens förmåga att bekämpa brott, bland annat genom tydligare ledning och styrning, större enhetlighet, ökad flexibilitet samt ett mer effektivt resursutnyttjande.
 • Ökande migrationsströmmar innebär nya utmaningar för Polismyndighetens organisation och verksamhet. Detta ställer krav på myndigheten att kontinuerligt prioritera sina resurser mellan de olika verksamheterna. 
 • Polismyndigheten ska redovisa vilka åtgärder som har vidtagits som ett resultat av uppdraget att utveckla arbetet för att bekämpa hatbrott.
 • Osv. en lång rad med självklarheter, men trots de ökande migrationsströmmarna och mängder med bråk på asylboende så blir det inga extra pengar. Så frågan är vad som blir lidande?

Vad kostar en polis? 

– En polisman kostar 920 kronor/timme.
– En båt 1 200 kronor per timme.
– En häst 390 kronor/timme.
– En hund 320 kronor/timme.
– Kilometerkostnaden per bil är 4 kr.
– Kilometerkostnaden per motorcykel är 5 kr.
– En Helikopter kostar 15 200 kronor/timme.

Källa: Göteborgspolisen 2011

-Pettersson konstaterar att det blir rätt dyrt med allt tjafs på de 8000 asylboenden som lär finnas i  landet.

Men Mona säger att det är spännande, Fredrik tycker det är berikande, 87:an har beställt det, brottsligheten minskar säger Jerzy, höj skatterna skriker Magdalena, vi här en humanitär stormakt vrålar Stefan utan att tänka på att sex miljoner barn under fem år dör av svält varje år för att det inte finns resurser till dem…

 

9 reaktioner på “Vad kostar en utryckning av polisen?

 1. Och som tack fick dom 87 % för att dom röstade på
  sju klövern, en totalt värdelös figur tillsatt som
  rikspolischef, en figur som sitter i Svensk TV och
  ojar sig över en mördare som precis har stuckit ihjäl
  en flicka genom att köra en kniv i ryggen på henne,
  men har inget att säga till offret. Bara i idiotlandet
  Sverige kan något sådant inträffa!

 2. 8000 boenden i Sverige för det invandrade patrasket! Nu får jag svårt att somna igen! Plus alla dom andra parasiterna som redan har erhållit egna lägenheter! Och plus alla dom som redan befinner sig illegalt i Sverige, vilket egentligen är allihop, bara en bråkdel har asylskäl och dessa asylskäl ger jag heller inte ett ruttet lingon för!
  Varenda litet ort och samhälle översvämmas av invällarna, besudlas och totalförstörs i grunden.
  Vart ska vi ta vägen? Att bo sida vid sida med dessa primitiva odjur är naturligtvis helt otänkbart.
  Jag accepterar inte detta längre! Jag har nog, jag vill bara spy åt alltihop, åt dessa landsförrädare som skapat detta helvete och alla dessa horder av primitiv utländsk ohyra som man mot sin vilja tvingas umgås med dagligen! Jag hatar dom! Jag avskyr dom, dom skall inte vara i Sverige, dom passar inte in i vårt civiliserade samhälle.
  8000 boenden just nu…men dessa våldsamma getton växer som svampar ur jorden och i morgon kan det vara det dubbla och vi tvingas som vanligt betala, le och vara vänlig även om det kokar invärtes!
  Jag undrar också hur vissa svenskar är funtade, hur i helvete kan någon med vettet i behåll rösta på någon ur 7-klövern? Fullständigt ofattbart. Ungefär lika farligt och vettlöst som att köra i motsatt riktning på en motorväg eller hoppa från 10:e våningen och tro att man skall överleva! Har hjärntvätten av det svenska folket varit så framgångsrik eller är folk enbart korkade? Skit samma så är det lika förödande för oss och vår gemensamma framtid. En framtid som dessvärre är kolsvart, bokstavligt talat!
  Tänk Er tanken att Sverige stänger gränsen i morgon! Hur i hela friden ska vi bli av med över två millioner utländska parasiter, vilket är ett måste för att vi ska överleva och kunna bygga opp landet igen? Eller dom kanske reser självmant…
  Vi är fast i skiten som dom har skapat! Vi kommer att få leva i detta påtvingade mångkulturella helvete i oöverskådlig tid framöver! Jo, det finns kanske ändå en liten möjlighet och det är en regelrätt revolution! Då kan Sverige räddas, men det kommer att bli dyrt, mycket dyrt! Och ett inbördeskrig är väl egentligen inget som någon önskar, även om det i vissa fall är nödvändigt och förmodligen den enda utvägen!
  Tänk va Sverige var fint förut när man bara såg vita människor, när våldtäkter var något som knappt existerade, bilen och ytterdörren lämnades olåst, grannar levde i vänskap och harmoni med varandra och gamla människor visades respekt, åldringsrån fanns inte ens på kartan! I dag är det bara drömmar kvar, drömmar som ständigt krossas och mosas sönder till oigenkännlighet!
  Jag avskyr Sverige!
  Janne

 3. Asylturisterna förbrukar svensk välfärd i rasande takt!!!!

  Välfärd och resurser som skulle använts för Sveriges egen befolkning! Delas ut och förskingras av PK-patrasket i rasande takt! Sverige utarmas genom PK-patraskets oförmåga att stoppa vansinnet!

  PK-patrasket saknar verklighetsförankring!

 4. ”Ökande migrationsströmmar innebär nya utmaningar”
  intressant PK-skrivning. Det står inte fler brott.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: