C efterlyser lägre löner för nyanlända

INVANDRING. För att få fler nyanlända i jobb uppmanar nu Centerpartiet arbetsmarknadens parter att komma överens om ett nytt avtal som riktar sig helt och hållet till gruppen nyanlända, med möjligt att anställa dem till betydligt lägre ingångslöner än vad som är möjligt i dag.

–Jag riktar nu en uppmaning att man måste utveckla och uppdatera den svenska modellen för alla dem som nu kommer hit. Gör man inte det riskerar vi att stå inför ett mycket mycket stort utanförskap som blir ohanterligt, säger centerledaren Annie Lööf.

Det räcker, enligt Annie Lööf, inte med de förslag som presenterats från olika politiska olika håll den senaste tiden för att få in den stora grupp av flyktingar i arbetslivet som saknar eller har låg utbildning.

-Pettersson säger att redan nu kan man som arbetsgivare få 80 procent av lönen betald av Arbetsförmedlingen.

Det hjälper inte, har man ingen utbildning och saknar grundläggande språkkunskaper så är lönekostnaden oväsentlig.

Däremot borde det vara arbetsplikt på alla asylboenden och så länge man uppbär bidrag från skattebetalarna.

SR

3 thoughts on “C efterlyser lägre löner för nyanlända

  1. C borde efterlysa vanligt bondförnuft….sånt som deras traditionella väljare inte skulle kunna leva utan. Annie borde gifta sig med ytterligare 2 gubbar, hast Ali och Babba…för månggifte vill hon ju ha. Så lösa det sig för partiet.

  2. Jaha, och vem ska då betala hyran för de lägenheter de får bo i, om lönen är låg. För hyrorna höjs drastiskt på hyresmarknaden. Alltså blir det socialen eller så får de bo i dåliga bostäder, omoderna. Säg som det är Annie, du vill ha segregation och social skiktning. Själv gapar du om utanförskapsområden, men vad är omoderna och sunkiga bostadsområden inte grogrund i, i din tankevärld.

KommenteraAvbryt svar