Fel nationalitet


22-åringen som i tre dygn dansade runt i media p.g.a. Säpos miss och som nu kräver 1 miljon i skadestånd, är inte den man trodde.

Säpo begick många fel i det här fallet och organisationens trovärdighet fick sig en rejäl törn. Nu uppdagas ytterligare ett fel i Säpos förundersökning.

Säpo trodde att 22-åringen var syrisk medborgare. Handlingar som begärts ut av SVT, visar att så inte är fallet.

Skärmklipp

Det man kan se av dokumentet, är att 22-åringen saknar identitet. Ändå har han, precis som så många andra, kunnat resa genom hela Europa utan att en enda gång bli ifrågasatt. Hur många av oss skulle kunna göra den resan utan någon form av id-handling?

Givetvis inställer sig då en självklar fråga. Vem är 22-åringen?

Om han inte är från Syrien, men anlänt från Turkiet, borde det röra sig om en man från något annat arabland, för så fel i sin bedömning tror jag inte ens att Säpo haft. Vi vet att alla syrier som tar sig till Sverige får permanenta uppehållstillstånd, så därför finns inga skäl för syrier att kasta sina id-handlingar. Återstår då Irak, varifrån en stor del av de asylsökande ges uppehållstillstånd, om än inte permanenta. Är 22-åringen irakier torde det vara enkelt för myndigheterna att ta reda på det, genom en rad adekvata frågor.

Är han inte från Irak, är han från något annat arabland och inga medborgare från andra arabländer har asylskäl. Av den enkla anledningen ska han därför ingå i den grupp på 80 000 som ska skickas hem och gärna med första bästa flyg.

SVT


6 responses to “Fel nationalitet

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: