50 nya HVB-hem öppnas varje vecka

INVANDRING. Sedan årsskiftet har 50 nya HVB-hem öppnat varje vecka. Det är fler än vad som tidigare beräknats, skriver SR Ekot. De nya siffrorna kommer från Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Ivo har trots de många HVB-hemmen ambitionen att göra upprepade besök på flera. – Det är väldigt mycket. Vi ska granska alla boenden, och det kan hända vi behöver komma tillbaka till vissa platser både två och tre gånger, säger avdelningschefen Birgitta Hagström.

Det finns ungefär 2000 HVB-hem i Sverige för närvarande och staten betalar idag 1900 kronor för varje dygn och plats.

Förra året kom det runt 35000 ensamkommande ”barn” det blir totalt 66,5 miljoner per dygn eller 24 miljarder om året. Till detta ska läggas en hel del kringkostnader.

I går lovade statsminister Stefan Löfven 350 miljoner extra till de tidigare lovade 1,7 miljarderna under fem år som ska gå till flyktingar i och omkring Syrien.

-Pettersson har en viss förståelse för att människor söker sig hit…

10 thoughts on “50 nya HVB-hem öppnas varje vecka

  1. En bekant jobbar på ett äldreboende,me d tre avdelningar, en avdelning stängdes,de gamla slängdes ut och in flyttade vuxna ljugande män som låtsas vara barn.Inte nog med det,de gamla är livrädda för ” barnen” som lever rövare,röker,dricker,tar droger kör bil utan körkort mm.Dessutom är de gamla jättearga och ledsna för det är minst 4-6 menaiter där för att lära sig jobbet.De kan inte svenska,har ingen vårdutbildning och hälften av dem är män,några av kvinnorna bär huckle och burka.Några av tanterna vägrar bli torkade i stjärtamentet och tvättade av ”negrer” som är hårdhänta och ointresserade av äldre.Fy fan säger jag bara.Stackars gamla som har det så otryggt och dessutom får svälta pga dålig undermålig mat.

  2. Varför bedriva någon form av annat företagande när man kan köpa någon gammal kåk och öppna hem för bluffgubbar.
    Undrar hur insyltade politikerna är i den verksamheten.

  3. Vi har två hvb hembredvid mitt jobb (skola och dagis). De sitter och röker, kastar ut skräp och glas genom fönstren. Vi har 18 grader inne i skolan, vi fryser och dom har runt 23, inte ska vara pensionsräddare frysa inte.
    När man går till sin bil så måste man gå förbi et av boendena och de lurpassar ibland på oss, det är ju mörkt ute och då passar dom på. Igår kom tre st emot mig och skulle ”snacka”, jag är rädd varje gång man måste gå där. Fler är på gång att flytta in också.

KommenteraAvbryt svar