Storbråk mellan invandrarbarn på skola – de beter sig på ett alldeles förfärligt sätt


INVANDRARVÅLD. Tre elever fick föras till sjukhus efter ett storbråk på Linåkerskolan i Svalöv. Den svårast skadade fick föras till Skånes universitetssjukhus. Bråket ägde rum vid lunchtid på fredagen och polisen larmades till platsen strax före klockan tolv på dagen.

En av eleverna var fortfarande vid femtiden kvar på sjukhuset med bruten handled och ett brutet nyckelben. En annan elev fick komma hem efter att en hjärnskakning konstaterats medan den tredje fick plåstras om på vårdcentralen. Detta enligt ett mejl som Kerstin Lingebrant, utbildningschef i Svalövs kommun, skickats till ledamöter och ersättare i bildningsnämnden.

Polisen bekräftar att man ryckt ut till platsen för att upprätta tre anmälningar, en för grov misshandel och två för misshandel. Man har också förhört de inblandade och vittnen.
En patrull har också skickats till Sus i Lund för att förhöra den svårast misshandlade pojken. Av polisen beskrivs pojkarna vara i 14-15-årsåldern.

En jämnårig elev, som såg händelsen, berättar för Skånskan att bråket handlar om en konflikt, där ett flyktingbarn mobbats av ett antal andra flyktingbarn. – Vi fick tidigare under dagen veta att det skulle bli ett slagsmål. Vi blev jätteoroliga för att de skulle göra honom illa, så vi var åtta stycken som sprang dit.

– En lärare försökte stoppa det men hon blev bortknuffad. Min kompis försökte gå emellan men då blev han påhoppad av sju killar som gav honom jättemycket stryk. Jag försökte gå fram men då fick jag själv en spark.

Elever uppskattar att bråket pågick i en kvart innan en vuxen slutligen fick stopp på det.

Kerstin Lingebrant, utbildningschef i Svalövs kommun kan, eller vill inte, berätta vad som ligger bakom storbråket. – Det är en värdegrund som inte är okej och det handlar om att man beter sig mot varandra på ett alldeles förfärligt sätt, säger hon.

I mailet bekräftar hon dock att det är nyanlända flyktingbarn involverade. Av mailet framgår också att två elever kommer att vara avstängda från undervisning nästa vecka.

-Pettersson menar att det inte är något att tjafsa om. Det är mångkultur och i åratal har det sagts att det inte finns någon svensk värdegrund eller kultur utan att den utifrån kommande är bättre så låt ”flyktingbarnen” hållas så vi får ett lika spännande liv som i Mellanöstern här…


15 responses to “Storbråk mellan invandrarbarn på skola – de beter sig på ett alldeles förfärligt sätt

 • En nyhet, två tidningar | Petterssons gör skillnad!

  […] I går skrev vi om Storbråk mellan invandrarbarn på skola i Svalöv – de beter sig på ett alldeles förfärligt s… och det var väl inget särskild med […]

  Gilla

 • ÅMÅL

  Skolministern lovade ju att lösa allt på några dagar?!?
  (Före valet sa han det)

  DESSA BÄR ANSVARET FÖR VAD SOM SKER ~~ ELLER INTE?

  Gilla

  • Olli Rein

   När jag tvingas åka buss så är där nästan alltid ca 2/3- delar araber och afrikaner som åker med, mot hälften med svensk etnicitet. Det är en vidrig trängsel och det pratas högt på arabiska, så man kan tro att man är i mellanöstern. Det skapar ingen trygghet för oss som måste åka buss för att komma hem.
   Det är också så att dessa orientaler inte betalar något för transporten, utan har fått frikort från kommunen och landstinget, Men de har god köpkraft, vilket man ser på de plastpåsar de bär med sig hem till asylboendet.

   Gilla

 • Joy

  Tack för att ni valde Sverige, hälsar Reinfeldt. Svenskar ska integreras i det nya Sverige, hälsar Mona Sahlin.
  Miljoner ska hit, Sverige ska räddas, hälsar Annie Lööf.

  Gilla

 • Suzie

  Såg en dokumentär för nåt år sedan som bla handlade om en muslimsk skola i Bromma kontra skola i utanförskapsområden.En svensk kvinnlig medelålders lärare som jobbade på muslimska skolan uttalade sig att ,åh det var jättebra på skolan,lärarna fick i princip allt material de ville ha och kunde beställa utan tanke på kostnad.Vidare sa denna lärare att imamen som är rektor på skolan håller så god ordning och pli på de små barnen så det var en lugn och fin arbetsplats att jobba på för lärare.Sen att pojkar och flickor hade koranundervisning med bönestunder i separata rum sa samma lärare inget om.Är det såhär sjukklövern planerar att dem skall lösa alla svåra problem i skolan som har kulturella/religiösa ,icke vilja till integration och respekt för demokrati och yttrandefrihet mm,man fick stark känsla av det när man såg dokumentären.Minns inte vad den hette tyvärr.
  Sjukklöverns lösning är att imamer styr skolorna och eleverna?Är det därför undervisningsnivån på svenska skolan hela tiden sjunker som en gråsten på väg ner i botten på U landsnivå i en rasande takt? Vuxna ljugande män som låtsas vara barn får gå i småskola /högstadiet med riktiga barn/tonåringar,helt sjukt skrämmande.Varför blundar och tiger lärare om detta?

  Liked by 1 person

  • Joy

   I min hemstad fuskar en rektor för en muslimsk skola med betygen. Det ger barnen stora problem på högre nivåer. Han fuskar med ekonomin, kommunen försöker komma till tals med honom, men det är som att tala med en vägg. Men de låter honom hållas, det är muslimer och det är bara skattepengar, därmed ingen skada eller kriminell handling. verkar man resonera.

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  ”Vi har ju bara midsommarfirande och sånt töntigt, de har mycket mer spännande kulturer….!” Citat från Mona Sahlin, Socialdemokraterna.

  Gilla

 • Lena

  Det är inte säkert för pojkar heller på badhusen, här från wien en irakier som ansåg att det var längesedan han hade haft sex. Ytterligare ett barn som har fått sitt liv förstört, hur många till ??
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3434708/Iraqi-migrant-raped-10-year-old-boy-swimming-pool-Vienna-told-police-sexual-emergency-hadn-t-sex-months.html

  Gilla

 • finnen

  Det enda ”språk” som den här typen av personer lyssnar på är en ordentlig knölpåk, något värdegrundsprat bryr de sig inte om.

  Det är hög tid för det svenska skolväsendet att inse detta faktum om man vill ens låtsas om att ha situationen under kontroll.

  Gilla

 • Fem idioter är fler än fyra genier - Demokrati!

  ”Det är en värdegrund som inte är okej”..
  Hahahaha! Godnatt och game over.
  Dessa fega jävla avskum till samhällets företrädare.
  Istället för att säga precis som det är.
  Tänk om vi hade haft sunda handlingskraftiga individer som reagerade något i stil med det här:
  ”Dessa jävla satans neger/arab/blatteungar uppför sig som svin, jag ska som rektor göra allt för att de ska bort från min skola så att alla skötsamma barn får en bra arbetsmiljö som det förväntas att vi kan bistå dem med – om det så ska kosta mig mitt eget jobb.”.

  Gilla

  • MGG

   Tyvärr finns det inte såna människor i detta land. Alla är rädda för konsekvenser… förutom kriminella lyxsökande :/

   Gilla

 • Tony

  Alltså att inte bara sparka ut skiten ur landet är en
  grov förolämpning mot alla som sköter sig. Ett typiskt
  särdrag för dessa fega kräk är att dom alltid angriper i
  gäng, 7-10 st mot en ensam!

  Gilla

 • Thor

  Tack för att ni valde Sverige!

  Bästa hälsningar
  Fredrik
  PS
  ”Tomt på loftet ” Magdalena hälsar: ”Tack för att ni ordnar så att BNP ökar”

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Detta kan ju bara botas med diskussioner om värdegrund…NEJ! Lusläs lagen för baaaaarnen!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: